Hyppää pääsisältöön

puvustus

 • Christoffer Strandberg kertoo Suomen viisupisteet: “Pientä flirttiä voi olla, mutta haluan hoitaa tehtävän tyylikkäästi”

  16.05.2019 Euroviisut 2019

  Euroviisujen finaali Ylen kanavilla lauantaina 18.5. klo 22.

  Suora lähetys Euroviisujen finaalista alkaa Ylen kanavilla lauantaina 18.5. klo 22. Kun kaikki kappaleet on kuultu ja äänet annettu, seuraa illan jännittävin hetki eli pisteiden julkistus. Suomen antamat pisteet kertoo suorassa lähetyksessä tänä vuonna näyttelijä ja koomikko Christoffer Strandberg. Hän kertoo suostuneensa tehtävään heti.

 • Kun Aikuisen naisen joulukalenterissa tarvitaan iltapuku Linnan juhliin, kuka sen suunnittelee?

  05.12.2018 Draama

  Liisa Rihu on luonut liki tuhat tv-draamahahmoa 35 vuodessa.

  Pukusuunnittelija – hän on taiteellisessa vastuussa oleva suunnittelija, joka luo tv-draamoihin uusia ihmisiä, maailmoja, menneisyyksiä ja tulevaisuuksia, tarinan- ja elämänkaaria. 35-vuotisella urallaan Liisa Rihu on synnyttänyt lähes tuhat draamahahmoa, tuoreimmat Aikuisen naisen joulukalenteriin.

 • Saara Aallon euroviisushow on maailmantähtien ja suomalaishuippujen taidonnäyte

  11.05.2018 Euroviisut 2018

  Miten Saara Aallon upea show koottiin kasaan?

  Monsters on monella tapaa Suomen suurin satsaus viisuihin ikinä. Suomalaiset ammattilaiset ovat päässeet näyttämään kansainvälisten huppujen kanssa omaa osaamistaan. Näin isoja lavasteita ja näyttävää show'ta ei ole aiemmin Euroviisuihin rakennettu.

 • Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille Vuoden suunnittelija -palkinto

  26.09.2017 Yleisradio

  Palkinto myönnettiin kehitys- ja suunnittelutyöstä.

  Palkinnon myönsi Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP. Palkinto myönnettiin tinkimättömästä kehitys- ja suunnittelutyöstä.

 • Tyylin takana: Näin luotiin Veden Vangit -musikaalin hahmot

  20.12.2016 Uusi päivä

  Musikaali poikkesi paljon tavallisen jakson tekemisestä.

  Uuden Päivän syyskausi päättyi Toni Laineen ohjaamaan spektaakkelimaiseen Veden Vangit -scifimusikaaliin, jossa taistellaan puhtaasta vedestä ja rakkaudesta. Erikoisjaksoja on nähty sarjassa aiemminkin, mutta Veden Vangit asetti tekijöilleen uudenlaisia haasteita. Uuden Päivän puvustus- ja maskeeraustiimin osalta musikaali poikkesi tavallisesta jaksosta paitsi työmäärältään, myös haastavuudeltaan; kuinka saada sarjasta tutut näyttelijät istumaan uskottavasti musikaalin synkän futuristiseen maailmaan?

 • Yle 90 -juhlalähetyksen juontajien asut aikamatkalla

  09.09.2016 Sinun tarinasi

  Maria Sid ja H-P Björkman juontavat Yle 90 juhlagaalan

  Maria Sid ja H-P Björkman juontavat Yle 90 juhlagaalan

 • Uskottavuuden ehdoilla ja tekoveren peitossa

  12.05.2016 Syke

  Lue, millaista on olla pukusuunnittelijana Sykkeessä.

  Tekoveri ja sairaalavaatteet ovat arkipäivää Sykkeen pukusuunnittelija Ninna Päiväläiselle. Hän on ollut Sykkeessä mukana ensimmäiseltä kaudelta lähtien ja on tottunut vastaamaan työssään kaikenlaisiin kysymyksiin – Milloin potilaalla on avopaita, milloin potilasvaatteet? Mitä Holopaisen vaatekaapista löytyy?

 • Outouden paljous

  10.10.2015 Näkökulmat

  Mm. elämäntoveriagilityn outoja käskyjä käskyjä miettii Kajo

  Kunakin hetkenä kun ihminen aina suorittaa jonkin tekemistä, niin toimenkuvani mukaisesti suoritin hieman outojen mietintää. Tuloksia ohessa. Täydentänen listaa uutten mietteiden valmistuessa päästä. Kunn! Mk.

 • UPplus: Annin inspiroiva tyyli

  08.10.2015 Uusi päivä

  Anni on värikäs ja persoonallinen, samoin hänen tyylinsä!

  Anni Malinen on Virtauksen värikkäin pukeutuja, jonka peppimäinen hahmo erottuu lukiolaisten joukosta. Tässä UPplussassa kaivaudutaan Annin vaatekaappiin ja tutkaillaan näyttelijä Anette Aghazarianin johdolla Annin tyylin aakkosia. Kokeile, jos rohkenet!

 • Huulipunaa, samettia ja strasseja

  11.06.2015 Lapset

  Miten syntyvät sirkustaiteilijoiden maskit ja puvut?

  Sirkustaiteilijat eivät suinkaan hengaile jatkuvasti esityställingissä, vaan meikit sipaistaan kasvoille ja asut vedetään ylle vasta juuri ennen show'ta.

 • UPplus: Iris on pieni muotinäytös!

  27.01.2015 Uusi päivä

  Amelie Blauberg esittelee Iris Rainion tyyliä.

  Iris Rainio on näyttävä tyttö, jolla oma ulkoinen olemus menee tärkeysjärjestyksessä koulun ja tanssiharrastuksen edelle. Mistä Iriksen tyyli koostuu, sen paljastaa tämä UPplus.

 • UP-puvuston ABC

  20.11.2014 Uusi päivä

  Virtauksen asukkaat pukeutuvat laadukkaasti, näyttävästi ja värikkäästi, ja puvustus onkin tärkeä osa Uuden päivän visuaalista ilmettä. Sarjan puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin sekä tehdään paljon vaativaa käsityötä. Avainasemassa ovat järjestelmällisyys, tarkkuus ja ammatitaito.

 • UPplus: Puvuston mestarit

  20.11.2014 Uusi päivä

  Uuden päivän puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin ja tehdään paljon vaativaa käsityötä. Tämä UPplus esittelee välähdyksiä puvuston arjesta, jossa kädentaidot ja järjestelmällisyys ovat kunniassa!

 • Sairaanhoitaja konsulttina kuvauksissa

  28.10.2014 Syke

  Sairaanhoitajan työ edellyttää luovuutta, suunnitelmallisuutta ja soveltamiskykyä. Useimmille hoitajille tämä on varmasti käynyt selväksi. Todellinen luovuuden koetinkivi itselleni tuli kuitenkin vastaan suunnittelematta ja odottamattomalta taholta.

 • UPplus: Emmin musavideon kuvauksissa

  22.04.2014 Uusi päivä

  Mitä tapahtui Emmin videokuvausten kulisseissa?

  Minä se oon -musavideo kertoo Emmin parantumisesta ja itsensä löytämisestä. Sitä kuvattiin UP-lavasteissa, vaikkei kaikkia tuttuja huoneita heti tunnistakaan.

 • Ranskalaisia paloja osa 3

  10.06.2013 Abitreenit

  Muotia ja glamouria.

  Haute couture eli suurten muotitalojen luomukset ovat mittatilaustyötä. Vain taitavimmat käsityöläiset saavat nämä uniikkiteokset aikaiseksi. Huippusuunnittelija Christian Lacroix’n muotinäytösten jokainen asu vaatii kuusi kuukautta valmistelutyötä.

 • Kylli-täti valmistautuu lähetykseen

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Kylli-tätiä valmistellaan tv-lähetykseen. Tätä joululähetystä tehtäessä hän oli jo lähes 90-vuotias.

 • Kenestä Suomen Neito 1954

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Suomen Neito -kilpailujen alkukarsinnat suoritettiin tällä kertaa valokuvien perustella. Loppukarsinnan voitti 17-vuotias helsinkiläinen Lenita Aulikki Airisto.