Hyppää pääsisältöön

Matti Yrjänä Joensuu

 • Harjunpää setvii rikoksia neljässä radiodekkarissa

  14.09.2017 Elävä arkisto

  Harjunpää tutkii kiusantekoa ja kotirauhan häirintää

  Auervaaroja, hylättyjä nuoria ja rakkauden lakeja. Rikoskonstaapeli Harjunpää tutkii kiusantekoa ja kotirauhan häirintää. Lisäksi Harjunpää ja työpari Onerva päätyvät keskelle ennakkoluulojen ja vihan lataamaa ilmapiiriä setviessään romanien vanhoja kaunoja. Radiodekkarit pohjautuvat Matti Yrjänä Joensuun samannimisiin romaaneihin, joista kuunnelmasovitukset on dramatisoinut Timo Kanerva ja ohjauksesta vastaa Rauni Ranta. Harjunpäätä esittää Petteri Sallinen ja Onervaa Elli Castrén.

 • Matti Yrjänä Joensuun teosten rikoskonstaapeli Harjunpää havainnoi elämää humaanilla tavalla

  14.09.2017 Elävä arkisto

  Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-poliisi

  Kirjailija Matti Yrjänä Joensuu tunnetaan erityisesti Harjunpää-sarjastaan. Rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää on selvittänyt rikoksia yhdessätoista romaanissa, joista on tehty myös elokuvia, tv-sarjoja ja kuunnelmia.

 • Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

  14.09.2017 Blogit

  Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

  Syyskuun Toivotut-pakettiin Yle Areenaan on etsitty kissojen, koirien ja vasikoiden avulla suomalaisia rikossarjoja ja -ohjelmia. Rikostarinat kiehtovat ihmismieltä kaikissa muodoissaan. Herääkö meissä jokaisessa poliisi ja rikostutkija? Rikollinen? Vai vetävätkö rikoksen herättämät tunteet rikostarinoiden äärelle? Omia tunteitaan voi tarkastella katsomalla Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raidia, Kiimaisia poliiseja, Harjunpäitä ja Rikostarinoita Suomesta.

 • Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja rakkauden nälkä – Yksinäisellä rikollisella on herkkä tunne-elämä

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1993 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1993 teokseen.

 • Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi

  18.01.2016 Yle TV1

  Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja.

  Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja. Ylikonstaapeli Timo Harjunpään pitää löytää tekijä.

 • Roskapankkiiri takavarikoi oligarkkien varat: "Minua on kutsuttu milloin Venäjän tai Suomen mafiaksi"

  09.08.2015 Yle Uutiset

  Lakimies Janne Harjunpää toimii tällä hetkellä Slovenian valtion pankkivarainhoitoyhtiössä. Hänellä on pitkä kokemus riskiluottojen muuttamisesta toimiviksi. Kaikki eivät hänen mukaan pidä siitä, että ulkomainen kaveri tulee ja yrittää laittaa asioita järjestykseen.

 • Rakkauden nälkä

  26.06.2015 Yle TV1

  Kaupunkia piinaa murtoaalto, ja Harjunpäätä unettomuus.

  Kaupunkia piinaa murtoaalto, ja ylikomisario Timo Harjunpäätä unettomuus.

 • Pienestä kiusasta kasvaa piinaavaa häirintää – Harjunpää ja kiusantekijät on realistinen jännäri

  13.08.2014 Yle Teema

  Realistinen Harjunpää-filmatisointi kiusaajista.

  Pieni kiusanteko kasvaa isommaksi ja isommaksi, ja lopulta kiusaajilla on kuolemantuottamus kontollaan. Åke Lindmanin realistinen Harjunpää-filmatisointi on sävyiltään uskollinen alkuteokselle.

 • 10 kirjaa rikoksesta

  04.10.2013 Elävä arkisto

  Keskustelua teoksista lain tuolta puolen.

  Timo Harakka ja Anna Kortelainen keskustelevat kirjallisuudesta, joka käsittelee rikoksia ja maailmaa, jossa toimitaan lain toisella puolella. Vieraikseen he saavat tunnettuja suomalaisia.

 • Kirjailija Matti Yrjänä Joensuu on kuollut

  05.12.2011 Yle Uutiset

  Kirjailija Matti Yrjänä Joensuu on kuollut. Hän menehtyi kotonaan sairauskohtaukseen sunnuntaina. Joensuu oli 63-vuotias.

 • Dekkaripäivien teemana Rikos ja rangaistus

  10.06.2011 Yle Uutiset

  Dekkaripäivät kokoaa maan luetuimpia dekkaristeja ja esikoiskirjailijoita Kouvolaan. Kansainvälistä väriä tuo ruotsalainen kirjailija Håkan Nesser. Dekkaripäivät järjestetään 15. kerran.

 • Kerimäki ja Punkaharju kävivät tasaisen taiston

  08.02.2011 Yle Uutiset

  Kerimäen ja Punkaharjun nuoret kohtasivat kouluvisan toisessa kisassa 8.2. Enonkoskella.

 • Matti Yrjänä Joensuu näkee pahuuden taakse

  12.12.2010 Yle Uutiset

  Harjunpää-romaaneistaan palkittu kirjailija Matti Yrjänä Joensuu asuu nykyään Valkeakoskella. Hänen tuotannossaan yhdistyvät poliisin kokemus ja ihmisen sisäisen elämän kuvaus humaanilla ja tarkkavaistoisella tavalla.

 • Kulttuurilehtikatsaus 29.11.2010

  30.11.2010 Yle Uutiset

  Kulttuurilehtikatsauksessa tarkastellaan kirjamyynnin maantiedettä ja luetaan nuorten teatterin, tanssin ja musiikin ammattilaisten ajatuksista.

 • Maailma on muuttunut - niin myös Harjunpää

  30.10.2010 Yle Uutiset

  Matti Yrjänä Joensuun rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää on tuotu nykyaikaan kirjaan perustuvassa elokuvassa Harjunpää ja pahan pappi.

 • Tähtihetki perjantaina 29.10.

  29.10.2010 Yle Uutiset

  Tähtihetken juontajina toimivat Satu Linnapuomi ja Tarmo Poussu. Tällä viikolla esittelyssä olivat elokuvat You Will Meet a Tall Dark Stranger, Ruotsalainen avioliitto ja Harjunpää ja pahan pappi.

 • Olli Saarelan Harjunpää on yksinäinen kostaja

  28.10.2010 Yle Uutiset

  Perjantaina saa ensi-iltansa elokuva Harjunpää ja pahan pappi. Edellisestä Harjunpää-filmatisoinnista on ehtinyt kulua 17 vuotta. Olli Saarelan ohjaamassa filmissä rikosylikonstaapeli Harjunpäästä on tehty toimintasankari. Elokuvatutkijan mukaan uusi Harjunpää-elokuva on etääntynyt arkitodellisuudesta.

 • Olli Saarela toi Timo Harjunpään 2010-luvulle

  26.10.2010 Yle Uutiset

  Synkkä ja pahuutta käsittelevä Harjunpää ja pahan pappi -elokuva tuo kirjoista tutun Timo Harjunpään valkokankaalle Peter Franzenin muodossa. Ohjaaja Olli Saarela piti itsekin näkemästään.

 • Moderni Harjunpää saapuu teattereihin

  19.10.2010 Yle Uutiset

  Ensi viikon perjantaina (29.10.) saa ensi-iltansa uusi kotimainen rikoselokuva, Matti Yrjänä Joensuun romaaniin perustuva Harjunpää ja Pahan pappi. Helsingin metrotunneleissa tapahtuu outoja murhia, joiden selvittämiseen tarvitaan rikosylikonstaapeli Timo Harjunpäätä.

 • Peter Franzénille maistuisi appelsiini

  15.10.2010 Yle Uutiset

  Näyttelijäpariskunta Peter Franzén ja Irina Björklund nähdään pian pitkän tovin jälkeen yhdessä valkokankaalla. Franzénin mukaan on uniikkia sukeltaa elokuvaan yhdessä pitkäaikaisen elämänkumppanin kanssa. Moisia kummallisuuksia ei jokaisessa ammatissa pääse kokemaan.

Sivut