Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  20.06.2017 Lapset
  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991;Lasten Areenassa;standard;] 7 päivää ensilähetyksestä.
 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  19.06.2017 Lapset
  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.
 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  06.06.2017 Lapset
  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.
 • Pikku Kakkosen vehreän vihreitä tulostettavia juhlatarvikkeita

  31.05.2017 Lapset
  Vihreä on kesän väri! Raikkaat kakkupaperit tekevät tarjoiluista entistä houkuttelevampia ja sievät ja kätevät lasinaluset ovat ilo silmälle. Tulosta kutsukortit ja kirjekuoret ja muut juhlatarvikkeet kesäisiin juhliin.
 • Pikku Kakkosen kommunikaatiokortit

  31.05.2017 Lapset
  Kuvakortteja voi käyttää kommunikoinnin tukena selkeyttämään tai vahvistamaan puhuttua asiaa. Kuvien käytöstä hyötyvät kaikki lapset, mutta kuvakommunikaatio on myös tehokas puhetta tukeva ja korvaava menetelmä, jos lapsella on jokin kielellinen erityisvaikeus.
 • Pikku Kakkosen viitottuja loruja

  31.05.2017 Lapset
  Tukiviittominen on kommunikaatiomenetelmä, jossa puhetta tuetaan käyttämällä yksittäisiä viittomia. Tukiviittomat auttavat lasta keskittymään, ottamaan katsekontaktia sekä jäsentämään ja hahmottamaan puhuttua kieltä. Tukiviittomia käytetään aina puheen rinnalla ja siinä viitotaan vain ne sanat, joita puheessa halutaan kulloinkin korostaa.
 • Pikku Kakkonen palkittiin Punaisen Ristin tunnustuksella – se on pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena

  11.05.2017 Yle Uutiset
  Ohjelma on elänyt lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa yhdessäolon tärkeydestä.
 • Punainen Risti palkitsi Pikku Kakkosen

  11.05.2017 Yleisradio
  Pikku Kakkoselle myönnettiin Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus.
 • Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  20.04.2017 Lapset
  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.
 • Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  18.04.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.
 • Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  10.04.2017 Lapset
  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991;Lasten Areenassa;standard;] 14 päivää ensilähetyksestä.
 • Kuka on mystinen nakertaja? – Yökyöpeleiden taloa syödään Kemin teatterin lavalla kevään ajan

  24.03.2017 Yle Uutiset
  Yökyöpelien absurdia musiikkiviihdettä nähdään Kemin kaupunginteatterin lavalla. Mitä tapahtuu, kun Yökyöpeleiden talossa huomataan, että joku nakertaa taloa?
 • Pikku Kakkosen Seikkailukoneen tulostettavat kuvat

  23.03.2017 Lapset
  Tulosta Seikkailukoneesta tutut kartat ja tehtävät ja lähde Seikkailukoneen matkaan!
 • Pikku Kakkosen sarjoista kirjoitettuja kirjoja

  15.03.2017 Lapset
  Tampereen pääkirjasto Metson henkilökunta teki listan Pikku Kakkosen tutuista ohjelmista, joista on kirjoitettu myös kirjoja.
 • Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  15.03.2017 Lapset
  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.
 • Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  14.03.2017 Lapset
  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.
 • Tampereen elokuvajuhlat on toisinkatsojien paratiisi

  08.03.2017 Yle Uutiset
  Tampere Film Festival 2017 tarjoaa kotimaisten elokuvien lisäksi näkökulmia mm. arabimaailman naisten elämään. Avajaisiin hurahtaa myös Tampereen ratikka – tai kuuluisiksi tulleet ratikkavastustajien repliikit valtuustossa.
 • Pikku Kakkosen juhlanäyttely kutsuu leikkimään!

  06.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi elämyksellinen valokuvanäyttely kulkee Suuren lukuseikkailun mukana ympäri Suomea. Nostalgiset valokuvat viiden vuosikymmenen ajalta nähdään Tampereella, Sipoossa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Eurassa, Kemissä ja Kuopiossa. Jokaisella paikkakunnalla näyttely on esillä kolmen viikon ajan.
 • Osallistu postimerkkiäänestykseen!

  01.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti pyysivät helmikuussa lapsilta Suomen luonto -aiheisia piirustuksia. Pikku Kakkosen postiin tulleista piirustuksista esiraati valitsi kymmenen piirustusta, jotka osallistuvat yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saanut piirustus ikuistetaan postimerkiksi keväällä 2017. Voittaja julkistetaan toukokuussa Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelyssä Tampereella.
 • Lähde Jetron matkaan Pikku Kakkosessa!

  24.02.2017 Lapset
  Jetro Voima on poika, joka on kotoisin kuvitteelliselta Bortron 7 -planeetalta. Jetro muutti äitinsä Sellerin ja isänsä Porkkanan kanssa Maahan opiskelemaan Maan tapoja. Selleri ja Porkkana ovat galaktisia matkatoimittajia, jotka kirjoittavat tarinoita Maasta. Jetron matkaan Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Sivut