Hyppää pääsisältöön

Konsta Jylhä

 • Konsta Jylhä -kilpailussa juhlavuosi – legendaarinen pelimanni keskiössä

  28.02.2019 Yle Uutiset - lyhyet

  Kilpailuun osallistuvien kappaleiden pitää olla Konsta Jylhän sävellyksiä tai soittamia pelimannisävelmiä.

 • Talovanhus pelastetaan museoksi – Wirkkalan suvun taiteilijoiden perinnettä esille

  01.09.2016 Yle Uutiset

  Lähes viisikymmentä vuotta asumattomana ollut Kraatarin talo Kaustisella herätetään uudelleen henkiin. Se kunnostetaan museoksi, jonne talletetaan muun muassa Ilmari ja Tapio Wirkkalan taitelijaperinnettä.

 • Lappiin yli sata uutta ylioppilasta – tässä he ovat

  16.11.2015 Yle Uutiset

  Yle Lappi julkaisee syksyn 2015 uusien lappilaisten ylioppilaiden nimet.

 • Paavo Helistö - radiomies ja pelimanni

  31.07.2014 Klassinen

  Paavo Helistö ei suostuisi elämään päivääkään ilman musiikkia. 14-vuotiaana hän sai isältään klarinetin, mistä alkoi elinikäinen klarinetinsoitto. Diplomikin tuli suoritettua, mutta tie veikin Ylen musiikkitoimitukseen 40,5 vuodeksi. Työ vei myös Kaustisille, missä Paavo on omien sanojensa mukaan oppinut elämässä eniten. Kuuntele Musiikin voima Yle Radio 1 pe 1.8. klo 11 ja su 3.8. klo 13.

 • Postimerkki soi nyt sottiisia – kuvan harmonikka herättää kuitenkin hämmennystä

  05.05.2014 Yle Uutiset

  Maanantaina myyntiin tulleet postimerkit esittelevät suomalaisia kansallissoittimia myös sävelin. Kanteleen ja harmonikan takaa pärähtää sovelluksen avulla soimaan Konsta Jylhän sottiisi. Huomiota merkit ovat herättäneet myös sillä, että taiteilijan tulkinta haitarista ei vastaa soittimen todellista olemusta.

 • Kyläpelimannit palasivat tutuille kulmille

  28.08.2013 Yle Uutiset

  Kansanmusiikki nousi Suomessa vahvasti pinnalle 1970-luvulla. Konsta Jylhän vanavedessä suosioon nousi monia yhtyeitä. Turun opiskelijapiireistä ponnahti laajempaankin tunnettavuuteen Kyläpelimannit. 40 vuoden jälkeen se on palannut  juurilleen soittaessaan viikonvaihteessa Luostarinmäellä Käsityötaidon päivillä.

 • Kaustinen alkaa uusin voimin

  09.07.2012 Yle Uutiset

  Ensimmäiset Pro Kaustinen - yhdistyksen kokonaan järjetämät kansanmusiikkifestivaalit alkavat 9. heinäkuuta Kaustisella. Juhlien teemoina ovat Skandinavia ja kantele. Järjestäjät odottavat viikolle runsasta 70 000 käivjää.

 • Frigg vie kansanmusiikkia maailmalle

  28.05.2012 Yle Uutiset

  Suurelle suomalaisyleisölle Frigg ei ole kovinkaan tuttu nimi. Suomessa yhtye esiintyy vain muutaman kerran vuodessa. Sen sijaan he tekevät joka vuosi 30-50 keikkaa ulkomailla ja kesällä yhtye julkaisee jo kuudennen levynsä.

 • Konsta Jylhä -kilpailun voittajat ratkesivat

  24.06.2011 Yle Uutiset

  Kansanmusiikkiin keskittyvän Konsta Jylhä -kilpailun perinteisen sarjan voitti Emilia Lajunen ja vapaan sarjan Eero Grundström. Järjestyksessään toinen kilpailu käytiin Kaustisella Pelimannitalossa.

 • Raimo Jolkkonen on reissumies

  03.06.2011 Yle Uutiset

  Joensuulainen pitkän linjan pelimanni Raimo Jolkkonen on julkaissut toisen levynsä. Kymmenen kipaletta sisältävä pitkäsoitto on nimeltään Reissumies. Nimensä mukaisesti sävellysten teemana on matkanteko.

 • Konstan juhlaraha käy kaupaksi

  01.11.2010 Yle Uutiset

  Kesällä julkaistua Konsta Jylhän juhlarahaa on myyty muutamassa kuukaudessa vajaat 10 000 kappaletta eli kaksi kolmasosaa koko rahan lyöntimäärästä.

 • Konstan juhlaraha ei mene kaupaksi

  17.07.2010 Yle Uutiset

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla myytävä Konsta Jylhä -juhlaraha ei ole mennyt kaupaksi odotusten mukaan. Suomen Rahapajan viestintäpäällikkö Henna Karjalainen sanoo yllättyneensä kolikon vähäisestä menekistä

 • Kaustisen viikkoa helteessä ja ukkosessa

  16.07.2010 Yle Uutiset

  Kaustisen aiempaa lyhyempi festivaaliviikko on vetänyt tähän mennessä viime vuotta enemmän yleisöä. Konsta Jylhän satavuotiskonserttien lisäksi kymmenissä konserteissa on nähty vieraita kotimaasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Ensi vuoden yhtenä teemana on pohjalaismaakuntien musiikki.

 • Kaustinen muistelee Konstaa

  13.07.2010 Yle Uutiset

  Konsta Jylhän syntymästä tulee tänä kesänä, elokuun 14. päivänä, kuluneeksi tasan sata vuotta. Kaustinen muistelee mestaripelimanniaan Konsta-aiheisella konsertilla jokaisena festivaalipäivänä.

 • Kaustisella juhlaa joka päivä

  12.07.2010 Yle Uutiset

  Pohjoismaiden suurin ja vanhin kansanmusiikkifestivaali Kaustinen Folk Music Festival järjestetään jo 43. kerran. Viikon kantava teema on Konsta Jylhä, sillä mestaripelimannin syntymästä on kulunut sata vuotta.

 • Konsta Jylhä -kilpailu ratkesi

  12.07.2010 Yle Uutiset

  Ensimmäisen Konsta Jylhä -kilpailun perinteisen sarjan voitti Kanteleyhtye Erkki Lassila & tytöt sekä vapaan sarjan yhtye Anssi Salminen & Markus Luomala. Voittajajoukkueiden muusikot ovat Sibelius-Akatemian ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

 • Konsta Jylhän juhlaraha myyntiin Kaustisen festivaaleilla

  07.07.2010 Yle Uutiset

  Konsta Jylhän juhlaraha julkaistaan poikkeuksellisesti jo ennen virallista liikkeellelaskupäivää. Rahaa aletaan myydä 12. heinäkuuta Kaustisen festivaaleilla. Rahapaja antaa juhlille myytäväksi 2 000 hopeista juhlarahaa.

 • Talkoolaiset kantavat kansanmusiikkijuhlia

  06.07.2010 Yle Uutiset

  Tiukkaa talouskuuria läpikäyvä Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käynnistyy ensi maanantaina. Lippujen ennakkomyynti on ollut viime vuotta pirteämpää, vaikka markkinointia on karsittu kovalla kädellä. Talkoolaisille kansanmusiikkijuhlat on sydämen asia.

 • Korsholman musiikkijuhlat alkavat

  16.06.2010 Yle Uutiset

  Korsholman musiikkijuhlat järjestetään 28. kerran. Avajaiskonsertissa Mustasaaren kirkossa klo 19 esiintyy Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Juha Kankaan johdolla, solistina laulaa baritoni Jorma Hynninen.

 • Pirta tuo esiin Konsta Jylhän luonteen

  08.06.2010 Yle Uutiset

  Pelimanni Konsta Jylhän merkkivuoden kunniaksi julkaistaan 10 euron hopeinen juhlaraha. Suunnittelukilpailun voittaja, taiteilija Reijo Paavilainen halusi juhlarahan kuvaavan Konsta Jylhän vaatimattomuutta.

Sivut