Hyppää pääsisältöön

Vappu Taipale

 • Itse asiassa kuultuna: Vappu Taipale

  07.01.2019 Yle TV1

  Professori Vappu Taipale kertoo urastaan ja elämästään.

  Professori Vappu Taipale kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa urastaan ja elämästään.

 • Flinkkilä & Tastula: Vanhuuden matkasaarnaajat muistuttavat, että vanhuus on ylpeyden aihe

  29.10.2018 Flinkkilä & Tastula

  Harmaan massan kapina.

  Hyvään vanhuuteen kannattaa valmistautua jo nuorena. Tutkimusten mukaan pitkän iän salaisuus on itseironinen huumori ja uteliaisuus. Myytti kunnioittavasta suhtautumisesta vanhoihin on murentumassa, eivätkä vanhat eivät voi olettaa, että arvostus putoaa jostakin päälle.

 • "Jos joku joutuu yöllä valvomaan, se on isä"

  23.07.2015 Elävä arkisto

  Mitä nyt tehdään? valisti lastenkasvatuksesta lempeästi

  Mitä nyt tehdään? valisti lastenkasvatuksesta lempeästi

 • Kuusi kuvaa Vappu Taipaleen elämästä

  29.06.2015 Elämä

  Vappu Taipale

  Vappu Taipale

 • Finnish elderly worst off in the Nordics – blame it on the wars?

  01.10.2014 Yle News

  The head of the Finnish seniors' union says the legacy of WW2 still impacts the nation's elderly population.

 • Oikea ja väärä, laki ja moraali

  30.10.2013 Elävä arkisto

  Ajaako usko yli lain? Onko moraali riippuvainen sukupuolesta? Voiko demokratiaa edistää terrorismilla? Vuonna 1987 keskusteltiin moraalista, siitä mikä on oikein ja väärin. Oikea ja väärä -ohjelman viidessä osassa vaihtuivat niin keskustelijat kuin vetäjätkin.

 • Finland lags in seniors' wellbeing

  01.10.2013 Yle News

  Unlike its Nordic neighbours, Finland failed to make it to the top ten in a new global index measuring the wellbeing of older people in terms of their income, health, education and employment, and environment. Finland’s Minister of Health and Social Services did not want to comment on the results.

 • Suomi jäljessä vanhusten hyvinvoinnissa – Ruotsi vertailun ykkönen

  30.09.2013 Yle Uutiset

  Tuoreella vanhusten hyvinvointi-indeksillä kuvataan vanhojen ihmisten toimeentuloa, terveyttä ja elämän laatua eri puolilla maailmaa. Peruspalveluministeri ei halunnut kommentoida vertailun kehnoa tulosta.

 • Vappu Taipale: "Me emme toivo paapomista"

  23.08.2013 Yle Uutiset

  Professori Vappu Taipaleen mielestä vanhoilla ihmisillä on vapaus ottaa myös riskejä omasta terveydestään ja hengestään. Hän ei kaipaa paapomista, vaan kehottaa ihmisiä ottamaan itse vastuuta omasta hyvinvoinnistaan.

 • Ihminen on onnellisin 74-vuotiaana

  22.03.2013 Yle Uutiset

  Vanhenemista ei kannata pelätä, sanoo Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipale. Onnellisuuskin voi puhjeta kukkaan kertyvien vuosien myötä.

 • Ensimmäinen vuosi se on pahin hirsipuussakin

  28.02.2013 Yle Uutiset

  Eläköityminen merkitsee ihmisen elämässä muutosta, jollekin vähän isompaa, jollekin pienempää. Yle Lahden eläköityneellä toimittajalla Pirkko Päivisellä on nyt takanaan ensimmäinen eläkevuosi.

 • Vanhus on kaunis sana

  26.06.2012 Yle Uutiset

  Valtaa vanhuus -kampanja haluaa parantaa vanhuuteen liittyviä mielikuvia. Ikääntymistä ei tarvitse pelätä, sanoo Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipale.

 • Matti Äyräpää -palkinto geenitutkija Kerelle

  07.01.2011 Yle Uutiset

  Lääketieteen Matti Äyräpää -palkinnon saa tänä vuonna geenitutkija Juha Kere. Lääkäriseura Duodecimin mukaan Juha Kere on kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneimpiä ja arvostetuimpia suomalaisia geenitutkijoita.

 • Pala kouluhistoriaa löysi kodin maakunta-arkistosta

  04.06.2010 Yle Uutiset

  Vaasan maakunta-arkisto sai perjantaina monta laatikollista paperia ja valokuvia ylioppilailta, jotka valmistuivat Vaasan tyttölyseosta 50 vuotta sitten. Lahjoitus otettiin ilolla vastaan.

 • Taipale haastaa kaikki mukaan vanhustyöhön

  03.05.2010 Yle Uutiset

  Vanhustyötä tekevät ovat kasvavien haasteiden edessä. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton puheenjohtaja Vappu Taipaleen mukaan vanhusten hoitoon on keksittävä uudenlaisia ratkaisuja.

 • Vanhusten muutto-oikeutta koskevat päätökset viivästyvät yhä

  24.03.2010 Yle Uutiset

  Lakiesitys laitoshoitoa saavien vanhusten muutto-oikeudesta oli tarkoitus antaa eduskunnalle viime syksynä, mutta se siirtyi tälle keväälle. Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, että työlääksi osoittautunut esitys käsitellään kuitenkin aikaisintaan ensi syksynä.

 • Guzenina-Richardson jatkaa Demarinaisten johtajana

  21.11.2009 Yle Uutiset

  SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson jatkaa Demarinaisten puheenjohtajana. Hänet valittiin jatkokaudelle yksimielisesti lauantaina Helsingissä.

 • Matti Heikkilä Stakesin pääjohtajaksi

  17.04.2008 Yle Uutiset

  Valtiotieteen tohtori Matti Heikkilä on nimitetty Sosiaali- ja terveysalan tutkimuskeskuksen Stakesin pääjohtajaksi tämän vuoden loppuun asti. Heikkilä aloittaa virassa 1. toukokuuta, jolloin nykyinen pääjohtaja Vappu Taipale jää eläkkeelle.

 • Presidenttifoorumi pohti vanhustenhuollon tulevaisuutta

  30.10.2007 Yle Uutiset

  Presidentti Tarja Halonen järjesti tiistaina vanhustenhuoltoa ja hyvinvointiyhteiskuntaa käsittelevän keskustelutilaisuuden Presidentinlinnassa. Presidenttifoorumin teemana oli vanhustenhuollon tulevaisuus Suomessa.

 • Lasten ja vanhempien suhteet

  05.10.2006 Elävä arkisto

  "Ne on unohtanu millasta on olla nuorena", todetaan Moi-ohjelmassa tällä kerralla. Nuoret pohtivat lasten ja vanhempien välisiä suhteita ohjelmaan lähetetyissä kirjeissä.

Sivut