Hyppää pääsisältöön

Simone de Beauvoir

 • Taidetta, huipputeknologiaa, erotiikkaa, fetisismiä - Pariisin hautausmaat tarjoavat yllättäviä nähtävyyksiä

  29.12.2016 Kulttuuricocktail

  Pariisin haustamaat ovat kiehtovia paikkoja

  Père Lachaisen hautausmaa on suosittu turistikohde. Lähes kolme miljoonaa kävijää vierailee vuosittain Pariisin kuuluisimmalla hautausmaalla. Ihmiset käyvät Père Lachaisella kunnioittamassa sukuhautojaan tai tekemässä pyhiinvaelluksia julkkishaudoille. Joskus he tekevät myös todella omituisia asioita.

 • Violette

  02.11.2016 Yle Teema

  Aikansa kohukirjailijan elämä ja rakkaudet

  Martin Provostin ohjaama draama kertoo kirjailija Violette Leducin elämästä sekä hänen ystävyydestään Simone de Beauvoirin kanssa.

 • Giacometti venytti ja kutisti ihmisiä totuuden tähden

  05.05.2011 Elävä arkisto

  Kuvanveistäjä Alberto Giacomettin päämääränä oli kuvata reaalista todellisuutta ja vain sitä. Kiihkeä pyrkimys johti venytettyihin ihmishahmoihin ja herneen kokoisiin veistoksiin.

 • Pojat ovat poikia - mutta miksi?

  22.09.2010 Yle Uutiset

  Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista, koiran häntätupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty. Ainakin saduissa. Oikeassa maailmassa pienten poikien elämä on tehty epärealistisista machovaatimuksista, sanoo poikien puolesta puhuva Väestöliiton johtava asiantuntija Samuli Koiso-Kanttila.

 • Goncourt-kirjallisuuspalkinto Gilles Leroylle

  06.11.2007 Yle Uutiset

  Ranskan arvostetuin kirjallisuuspalkinto, Prix Goncourt, on myönnetty kirjailija Gilles Leroylle. Hän sai tunnustuksen teoksestaan Alabama Song.

 • Jean-Paul Sartre

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ranskalainen filosofi, naistenmies ja vasemmistoaktivisti Jean-Paul Sartre heijasti professori Tarmo Kunnaksen mukaan ”koko vuosisatamme henkistä olemusta”.