Hyppää pääsisältöön

Anssi Tikanmäki

 • Muusikko, säveltäjä Anssi Tikanmäki soittaa yhä Maisemakuvia

  27.06.2020 Elämä

  Anssi Tikanmäestä ei tullut maanviljelijää eikä opettajaa.

  Anssi Tikanmäestä piti tulla maanviljelijä, mutta musiikki vei mennessään. Opiskeluvuodet Sibelius-Akatemiassa olivat monella tapaa käänteentekeviä. Silloin Tikanmäki sävelsi orkesterisarjan Maisemakuvia Suomessa ja tutustui muun muassa Juice Leskiseen.

 • Juice Leskisen tekstit ikuistetaan valaisinpylväisiin Juankoskella – pylväistä toivotaan matkailun uutta vetonaulaa

  16.08.2019 Yle Uutiset

  Juice Originals -yhtyeen Riku Nieminen ja Anssi Tikanmäki paljastavat valitut tekstinpätkät lauantaina Juankoskella.

 • Hector ja Freeman tarjosivat Tuubin täydeltä kasarirockia

  17.07.2017 Elävä arkisto

  1980-luvun alun rocksarja oli aikanaan lajinsa ainoa Ylessä.

  Syksyllä 1979 käynnistynyt Tuubi oli alkuvaiheissaan Ylen ainoa rockpainoitteinen tv-sarja. Ensimmäisinä vuosina sitä juonsivat Heikki "Hector" Harma ja Leo "Freeman" Friman. Tuubi tallensi mm. Kauko Röyhkän, Hassisen Koneen, Jimi Suménin ja Tommi Läntisen varhaiset esiintymiset.

 • Palkittu ohjaaja Juho Kuosmanen teki Suomen ensimmäisen elokuvan uudelleen

  23.04.2017 Yle Uutiset

  Uusi versio ensimmäisestä suomalaisesta näytelmäelokuvasta saa tänään sunnuntaina maailmanensi-iltansa Tampereella.

 • Maisemakuvia Suomesta kasvoi kotimaisen instrumentaalimusiikin klassikoksi

  18.11.2016 Elävä arkisto

  Tv-lähetys 1981 johti Anssi Tikanmäen teoksen levytykseen

  Kun musiikinopiskelija Anssi Tikanmäki matkusti 1970-luvulla junalla halki Pohjanmaan, alkoi aamuun heräävä lakeus soida. Sibelius-Akatemian opettajien kannustamana Tikanmäki sävelsi viiden vuoden ajan kotimaan maisemia ja tunnelmia kuvaavaa sarjaa. Maisemakuvia Suomesta saavutti suuren yleisön tv-lähetyksessä keväällä 1981, jolloin se herätti myös levy-yhtiön herkät korvat. Albumi julkaistiin marraskuussa 1981, ja sävellyskokonaisuudesta on sittemmin tullut instrumentaalimusiikin klassikko ja kansallismaisemien ääniraita.

 • Savolainen metsä ja Valkeakosken tehtaanpiiput – Legendaariset maisemakuvat heräävät henkiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

  27.07.2016 Yle Uutiset

  35 vuotta sitten Anssi Tikanmäki maalasi suomalaisen maiseman musiikiksi. Nuottikuvassa Lapin tunturit näkyvät intervallihyppyinä ja tehtaan tohina kuuluu teoksen rytmissä.

 • Sodankylän elokuvajuhlilla nähdään Birnin ja Korpelan maailmanuutuudet

  30.03.2016 Yle Uutiset

  Laura Birnin ja Tommi Korpelan tähdittämät The Ones Below ja Deadweight saavat Suomen ensi-iltansa Sodankylän elokuvajuhlilla 15.-19.6.2016. Birn näyttelee englantilaisen trillerin toisessa naispääosassa vauvaa odottavaa naapurinrouvaa ja Korpela saksalaisen meridraaman pääosassa rahtilaivan kapteenia.

 • Koko maailman Finlandia

  26.11.2015 Orkesterikone

  Finlandia on ehkä maailman tunnetuin suomalaissävellys.

  Mitä yhteistä on Edvin Laineella, Biafran itsenäisyyspyrkimyksillä ja amerikkalaisella kirkkokuorolla? Vastaus on tietenkin Finlandia, ehkä maailman tunnetuin suomalaissävellys. Eipä arvannut kolmikymppinen Jean Sibelius, millaisen aarteen tuli luoneeksi yli sata vuotta sitten.

 • Uusi dokumentti Mika Kaurismäestä sekä Arvottomat ja Valehtelija Teemalauantaissa 19.9.

  08.09.2015 Yle Teema

  Henkilökuva tuotteliaasta ohjaajasta ja road movie -fanista.

  "Tärkeintä on lähteminen." Teemalauantai on omistettu elonsa vaelluksen keskitiessä olevalle elokuvaohjaaja Mika Kaurismäelle. Illan avaa uusi henkilökuva, sen jälkeen nähdään Kaurismäen läpimurto-ohjaukset Arvottomat ja Valehtelija, pääosissa Matti Pellonpää, Pirkko Hämäläinen ja Aki Kaurismäki.

 • Juha Alvari tangotti herkkää elokuvamusiikkia

  26.01.2015 Yle Uutiset

  Keminmaalainen musiikin voimakaksikko Kimmo Klemettinen ja Juha Alvari tempaisi musiikkivuoden aluksi heti kunnolla. Aki Kaurismäen Klaani-elokuvasta tuttu Balladi-kappale kasvoi Klemettisen sovituksena ja studiotyönä melkoisiiin mittasuhteisiin. Ensiradiosoittonsa uusi sovitus sai maanantaiaamuna Radio Perämeressä.

 • Tikanmäen musiikki taipuu sarjakuvaksi Kemissä

  10.10.2014 Yle Uutiset

  Kemissä alkaa olla pian valmista suursatsaukseen, jossa yhdistetään live-musiikki ja sarjakuvapiirtäminen.

 • Musiikki taipuu sarjakuviksi

  03.10.2014 Yle Uutiset

  Kemin Sarjakuvapäivät tekee historiaa yhdistelemällä 40-henkisen orkesterin ja sarjakuvat samaan konserttiin.

 • Anssi Tikanmäen kappaleet muotoutuvat sarjakuviksi

  23.06.2014 Yle Uutiset

  Kemin sarjakuvapäivillä yhdistetään tänä vuonna piirtäminen ja musiikki. Lokakuussa Kemissä järjestetään suurkonsertti, jossa Anssi Tikanmäen rakastetut Maisemakuvia Suomesta -levyn kappaleet puetaan sarjakuvan muotoon. Valtakunnallisestikin tunnetut sarjakuvataiteilijat työstävät piirroksensa suuren orkesterin esittämän musiikin tahdissa.

 • Donovan nappasi Tikanmäen orkesterin kiertuebändikseen

  11.05.2013 Yle Uutiset

  Kun säveltäjä-muusikko Anssi Tikanmäki alle 10-vuotiaana sai ensimmäisen akustisen kitaransa, Donovanin Colours oli se biisi, jolla soittamisen opettelu alkoi. Nyt viisi vuosikymmentä myöhemmin Tikanmäki orkestereineen soittaa Donovanin kiertuebändinä.

 • Kolmen vuosikymmenen Yö

  03.11.2011 Elävä arkisto

  Olli Lindholm ja Yön tarina

  Olli Lindholm on kulkenut pitkän matkan nuoresta porilaisesta teinirokkarista perheenisäksi ja ammattimuusikoksi.

 • Uusittu Carelicum avautuu viikon kuluttua

  19.01.2011 Yle Uutiset

  Uudistunut kulttuuri- museo- ja matkailukeskus Carelicum avaa ovensa viikon kuluttua Joensuussa. Talon sisintä on pistetty uuteen kuosiin ja järjestykseen EU-rahalla.

 • Alanko vie vappuun

  18.01.2011 Yle Uutiset

  Pop-muusikko Ilkka Alanko vauhdittaa menoa Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa vapunaattona. Kevätkausi sisältää muitakin viihdepainotteisia konsertteja kuten Milana Misic italialaistunnelmissa sekä Anssi Tikanmäen orkesterin ja kaupunginorkesterin yhteistuotanto Maisemakuvia Suomesta.

 • Saimaa on kirvoittanut monta laulua

  29.07.2009 Yle Uutiset

  Saimaa ei ole pelkästään iskelmien aihe. Saimaa-teemaa ovat lauluissaan käsitellet mm. Juice Leskinen, Los Olvidados ja Anssi Tikanmäki.

 • Tikanmäeltä uusia Maisemakuvia

  09.02.2009 Yle Uutiset

  Säveltäjä ja kosketinsoittaja Anssi Tikanmäki levyttää ja konsertoi. Haapajärveltä lähtöisin oleva Tikanmäki julkaisee tällä viikolla uuden osan albumiinsa Maisemakuvia Suomesta.

 • Juice & Grand Slam: Luonas kai olla saan

  08.02.2008 Elävä arkisto

  Juicen parisuhdelaulujen klassikko

  Juicen parisuhdelaulujen klassikko kuultiin Grand Slam -yhtyeen kiertueen päätöskonsertissa Nivalan Tuiskulan urheilutalolla vuonna 1983.

Sivut