Hyppää pääsisältöön

Marja Korhonen

 • "Mauttomuuksia oli tarjolla yllin kyllin" – Iskelmäkaruselli-ohjelman viatonkin viihde herätti pahennusta 1960-luvun alussa

  24.04.2020 Elävä arkisto

  Yle esitti sketseillä maustettua musaohjelmaa 1961–1964.

  Iskelmäkaruselli oli sketseillä maustettu musiikkiviihdesarja, jota Yle esitti vuosina 1961–1964. Ohjelmassa nähtiin koti- ja pohjoismaisia tähtiä Umberto Marcatosta Tippavaaran isäntään. Show oli tarkoitettu harmittomaksi ajanvietteeksi, mutta onnistui silti harmistuttamaan ainakin yhden tv-kriitikon ravintoaineiden epäkunnioittavalla kohtelulla, "naispyrstön kiimaisella keikuttelulla", mielitautipilailulla ja twist-sätkyttelyllä.

 • Noita Nokinenä toi särmää juhlapyhien pumpulinpehmeään idylliin

  08.12.2017 Elävä arkisto

  Noita Nokinenä ihastutti radiossa

  Noita Nokinenä ihastutti radiossa

 • Inarin metsäkiista ottamassa jälleen tuulta alleen – Saamelaiskäräjät pyytää osapuolia saman pöydän ääreen

  22.11.2017 Yle Uutiset

  Inarin vanhoissa metsissä laiduntavat paliskunnat moittivat Metsähallituksen Metsätalous Oy:tä siitä, että se ei seuraa paliskuntien kanssa neuvoteltuja hakkuusuunnitelmia.

 • Muddusjärven paliskunnassa aletaan soveltaa Akwé: Kon –menettelyä

  22.09.2016 Yle Sapmi

  Metsähallitus ja Muddusjärven paliskunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen, johon kuuluu toimintasuunnitelman tekeminen metsähakkuista seuraavaksi 14 vuodeksi.

 • 10.3. Kino Suomi: Kultainen vasikka

  25.01.2016 Yle Teema

  Hervoton komedia ahneudesta, keinottelusta ja romahduksesta.

  Maria Jotunin terävään tekstiin pohjautuva Kultainen vasikka on hervoton komedia ahneudesta, keinottelusta ja talouden romahduksesta. Mukana eturivin koomikoita kuten Marja Korhonen, Elina Salo, Helge Herala, Aino Mantsas ja Toivo Mäkelä.

 • Marja Korhonen halusi elää nyt ja huomenna, ei eilen

  05.11.2014 Elävä arkisto

  Erinomainen dokumentti näyttelijä Marja Korhosesta.

  Riitta Degerholmin vuonna 1972 ohjaama dokumentti piirtää syvän mutta humoristisen, kohteensa näköisen kuvan näyttelijä Marja Korhosesta. Ohjelmassa nähdään myös hersyviä otteita Korhosen koomikonkyvyistä.

 • Omatekemä viisu, ei rivo eikä pliisu

  16.10.2014 Elävä arkisto

  Ilkka Ryömä esitti omatekemän kappaleensa.

  Ilkka Ryömä ylsi Ilkamat-viihdeohjelman kuukauden kyvyksi omatekemällään laululla Omatekemä. "Minulla on viisu, ihan omatekemä. Minulla on viisu, omatekemä. Ei rivo eikä pliisu tosin ole tämä viisu, mutta omatekemä, ihan omatekemä." Tekstin lisäksi kuulemisen arvoinen on sen laatijan omatekemä tulkinta.

 • Marja Korhonen — Noita Nokinenä ja itsetunto-ongelmat

  28.07.2014 Elävä arkisto

  Päivi Istala haastatteli Marja Korhosta vuonna 2006.

  Näyttelijä Marja Korhosella (1924–2014) oli osansa monen tulevan teatterintekijäpolven töissä. Noita Nokinenän ja Ilkamien sketsien lisäksi moni muistaa hänet taitavana improvisaatio-opettajana. Päivi Istala haastatteli Korhosta vuonna 2006 Viikon taiteilijana. Korhosen huumorintajua ja itseironiaa ei ollut aika nakertanut, vaikka niiden takaa löytyi jo lapsena haavoittunut itsetunto.

 • Näyttelijä Marja Korhonen on kuollut

  18.06.2014 Yle Uutiset

  Pitkän uran suomalaisen teatterin parissa tehnyt Marja Korhonen menehtyi 90-vuotiaana.

 • Kesäkino: Kultainen vasikka

  12.06.2014 Yle Teema

  Maria Jotunin näytelmään perustuva lempeän ironinen satiiri.

  Kesäkino 2014 päättyy komedian merkeissä. Viimeisen kinoillan päättää Ritva Arvelon ohjaama lempeän ironinen satiiri, jossa ovat mukana mm. Toivo Mäkelä, Marja Korhonen, Aino Mantas, Irma Seikkula, Elina Salo ja Helge Herala. Teema la 23.8. klo 22.55 ja su 24.8. klo 15.

 • Radio kyläili Pihtiputaalla: Luontoreitti tuhannen tunnin talkoilla

  02.05.2014 Yle Uutiset

  Pihtiputaalla ei talkootyö ole pelkkää kananperinnettä. Heinäjoen Luonto ry ja Pihtiputaan Rotaryklubi ovat ahkeroineet jo tuhat tuntia luontoreitin laajentamiseksi. Entistä komeampi luontoreitti avataan virallisesti elokuussa.

 • 29.7. Teeman Elävä arkisto: Marja Korhonen in memoriam

  22.04.2014 Yle Teema

  Näyttelijä Marja Korhonen kuoli 18. kesäkuuta 2014. Hänet muistetaan paitsi persoonallisena elokuvanäyttelijänä, myös terävänä komediennena näyttämöiltä ja televisiosta. Näyttelemisen ohella Korhonen loi uran teatteri-ilmaisun opettajana, joka korosti improvisaation, heittäytymisen ja ryhmätyön merkitystä. Henkilökuva Kaks Marjaa on vuodelta 1972, klassikko-ohjelma Ilkamat vuodelta 1970. Niiden välissä Marja Korhosta haastattelee Jarmo Heikkinen vuonna 2008.

 • Mediavaikuttaja Markku Veijalaisen ura alkoi maisterin murhalla

  12.11.2013 Elävä arkisto

  16-vuotiaan koulupojan jännäri radioitiin syksyllä 1963.

  Tuleva toimittaja, kustantaja ja paikallisradiopomo Markku Veijalainen aloitti pitkän radio- ja tv-uransa jännityskuunnelmalla marraskuussa 1963. Hämeenlinnalaisen 16-vuotiaan koulupojan draamasarja kertoi lyseon maisterin murhasta.

 • Venäjän kieli valtaa jalansijaa koulussa

  14.09.2010 Yle Uutiset

  Venäjän kielen opiskelun suosio kasvaa hiljalleen peruskoulussa. Esimerkiksi Kajaanissa Pietari Brahen koulussa on saatu kokoon viidennellä luokalla aloittava venäjän kielen ryhmä jo toisena vuonna peräkkäin. Nyt aloittaneessa ryhmässä on kolmetoista oppilasta.

 • Yhdistymishallitus valittu

  24.08.2010 Yle Uutiset

  Uuden Oulun yhdistymishallitus valittiin ennakoidun mukaisesti. Vain Haukiputaalla Keskusta teki muutoksen esitykseen.

 • Viherpeukalot mönkivät puutarhoissaan

  12.05.2010 Yle Uutiset

  Ilmojen lämpeneminen saa aikaan vipinää pihoissa. Innokkaimmat viljelevät pottua ja yrttejä parvekkeellakin.

 • Näyttelijä Helge Herala on kuollut

  02.03.2010 Yle Uutiset

  Näyttelijä Helge Herala kuoli viime lauantaina helsinkiläisessä palvelutalossa, hän oli 87-vuotias. Pitkän uran kotimaisessa elokuvassa ja teatterissa tehnyt Herala löi itsensä läpi tv-koomikkona MTV:n Valehtelijoiden klubissa 1980-luvun alussa. Hän työskenteli myös leipomoyrittäjänä.

 • Sopu metsäsertifioinnista?

  20.02.2009 Yle Uutiset

  Metsähallitus ja Saamelaiskäräjät ovat pääsemässä sopuun metsäsertifiontikriteereistä. Saamelaiskäräjät ja kolttaneuvosto ovat vaatineet, että Metsähallitus neuvottelee heidän kanssaan nykyistä tarkemmin metsänhoitotoimenpiteistä.

 • Metsä-Lapin hakkuut loppumaisillaan

  04.02.2009 Yle Uutiset

  Metsähallitus on saamassa päätökseen loputkin hakkuut Metsä-Lapin kiistanalaisilla valtionmailla. Aluejohtaja Kirsi-Marja Korhonen sanoo, että hakkuut päättyvät viimeistään torstaina.

 • Luonto-Liitto osoitti mieltä erämetsien puolesta

  04.02.2009 Yle Uutiset

  Luonto-Liitto on osoittanut mieltään Metsä-Lapin erämaametsien hakkuita vastaan maa- ja metsätalousministeriön edustalla Helsingissä.

Sivut