Hyppää pääsisältöön

Mikael Lilius

 • Finnair's CEO gears up for move to Metso

  21.05.2018 Yle News

  Finnair chief executive Pekka Vauramo is leaving for a new post as CEO of engineering giant Metso after a successful five-year stint at the airline.

 • Mehiläisen toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

  22.09.2014 Yle Uutiset

  Vt. toimitusjohtajana on yhtiön työelämäpalveluiden liiketoimintajohtaja Ove Uljas oman toimensa ohella.

 • Mikael Lilius ohjasi Fortumin menestykseen mutta jätti yhtiön kohun saattelemana

  02.03.2014 Elävä arkisto

  Mikael Lilius eroaa Fortumin johdosta

  Fortumin toimitusjohtaja Lilius suomii kovin sanoin valtion roolia Fortumin palkkioita koskevassa kiistassa. Lilius kertoo olevansa turhautunut valtio-omistajaan, koska koskaan ei tiedä, tukeeko valtio yhtiön johtoa vai ei.

 • Mikael Liliukselle hallituspaikka Metsossa

  11.01.2013 Yle Uutiset

  Fortumin entinen toimitusjohtaja Lilius johtaa tällä hetkellä Wärtsilän, Huhtamäen ja Ambean hallituksia.

 • Mehiläisen Bergendahl: Mediakohu ajoi konsernin muutoksiin

  16.12.2011 Yle Uutiset

  Viime aikoina paljon kielteistä julkisuutta saaneen terveyspalvelukonsernin Ambean toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyisestä toimitusjohtajasta Matti Bergendahlista tehdään varatoimitusjohtaja ja uudeksi toimitusjohtajaksi nostetaan yhtiön ulkopuolelta Fredrik Gren. Myös Mehiläinen-konserni uudistaa toimintaansa.

 • Laatikainen: Itsekkyyden hurmosmarkkinat Suomessa

  21.11.2011 Yle Uutiset

  Pääministeri Jyrki Katainen kummailee kansallista ilmapiiriä. Hän on havainnut ruotsalaisten asennoituvan tulevaisuuteen luottavaisesti ja valoisasti. Sen sijaan jokin mättää Suomessa. Havainto on oikea. Narinan määrä on lähes suunnaton. Tuntuu kuin mikään ei olisi kohdallaan. Synkkyyttä ja murhetta suihkuaa joka paikkaan. Tilanne pahenee syyttelyllä. Keskeisten toimijoiden sietää katsoa peiliin ja miettiä, olisiko omassa suhtautumisessa korjaamisen varaa.

 • Työt, tulot ja optiot

  14.03.2011 Elävä arkisto

  Optiot tekivät sadoista suomalaisista miljonäärejä.

  Vuosituhannen vaihde oli Suomessa ainutlaatuista aikaa. Maahan tuli satoja uusia miljonäärejä. Rikastuminen johtui optiomiljoonista.

 • Jorma Ollila tienasi eniten

  01.11.2010 Yle Uutiset

  Vuoden 2009 tulo- ja pääomaverotuksen tiedot on julkistettu. Viimevuotiseen tapaan eniten ansiotuloja sai Nokian ja Shellin hallituksissa istuva Jorma Ollila.

 • Entinen johtaja valitti Perlos-tuomiosta

  11.08.2010 Yle Uutiset

  Matkapuhelimien muoviosia valmistavan Perloksen entinen toimitusjohtaja on hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta yhtiön ex-johtoa koskevassa tiedottamisrikosjutussa.

 • Perloksen johtajille sakkorangaistus

  11.06.2010 Yle Uutiset

  Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi Perlos Oyj:n entistä toimitusjohtajaa ja hallituksen entisen puheenjohtajan tiedottamisrikoksesta sakkoihin ja yhtiön 20 000 euron yhteisösakkoon. Matti Auran ja Mikael Liliuksen kohdalta syyte hylättiin.

 • Talouslehti rankkasi Mikael Liliuksen maailman kärkijohtajiin

  21.12.2009 Yle Uutiset

  Energiayhtiö Fortumin entinen toimitusjohtaja Mikael Lilius on maailman 21. tehokkain yritysjohtaja, kertoo talouslehti Harvard Business Review'n vertailu. Ranking-listan ensimmäisenä on tietokonevalmistaja Applen toimitusjohtaja Steven Jobs.

 • Talouden nousun odotusta ja politiikan skandaaleja

  17.12.2009 Yle Uutiset

  Mitä jää mieleen vuodesta 2009? Oliko se taistelua taantuman vähentämistä työpaikoista vai pelkoa liian korkealle karkaavasta eläkeiästä? Entä kuinka kauan muistamme tuppeensahatut laudat tai Herlin-sukuun kuuluvan naisen kaappausdraaman?

 • Lilius sai uuden nimen

  17.12.2009 Yle Uutiset

  Percy Henrik Mikael Liliuksesta tuli ainakin otsikoiden mukaan ahneuden perikuva. Joulukuussa 2009 eläköitynyt Fortumin entinen toimitusjohtaja on viime vuodet pysytellyt otsikoissa ja lööpeissä vain yhdestä syystä: rahasta.

 • Henkivartijoille on nyt töitä

  30.11.2009 Yle Uutiset

  Henkilösuojauksen kysyntä on kasvanut selvästi. Turun sieppausdraama ja massairtisanomiset ovat saaneet yritysjohdon sekä varakkaat suomalaiset pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Kunniaväkivallan lisääntymisen uskotaan tuovan uusia asiakkaita turvayhtiöille, sillä viranomaisten voimavarat eivät riitä uhrien suojelemiseen.

 • Eläkekatto ei saa kannatusta

  24.11.2009 Yle Uutiset

  Ylisuuria eläkkeitä selvittänyt työryhmä torjuu ajatuksen eläkekatosta. Eläketurvakeskuksen työryhmän mukaan eläkekatolla ei kyettäisi rajaamaan suurituloisten eläkkeitä eikä katto sopisi muutenkaan suomalaiseen työeläkejärjestelmään.

 • Jorma Ollila Nation's Highest Earner

  02.11.2009 Yle News

  Nokia and Shell chairman Jorma Ollila was Finland's top earner in 2008, according to tax information made public on Monday.

 • Suomen rikkaat asuvat Uudellamaalla

  02.11.2009 Yle Uutiset

  Kahdestakymmenestä eniten ansiotuloja tienanneista kuusitoista asuu Uudellamaalla. Eniten vuonna 2008 ansiotuloja sai Shellin ja Nokian Jorma Ollila.

 • Perloksen pörssirikosjutun käsittely alkoi hovioikeudessa

  26.10.2009 Yle Uutiset

  Helsingin hovioikeudessa on luettu syytteet Perloksen entiselle johdolle tiedottamisrikoksesta. Matkapuhelinten muoviosia valmistavan Perlos-yhtiön kahdelle entiselle toimitusjohtajalle ja neljälle entiselle hallituksen jäsenelle vaaditaan rangaistusta tiedottamisrikoksesta.

 • Lilius kiistää kaksoisroolin

  27.08.2009 Yle Uutiset

  Suomen sähköverkoista vastaavan yhtiön Fingridin omistuksesta on käynnistymässä kilpajuoksu. Helsingin Sanomien mukaan yhtiötä havittelee ruotsalainen sijoitusyhtiö, jonka neuvonantajana toimii Fortumin entinen toimitusjohtaja Mikael Lilius. Yhä Fortumin palveluksessa oleva Lilius kiistää kaksoisroolin.

 • Laukkanen haluaa uudet pelisäännöt hallintoneuvostoille

  07.04.2009 Yle Uutiset

  Hallintoneuvostot voivat puuttua valtionyhtiöiden asioihin vasta jälkikäteen.

Sivut