Hyppää pääsisältöön

Babylon

 • Lauantai 10.11.2018 (radio)

  10.11.2018 Yle Selkouutiset

  Hallitus haluaa muuttaa lakia mielenosoituksista. 17% vauvoista syntyy keisarileikkauksella. Isoja tulipaloja Kaliforniassa. Saksalaisista 10% ei tykkää juutalaisista. Tv-sarja Babylon Berlin kertoo 1920-luvun Berliinistä.

 • Maailmansotien välisen ajan Berliini herää henkiin megabudjetin tv-sarjassa Babylon Berlin – "Käsikirjoitus oli 600 sivua, kuvaussuunnitelma kuin puhelinluettelo"

  10.11.2018 Yle Uutiset

  Manner-Euroopan kalleimman tv-sarjan tekijät kertovat Ylen haastattelussa, miten Weimarin tasavalta ja sen tarunhohtoinen pääkaupunki herätettiin henkiin. Babylon Berlin on katsottavissa Yle Areenassa ja TV1:ssä.

 • Viimeinen kaukiö — eli paikkaseutuja, aikalähiöitä ja muita muistoja, iloisia ja ei

  10.10.2016 Näkökulmat

  Asumisesta, ajasta ja ystävyydestä

  Varmaankin monet sadat korppukahvit (kanelikorppuja, joista opin silloin pitämään ja pidän edelleen, aivan sikana) tuli siellä yhdessä juotua pirtinpöydän ääressä, pähkäillen kaikkea mahdollista, mm. muuttoa Norjaan öljynporauslauttasukeltajaksi, tai emigroitumista Englantiin tai Australiaan.

 • 25.11. Friday series 6 / THE NEW BABYLON

  11.04.2016 RSO in English

  Shostakovich’s The New Babylon is the film chosen for this cinema concert. Frank Strobel, conductor Dmitri Shostakovich, music Grigori Kozinsev & Leonid Traunberg, direction PRE-CONCERT TALK 6 pm, Main Foyer: The New Babylon Interview with conductor Frank Strobel. BUY TICKET

 • 25.11. Perjantaisarja 6 / Uusi Babylon

  04.04.2016 RSO

  Uusi Babylon (1929) on kokeellinen mykkäelokuva, johon Šostakovitš sävelsi villin musiikin. Frank Strobel, kapellimestari Dmitri Šostakovitš, musiikki Grigori Kozinsev & Leonid Traunberg, ohjaus Ennen konserttia klo 18, päälämpiö: The New Babylon Producer Kati Sinisalo interviews conductor Frank Strobel. Tilaisuus on englanninkielinen. OSTA LIPPU

 • Finnish policy update: Iraqis from areas deemed safe will no longer be granted asylum

  20.10.2015 Yle News

  Finland has revised its appraisal of the security situation in Iraq, deeming some areas of the country safe to inhabit. This will affect many Iraqi citizens who have travelled to Finland to seek asylum. 

 • Arkkitehtiliitto palkitsi Yle Teeman

  22.05.2015 Yle Uutiset

  SAFA-palkinto myönnettiin kaupunkiarkkitehtuuria käsitelleestä ohjelmakokonaisuudesta.

 • Juhannusbiisikisan voittajat: "Voitto tuntuu hyvältä"

  26.06.2014 Yle Uutiset

  Aamu-tv:n juhannusbiisikisan on voittanut työpari Juju ja Teemu Rajamäki kappaleellaan Babylon. Kaksikko heittäytyi Aamu-tv:n haasteeseen kahden muun muusikon kanssa ja teki biisin vuorokauden kuluessa katsojien lähettämien juhannuskuvien inspiroimana.

 • Turkista kuuluu kummia

  16.01.2014 Yle Uutiset

  Turkkilaista marginaalimusiikkia leimaavat kokeilunhalu ja ennakkoluulottomuus. Myös naiset ovat ryhtyneet tekemään Turkissa genrerajoja ylittävää musiikkia.

 • Boney M:n keulahahmo kuoli Venäjällä

  30.12.2010 Yle Uutiset

  Boney M:n laulaja Bobby Farrell on kuollut. 70-luvulla suositun discoyhtyeen laulaja löytyi torstaiaamuna kuolleena pietarilaisesta hotellihuoneesta. Farrell oli Pietarissa esiintymismatkalla.

 • Erimielisyydet uhkaavat Babylonin korjausta

  08.05.2010 Yle Uutiset

  Babylonin muinaiskaupungin korjaustyöt ovat vaarassa viranomaisten erimielisyyksien vuoksi. Osa Irakin viranomaisista haluaisi rakentaa raunioiden tilalle ravintoloita ja lahjatavaraliikkeitä turistien houkuttelemiseksi paikalle.

 • Ainakin 36 kuoli Bagdadin pommi-iskuissa

  25.01.2010 Yle Uutiset

  Irakin poliisin mukaan ainakin 36 ihmistä on kuollut ja yli 70 haavoittunut kolmen pommi-iskun sarjassa maan pääkaupungissa Bagdadissa. Kohteina oli kolme pääkaupungin tunnettua hotellia.

 • Babylon tavoittelee takaisin tarujensa hohtoa

  12.02.2009 Yle Uutiset

  Irakin diktaattorin Saddam Husseinin ja sittemmin Yhdysvaltain miehitysjoukkojen kovasta kohtelusta kärsinyt historiallinen Babylonin kaupunki pyrkii jaloilleen. Viime kuussa aloitettu Tulevaisuuden Babylon -projekti kartoittaa ensin alueen nykytilan ja laatii sen jälkeen korjaus-, tutkimus- ja matkailusuunnitelman.

 • Yön ritari ylitti 500 miljoonan dollarin rajan USA:ssa

  11.09.2008 Yle Uutiset

  Batman-elokuva Yön ritari on tuottanut Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa jo yli 500 miljoonaa dollaria. Siitä tuli vasta toinen elokuva, joka on rikkonut rajapyykin. Aikaisemmin vain vuonna 1997 julkaistu Titanic on tuottanut Pohjois-Amerikassa yli puoli miljardia dollaria.

 • Yön ritari ylitti 500 miljoonan dollarin rajan USA:ssa

  01.09.2008 Yle Uutiset

  Batman-elokuva Yön ritari on tuottanut Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa jo yli 500 miljoonaa dollaria. Siitä tuli vasta toinen elokuva, joka on rikkonut rajapyykin. Aikaisemmin vain vuonna 1997 julkaistu Titanic on tuottanut Pohjois-Amerikassa yli puoli miljoonaa dollaria.

 • Pop-tähti moittii USA:ta musiikkikidutuksesta

  04.07.2008 Yle Uutiset

  Brittiläinen pop-laulaja David Gray on arvostellut Yhdysvaltain armeijan tapaa käyttää kovaa soitettua musiikkia vankien kuulusteluissa. BBC:n Radio Four -kanavalla eilen haastateltu Grayn mukaan kyse on kidutuksesta.

 • Lättähattuja Kaksoisvirran maassa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Nuoriso ei ollut muinaisessa Mesopotamiassa sen hyvätapaisempaa kuin myöhemminkään. Lättähattuja vaelteli tarunomaisen Baabelin kaduilla, ja nuoria vetelehti julkisilla paikoilla.

 • Pekka Tiilikainen Babylonissa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Selostaja Pekka Tiilikainen saapuu Babylonian muinaiseen pääkaupunkiin Babyloniin, Eufrat-virran rannalle Irakiin.

 • Muinainen Babylon kärsii sotilaiden kourissa

  15.01.2005 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot ovat aiheuttaneet tuhoa muinaisen Babylonin kaupungille Irakissa, kertovat brittiasiantuntijat sanomalehti Guardianin mukaan. Mm. amerikkalaisjoukot ovat käyttäneet Babylonia tukikohtanaan lähes Irakin sodan alusta lähtien.