Hyppää pääsisältöön

spelttivehnä

  • Saimaan rannoilta lähti valtaville ruoka-alan messuille olutta, spelttiä ja paikallinen keittiömestari

    18.01.2019 Yle Uutiset - lyhyet

    Etelä-Savosta messuille lähtee yli kymmenen yritystä osana yli 80 yrityksen joukkoa.

  • Synkeysmietteitä, lyhyitä ajatelmia elämän eri aloilta, sekä näkökohtia vaatimattomuuskilp. järjestämiseen

    26.10.2017 Näkökulmat

    Elämänkoulun kovuudesta, vaatimattomuuskilpailusta ja muusta

    Pakko on hyvä kannustin, sanotaan. Vaikka se on huonoin kannustin ikinä! Pakko on huono keksintö sen kannalta, joka ei haluaisi yhtään pakottua. Ja jos pidettäisiin kansalaiskysely, että kuinka monta % haluaa pakottua, niin ei nousisi paljon käsiä kyllä.

  • Mielentilatutkimuksen tuloksia

    20.09.2016 Näkökulmat

    Vaihtumattoman vaate- ja sapuskamaun etuja pohtii M. Kajo

    Puuron voi syödä suoraan siitä myyntikiposta, ja kun sen huuhtaisee divetymonoksidilla, ei tartte viedä purkkia samana päivänä roskiin, vaan voi kerätä tiskipöydälle 10 kappaleen pinoja, jotka sitten vie kerralla. Yksi kappale kannattaa aina kuitenkin jättää viemättä roskiin: siihen voi laittaa huuhtaisemansa minitomaatit, joita voi napsia illalla sängyssä, vaikka Batmanta lukiessa ja miettiessä, miten itse olisi ratkaissut sen tehtävän!

  • Postal strike ends

    30.11.2015 Yle News

    With Christmas in the air and mail deliveries virtually at a standstill, the public and the business sector were eager for a speedy resolution to the standoff.

  • Lihanhimoiset miehet innostuvat kännikaloista – pitopöydän antimilla on tarinansa Koskenkorvalla

    25.07.2015 Yle Uutiset

    Kesän juhlissa aina joku ruoka nousee ylitse muiden. Ilmajoen Koskenkorvalla juhlaruokia pari vuosikymmentä kokannut Päivi Koskenkorva kantaa pöytään kännikaloja vuosi toisensa jälkeen. Menekki on taattu, kun maku ja ruoan tarina ovat kohdallaan. Muita kesän kestosuosikkeja ovat rullasyltty, spelttikaljakaali ja homehtunut punajuuriloota.

  • "Kuin yrittäisi myydä jääkaappeja eskimoille" – Suomalaisviini yllätti ranskalaisen huippukokin

    30.03.2015 Yle Uutiset

    Joukko ranskalaisia ravintola-alan huippuammattilaisia tutustui viikonloppuna suomalaisten elintarvikealan yritysten tuotteisiin. Yksi maan arvostetuimmista keittiömestareista tykästyi varsinkin speltistä tehtyyn talkkunakakkuun sekä hunajaan. Vain suomalaisten kanssa pitää kinata marjaviinin aitoudesta, sanoo puolestaan suomalainen tilaviiniyrittäjä.

  • Kuvagalleria: Näin syntyy pettuleipä

    13.06.2013 Yle Uutiset

    Paras petun irrotusaika on vielä hetken käsillä. Kuivatuista pettuliinoista voi jauhaa jauhoja ja leipoa vaikkapa hunajan ja maltaiden maustamaa pettuleipää.

  • Kookosöljyä, spelttiä ja tattaria puolukkapiirakkaan

    23.05.2013 Ruoka

    Kookosöljy sopii hyvin leivontaan. Tässä reseptissä puolukkapiirakka saa myös juurevaa makua tattarista ja speltistä.

  • Resepti: Porkkanakakku

    22.03.2013 Ruoka

    Santeri Hämäläinen leipoo pääsiäispöytäänkin sopivan porkkanakakun mutta mitä ihmettä, ilman voita ja sokeria! Mehevä kakku maustetaan muskotilla, kardemummalla ja kanelilla.

  • Spelttiblinit graavin peuranfileen, suolakurkun ja punajuuren kera

    31.01.2013 Vapaa-aika

    Blinit ovat Venäjältä Suomeen kulkeutunutta ruokaperinnettä. Kevättalven sesonkiaikana blinipannut kaivetaan esiin kodeissa ja ravintolakeittiöissä. Purtavaa Pohjolasta -tv-sarjan reseptissä perinteiset tattari ja vehnä korvataan speltillä.

  • Ancient grain makes a comeback

    02.11.2012 Yle News

    One of humankind's oldest cultivated plants, emmer wheat, has reappeared in Finnish fields and is being used in pastas, buns and even beer.

  • Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

    01.11.2012 Yle Uutiset

    Emmer on noin 10 000 vuotta vanha vehnälajike, jota viljeltiin aikoinaan yleisesti mm. Lähi-idän alueella.

  • Väitös: Brändillä on vaikutusta ruuan makuun

    11.12.2011 Yle Uutiset

    Jos ruokabrändi on hyvin markkinoitu, kuluttaja voi joustaa ruuan mausta, todetaan tuoreessa väitöstutkimuksessa. Toisaalta tunnettukin ruoka voi maistua pahalta, jos kuluttajan arvot eivät ole sopusoinnussa brändimielikuvien kanssa.

  • Kotimainen ohra haastaa pastan ja riisin

    16.02.2011 Yle Uutiset

    Pasta kuuluu monien suosikkiruokiin. Pastan valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja sitä tämän päivän kiireiset ihmiset vaativat. Mutta löytyisikö paikoin kuituköyhille riisille ja pastalle vaihtoehto?

  • Luomutuotteiden kysyntä on yhä heikkoa

    18.10.2010 Yle Uutiset

    Luomuruoan suosiota pyritään nostamaan maanantaina alkavalla valtakunnallisella teemaviikolla.

  • Olvi yhteistyöhön Malmgårdin Panimon kanssa

    25.03.2010 Yle Uutiset

    Iisalmelaisen panimoyhtiö Olvin yhteistyö pienpanimoiden kanssa laajenee. Olutperheeseen liittyy jakelu- ja myyntisopimuksella itäuusmaalainen Malmgårdin Panimo. Pernajassa sijaitseva panimo valmistaa valtavirrasta poikkeavia erikoisoluita, muun muassa spelttiolutta.

  • Tuunaa puurosi!

    02.12.2009 Yle Uutiset

    Tekaise välipalaksi helppo tuorepuuro tai valmista aamupuuro Oulu Radion kuuntelijoiden lempiohjeilla.

  • MariaMamman Spelttijuustopiiras maukkain

    07.10.2009 Yle Uutiset

    MariaMamman Spelttijuustopiiras valittiin Suuren Piirakkapaistoskilpailun voittoon. Voittoisan piiraan valmisti Maria Tigerstedt Mustila Viini Oy:sta.

  • Kidnap Hearing Reaches a Close

    05.10.2009 Yle News

    The Helsinki District Court has concluded its hearing on the kidnapping of a member of the Herlin industrial family last summer. The Court's decision on the case will be announced later in October.

  • Pienpanimot nousussa Uudellamaalla

    30.06.2009 Yle Uutiset

    Uudenmaan pienpanimotoiminta on kasvussa. Tuotteiden kysyntä on lisääntynyt ja monet panimot laajentavat toimintaansa.

Sivut