Hyppää pääsisältöön

Mamba (Yhtye)

 • Koko Suomi laulaa Puhelinlankojen päätteeksi – mutta mitä kappaletta? Äänestä tässä!

  06.07.2020 Yle Radio Suomi

  Mikä kappale kaikkien pitäisi laulaa perjantaina?

  Mikä piristäisi perjantaita paremmin kuin yhteinen lauluhetki. Koko Suomi laulaa kanssasi perjantaisin Radio Suomen Puhelinlangat laulaa -lähetyksen lopuksi.

 • Pori-rockista tehdään näyttämöllinen dokumentti – Alaston kaupunki kertoo tarinoita ilmiön takaa

  18.06.2020 Yle Uutiset

  Esimakuna Pori-rockin legendat pitävät ensimmäistä kertaa yhteiskonsertin joulukuussa Porissa.

 • MM-huumassa ärsyttävä renkutuskin muuttuu sinfoniaksi - tässä korviahuumaava soittolista

  22.05.2016 Yle Urheilu

  Jääkiekon MM-kisat yhdistävät suomalaisia myös musiikinkuuntelun osalta.

 • Tämä on rakkain iskelmäinhokki

  08.07.2015 Yle Uutiset

  Hanna Ekolan hitti "Villihevosia" on suomalaisten mielestä ärsyttävin iskelmä. "Villihevosia" sai reilut 16 prosenttia Ylen leikkimielisen kyselyn äänistä. Myös "Mahtava peräsin ja pulleat purjeet" sekä "Sukkula Venukseen" aiheuttivat monissa väristyksiä.

 • Salaliittoteoriat sinkoilevat radioiden musavalinnoista – rahalla ei soittoaikaa saa

  13.11.2014 Yle Uutiset

  Radio Suomipop lopetti Mamban muusikin soiton kanavallaan. Mamba-yhtyeen keulahahmo lähetti radiokanavalle mielenosoituksellisesti rahaa, jotta yhtyeen musiikki pääsisi kanavan soittolistalle. Sekä Yle että Nelonen Media tyrmäävät väitteet, että maksamalla pääsisi radiosoittoon.

 • Näitä kesähittejä kuunnellaan – Ylen lukijoiden Top10-kesähitit

  09.07.2014 Yle Uutiset

  Yle Uutiset kysyi millaiset kesähitit ovat ikimuistoisia. Monet kappaleet herättävät muistoja vuosienkin takaa. Joistakin kesähiteistä tulee klassikoita, jotka soivat radiossa vuodesta toiseen. Nämä 10 klassikkoa olivat suosittuja kesäbiisejä.

 • Sensuroimattomia 1980-luvulta: Kaija Koo, Tuula Amberla, Tero Vaara ja Espe Haverinen sekä Jimi Sumén

  17.04.2014 Elävä arkisto

  Elävän arkiston Suomirockin sensuroimaton historia -sarjan julkaisut pyörähtävät jo toiselle kymmenelle. Yhdestoista artikkelimme painottuu vahvasti 1980-luvulle. Mukana vahvoja naisia, yksi pohjalainen, yksi porilainen ja kitarasankari-tuottaja. Kaikki haastattelut on tehty 1980-lukua käsitelleeseen Kunnian kentät -sarjaan vuonna 1996.

 • Tapahtumakeskus Torandan avajaisia juhlitaan marraskuussa

  30.09.2013 Yle Uutiset

  Parhaillaan rakennettavan tapahtumakeskuksen avajaistapahtumaa tähdittävät Jukka Poika, Danny sekä Mamba.

 • Iskelmä-Finlandiaa ei jaeta tänä vuonna

  02.05.2013 Yle Uutiset

  Tapsan Tahtien yhteydessä Nokialla on jaettu vuodesta 2001 lähtien Iskelmä-Finlandia-palkinto. Tänä vuonna kukaan ei kuitenkaan saa Nokian kaupungin myöntämää palkintoa.

 • Iskelmä-Suomella on katto korkealla ja seinät leveällä

  05.04.2013 Elävä arkisto

  2010-luvun iskelmä elää murroksessa.

  2010-luvun iskelmä elää murroksessa. Se on kulttuuria, joka katsoo samanaikaisesti moneen suuntaan ja sekoittaa itseensä rockia, poppia ja kaiken maailman musiikkia eri tavoin. Osa iskelmästä saa voimaa traditiosta, osa erkaantuu siitä koko ajan kauemmaksi.

 • Vuosituhannen vaihtuminen venytti iskelmän genrerajoja

  20.03.2013 Elävä arkisto

  Tanssilavojen suosio pieneni huomattavasti Suomessa 1990-luvulla. Kulttuurinen muutos pakotti myös musiikilliseen muutokseen. Iskelmämusiikintekijät, kuten Yölintu alkoivat isolla joukolla kolkutella genrerajoja ja laajentaa kuulijakuntaansa.

 • Saksofonisti Timo Lassy svengaa jazzin ytimeen

  11.09.2012 Yle Uutiset

  Monessa kokoonpanossa vaikuttava Timo Lassy on julkaissut kolmannen soolalbuminsa. Tunnelmaltaan intiimi levy äänitettiin perinteitä kunnioittaen liveottoina.

 • Kimmo Mikander kuntajohtajien palkkajohtaja

  01.11.2011 Yle Uutiset

  Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander tienasi Etelä-Savon kuntajohtajista eniten vuonna 2010. Mikanderin tulot olivat 121 012 euroa. Savonlinnan Janne Laine jäi nelisen tuhatta euroa. Ex-kansanedustaja Olli Nepposen tulot olivat reilut 137 000 euroa.

 • Sananen – Terveisiä Estonian ilmataskusta !

  28.09.2011 Yle Uutiset

  Terveisiä täältä Estonian ilmataskusta. Ajattelin aikani kuluksi vähän kirjoitella kuulumisia kun taas nasahti merkkipäivä kohdalle. Se oli tosiaan -94 ja syyskuu. Kyllä aika hurahtaa. Seitsemäntoista vuotta. Olen eniten yllättynyt kahdesta asiasta. Siitä, että täällä on riittänyt näinkin mukavasti tätä ilmaa ja toisaalta siitä, että se Sittis-pullon korkki piti. Että saitte kirjeeni ja vielä selvää. En tiedä onko siellä jo Joulukiireet mutta täällä kuulkaa on, tosin aika pienellä porukalla, opittu arvostamaan pikku hiljaa tätä rauhaa ja hiljaisuutta.

 • Pojun lätkäbiisistä ennustetaan kesähittiä

  16.06.2011 Yle Uutiset

  Maaritin Jäätelökesä on luonut kesätunnelmaa jo 70-luvulta lähtien. Kymmenisen vuotta sitten kesähittien kuumimpaan kärkeen rynnisti Mamban hyväntuulinen rallatus Vielä on kesää jäljellä. Tämän kesän hitiksi ennustetaan jyväskyläläisen Pasi "Poju" Heinosen lätkälaulua Poika saunoo.

 • Tero Vaara vastustaa poliittista islamia ja kommunismin ihailua

  08.04.2011 Yle Uutiset

  Mamba-yhtyeen keulahahmo Tero Vaara haluaa pitää poliittiset mielipiteensä musiikin ulkopuolella, mutta ei pidättele sanomisiaan nettisivuillaan.

 • Janne Laine ohitti Kimmo Mikanderin

  01.11.2010 Yle Uutiset

  Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine tienasi viime vuonna reilut tuhat euroa Mikkelin Kimmo Mikanderia enemmän. Osuuskauppa Suur-Savon eläköitynyt Leo Laukkanen löi seuraajansa Heikki Hämäläisen lähes 15 000 eurolla.

 • Lauantai-ilta

  05.10.2010 Yle Uutiset

  Tero Vaara ei myönnä mitään. Ei ainakaan sitä, että Lauantai-ilta -hitin tarina olisi suora kuvaus hänen elämästään. Tarinan viehätys ei ole kuitenkaan vuosien saatossa kadonnut mihinkään, sillä Lauantai-ilta on yhä mukana Mamban keikkaohjelmistossa.

 • Sporttia ja Rokkia liput menneet hyvin kaupaksi

  13.08.2010 Yle Uutiset

  Sporttia ja rokkia -tapahtuma on osoittautumasa sangen suosituksi Savonlinnassa. Sekä tapahtumapasseja, majoituspaketteja että erilllisiä pääsylippuja tilaisuuksiin on ostettu kiitettävästi, kerrotaan järjestävästä Monkey Productionista.

 • Laulu ja tanssi raikasivat päättäjäisissä

  11.07.2010 Yle Urheilu

  Jalkapallon MM-lopputurnauksen päättäjäiset järjestettiin ennen Hollannin ja Espanjan välistä loppuottelua Johannesburgin Soccer City -stadionilla. Ohjelmassa oli muun muassa musiikkia ja tanssia - afrikkalaiseen tapaan.

Sivut