Hyppää pääsisältöön

Riikka Ala-Harja

 • Riikka Ala-Harja ihmettelee, miksei kuukautisia ole käsitelty lastenromaaneissa – "Ne ovat osa viidesluokkalaisen elämää"

  20.06.2018 Yle Uutiset

  Riikka Ala-Harjan uudessa lastenromaanissa kuukautisten alkaminen on luonteva osa juonta.

 • Kuunnelmia livenä

  09.09.2016 Draama

  Radiokuunnelmat täyttävät 90 vuotta ja juhlivat livenä.

  Radiokuunnelmat täyttävät 90 vuotta ja juhlivat livenä.

 • Klikkijulkisuus rassaa kirjailijoita – henkilö kiinnostaa, ei kirja

  10.10.2015 Yle Uutiset

  Suomalaiset nykykirjailijat kertovat haastattelututkimuksessa kirjoittamisen olevan arkista aherrusta. Myös julkisuudesta on tullut olennainen osa kirjailijan ammattia.

 • Riikka Ala-Harja: "Miksi lihas on se juttu?"

  08.10.2015 Yle Uutiset

  Kevyt liha on hyvin ruumiillinen, fyysinen kirja. Yksi sen pääteemoista on sukupuoli.

 • Näkökulma: Onko minulla oikeutta kertoa julkisesti lapseni sairaudesta?

  17.09.2014 Yle Uutiset

  Missä menee alaikäisen lapsen yksityisyyden raja? Onko hänen äidillään tai isällään oikeus kertoa lehdessä, radiossa tai netissä lapsen vakavasta sairaudesta tai vammasta? Tätä asiaa joutuu moni vanhempi pohtimaan blogien ja joukkotiedotuksen kyllästämässä maailmassa.

 • Kirjailijat kertovat mikä on Helsingin noirein paikka

  11.08.2014 Yle Uutiset

  Helsinki Noir -kirjan kirjailijat löytävät synkkien tarinoiden tunnelmaa hyvin erilaisista paikoista. Noir-tunnelma ei synny pelkistä sateisista kaduista tai syrjäkujien syvistä varjoista. Ensi viikolla Suomessa julkaistavan antologian kirjoittajat kertoivat Yle Uutisille, mikä heidän mielestään on Helsingin noirein paikka.

 • Pipsa Longan näytelmä valittiin vuoden parhaaksi

  06.08.2014 Yle Uutiset

  Pipsa Longan kirjoittama näytelmä Lauluja harmaan meren laidalta on saanut Lea-palkinnon. Viime vuoden parhaasta näytelmäteoksesta myönnettävä palkinto ojennettiin Longalle Tampereen teatterikesässä

 • Mitä mieltä olet Finlandia-palkinnon saajasta?

  04.12.2012 Yle Uutiset

  Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Finlandia-kirjallisuuspalkinnon Ulla-Lena Lundbergille. Romaani on kertomus nuoren papin perheestä, joka alkaa rakentaa elämäänsä sotien jälkeen pienessä saaristoseurakunnassa. Menikö Finlandia-palkinto oikeaan osoitteeseen?

 • Finlandia-palkinto jaetaan tänään

  04.12.2012 Yle Uutiset

  Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee presidentti Tarja Halonen. Halonen tekee valinnan kuudesta romaanista. Palkintosumma on 30 000 euroa.

 • Historical novels dominate Finlandia prize shortlist

  15.11.2012 Yle News

  Four women and two men -- most of them well-established novelists -- are vying for the nation's top literary award, to be picked by a former president.

 • Luoteis-Lapin entinen toimittaja Finlandia-ehdokas

  15.11.2012 Yle Uutiset

  Luoteis-Lapin entisen toimittajan Aki Ollikaisen romaani Nälkävuosi on valittu Finlandia-palkintoehdokkaiden joukkoon.

 • Seppälä taas Finlandia-ehdokkaana

  15.11.2012 Yle Uutiset

  Porilainen kirjailija Juha Seppälä on yksi kuudesta Finlandia-palkintoehdokkaasta. Seppälä on ehdolla teoksellaan Mr. Smith. Seppälä on ehdolla neljännen kerran.

 • Finlandia-palkintoehdokkaat julki

  15.11.2012 Yle Uutiset

  Vuoden 2012 Finlandia-palkinnon kuusi ehdokasta on julkistettu. Vuoden ehdokasromaanit liikkuvat erilaisissa historiallisissa kehyksissä. Finlandia-palkinnon saajan päättää presidentti Tarja Halonen.

 • Aamun kirjassa Riikka Ala-Harjan Maihinnousu

  04.10.2012 Yle Uutiset

  Ranskalainen Julie opastaa turistiryhmiä Normandian maihinnousun paikoilla. Eräänä päivänä kaikki hänen elämänsä tärkeimmät asiat romahtavat: 8-vuotias tytär Emma sairastuu syöpään ja hänen aviomiehensä Henri narahtaa toisesta suhteesta.

 • Taiteesta huokuu läpieletty elämä

  04.09.2012 Yle Uutiset

  Onko aikamme mädättänyt ihmiset niin, että on mahdotonta ajatella kenenkään toimivaan muun kuin julkisuudentavoittelun tai rahan vuoksi? Tätä kysyy kolumnissaan Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen, jota ärsyttävät ihmiset, jotka näkevät toisensa pelkästään laskelmoivina ja ahneina.

 • Riikka Ala-Harjan Maihinnousu myy kuin häkä

  03.09.2012 Yle Uutiset

  Kirjailija Riikka Ala-Harjan mediakohuakin nostattanut uusi romaani myy niin hyvin, että siitä otetaan pikavauhtia toinen painos.

 • Kirjailijan suku hakee teoksista aina johtolankoja

  02.09.2012 Yle Uutiset

  Luovan kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen puolustaa kirjailijan oikeutta käyttää hyväkseen kaikkea, mitä hän kokee. - Me haluamme olla salamatkustajia toistemme elämässä ja tyydyttää uteliaisuutta, hän sanoo. Naapuri tai lähipiiri voi kuitenkin kokea löytävänsä itsensä kirjasta, vaikka kirjailija ei olisi niin tarkoittanutkaan.

 • Kirjailijoille eettiset ohjeet?

  27.08.2012 Yle Uutiset

  Viime päivinä on keskusteltu kirjailijoiden sananvapaudesta kirjailija Riikka Ala-Harjan tuoreen kirjan siivittämänä. Kirjailijaliitto ei kannata kirjailijoiden eettisiä ohjeita, koska ohjeet kaventaisivat sananvapautta. Toivoisitko eettisiä ohjeita kirjailijoille?

 • Otava kahmaisi WSOY:n tähtiä

  07.12.2011 Yle Uutiset

  WSOY:ltä hiljattain eläkkeelle jäänyt kustantaja Harri Haanpää aloittaa Liken kustannuspäällikkönä. Samalla sekä Sofi Oksanen että Riikka Ala-Harja siirtyvät Liken talliin. Haanpää oli molempien kustannustoimittaja WSOY:llä. Like Kustannus on osa Otava-konsernia.

 • Nenä kirjassa: Kanaria on paratiisin irvikuva

  06.04.2010 Yle Uutiset

  Riikka Ala-Harjan viides romaani Kanaria on suurta ironiaa kapeissa kansissa. Nenä kirjassa kurkistaa petolliseen paratiisiin 16. huhtikuuta. Kirjoita meille kokemuksistasi, jos olet lukenut kirjan!

Sivut