Hyppää pääsisältöön

Raili Mikkanen

 • Klip-klop, klip-klop – Histamiinin joulukalenteri on pop!

  05.12.2018 Elävä arkisto

  Histamiinin joulukalenteri julkaistiin vuonna 1980.

  Histamiinin joulukalenteri (1980) kertoo Histamiini-hevosen, tallitonttu Rämäkän ja noitaneiti Anelma Unelman joulunodotuksesta. Joulukuu ei ole tälle porukalle se kaikista helpoin – hurrikaani on vienyt Anelma Unelman kodin ja hänen lentopannunsa on epäkunnossa. Entä minne valo katoaa ja miten ihmeessä Rämäkkä saisi muistinsa takaisin?

 • Kalpeat naamat -näytelmän pikkutytöt joutuvat vanhempien poikien kiristämiksi

  14.11.2014 Elävä arkisto

  Ohjaaja Raili Ruston Kalpeat naamat -näytelmän (1978) kaksi tyttöä ajautuvat valehtelun kierteeseen selvitäkseen isompien poikien uhkailusta.

 • Kaivattu Histamiini kirmaa jälleen televisioon

  07.03.2014 Yle Uutiset

  Ylen tv:n lastenohjelmat täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlakausi käynnistyi Tampereen elokuvajuhlilla ja televisiossa laajaa ohjelmatarjontaa on luvassa keväästä kesään. Myös marionettihevonen Histamiini ystävineen palaa uusinnoissa ruutuun.

 • Aamun kirjassa Raili Mikkasen Laulu punaisesta huoneesta

  26.04.2012 Yle Uutiset

  Levottomina vuosina 1916-1917 Etelä-Suomessa oli yli 3000 kiinalaista vankia linnoitustöissä. Tsaarin Venäjä veteli viimeisiään, kasakat kohtelivat mielivaltaisesti kaikkia, varsinkin kiinalaisia.

 • Tietopöllö-palkinto savonlinnalaissyntyiselle Raili Mikkaselle

  04.07.2011 Yle Uutiset

  Savonlinnalaissyntyinen kirjailija Raili Mikkanen on saanut Suomen tietokirjailjat ry:n Tietopöllö-palkinnon. Palkinto myönnettiin tunnustuksena Mikkasen korkeatasoisesta lasten ja nuorten tietokirjatuotannosta.

 • Pietarin lapset seilasivat arkilla nälkää pakoon

  10.06.2010 Elävä arkisto

  Noin tuhat ihmistä pakkautuu Punaisen Ristin avustuslaivaan ja kiertää merillä parisen vuotta. Pääasiassa koululaislapsista koostuva joukko on lähtenyt nälkää pakoon Pietarista vuoden 1918 jälkeisissä sekavissa oloissa. Joukossa on myös suomalaislapsia. Suomen hallitus ei päästä laivaa Helsingin satamaan eikä lapsia maihin.

 • Aamun kirja: Raili Mikkasen Meren ja ikävän kiertolaiset

  03.06.2010 Yle Uutiset

  Noin tuhat ihmistä pakkautuu Punaisen Ristin avustuslaivaan ja kiertää merillä parisen vuotta. Pääasiassa koululaislapsista koostuva joukko on lähtenyt nälkää pakoon Pietarista vuoden 1918 jälkeisissä sekavissa oloissa. Joukossa on myös suomalaislapsia. Suomen hallitus ei päästä laivaa Helsingin satamaan eikä lapsia maihin.

 • Jari Tervo: Troikka

  08.01.2010 Yle Uutiset

  Jari Tervon romaani Troikka päättää kolmiosaisen historiasarjan. Edelliset osat ovat Myyrä ja Ohrana. Troikka alkaa punaisten pakoretkestä Tampereelta v. 1918 Venäjälle, ja se päättyy vuoteen 1926. Päähenkilöinä ovat Eljas Rossi, Hermanni Hevoskoski ja Juliska Viskari. Keskeiseksi henkilöksi nousee myös kenraali Mannerheim, josta Tervo kirjoittaa sympaattisen ja inhimillisen hahmon. Toinen aito historiallinen avainhenkilö on Pietariin paennut punakomentaja Eino Rahja.

 • Raili Mikkanen: Unelmien varjot

  08.01.2010 Yle Uutiset

  Nimensä mukaisesti kirja kertoo siitä kuinka ihmisten unelmat jäävät vain varjoiksi sellaisena aikana, jolloin yhteiskunnalliset myllerrykset hiertävät yksittäisen ihmisen suunnitelmat pieniksi palasiksi. Unelmien varjot kirjan päähenkilöinä ovat – oikeat eläneet henkilöt - Alma Sofia ja Jalmari. Tarina alkaa suurlakosta v. 1905 ja päättyy vuoteen 1928. Suomalaiset Alma Sofia ja Jalmari elävät pääasiassa Viipurissa ja Pietarissa aikana, jolloin Suomi itsenäistyi ja Venäjä muuttui sosialistiseksi.

 • Raili Mikkanen: Unelmien varjot

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Unelmien varjot kirjan päähenkilöinä ovat – oikeat eläneet henkilöt - Alma Sofia ja Jalmari. Tarina alkaa suurlakosta v. 1905 ja päättyy vuoteen 1928.

 • Virtuaalista kirjallisuusopetusta kymmenen vuotta

  01.02.2008 Yle Uutiset

  Lukuvinkkejä koululaisille tarjoava kirjallisuudenopetuksen virtuaalikoulu Netlibris on tullut kymmenen vuoden ikään. Opetusministeri Sari Sarkomaa korosti juhlapuheessaan, että verkko on tärkeä mutta myös koulukirjastot ovat edelleen välttämättömiä ja niihin tulee panostaa.

 • Tallissa vietetään joulua

  21.12.2007 Elävä arkisto

  Titiinan murheet ovat lopullisesti väistyneet.

  Titiinan murheet ovat lopullisesti väistyneet. Hän jää viettämään joulua uusien ystäviensä kanssa Histamiinin tallille.

 • Äänestä Yleisradion paras vanha joulukalenteri

  13.11.2007 Yle Uutiset

  Yleisöllä on mahdollisuus päättää, minkä vanhan joulukalenterin Yleisradion nettipalvelu Elävä arkisto tänä vuonna julkaisee. Äänestyksessä ovat mukana vanhat suosikit Histamiini, Vaapukkalan posti sekä Pommi-kissa ja Gommi-jänis. Myös jotain muuta suosikkiaan voi toivoa arkiston sivuille.

 • Finlandia Junior Raili Mikkaselle

  28.11.2002 Yle Uutiset
 • Finlandia Juniorin voittaja selviää

  28.11.2002 Yle Uutiset