Hyppää pääsisältöön

Jukka-Pekka Palo

 • Kansallisteatterin 11. hetki on tyrmäävä tietoisku – Esa Leskinen jatkaa talouden ja politiikan ruotimista dokumenttiteatterin keinoin

  19.03.2019 Kulttuuricocktail

  Hetki juuri ennen kuin on liian myöhäistä.

  Kansallisteatterin 11. hetki on poleeminen poliittinen analyysi, jonka kärki osuu Juha Sipilän hallituksen leikkauksiin. Finanssikapitalistit ovat pahiksia, demokratian puolustajat hyviksiä. Esa Leskisen ohjaama dokumenttiteatteriesitys muistuttaa, että jos ei ymmärrä mitä taloudessa ja politiikassa tapahtuu, ei voi puolustaa omia arvojaan.

 • Koivu ja tähti skoolaa kossupiimällä isänmaalle

  29.09.2017 Kulttuuri

  Pirkko Saision näytelmä sekoittaa myyttejä ja tragikomediaa

  Pirkko Saisio on kirjoittanut oman näkemyksensä Zacharias Topeliuksen Koivun ja Tähden tarinasta. Alkuteos antaa raamit, joiden puitteissa kirjailija kuljettaa humoristisina, raakoina väläyksinä maamme historiaa. Kansallisteatterin juhlanäytelmä on älyttömän hauska, tyly – ja kovin lohduton.

 • Teeman Elävä arkisto: Thilia Thalia on koukuttava teatterileikki

  18.04.2017 Yle Teema

  Supersuosittu Thilia Thalia

  Supersuosittu Thilia Thalia

 • Ympärillä kaikki mahdolliset maailmat

  24.02.2016 Kulttuuri

  Paavo Westerbergin näytelmä entisestä lapsitähdestä.

  Paavo Westerbergin Kansallisteatteriin kirjoittama ja ohjaama näytelmä Mahdolliset maailmat lähtee liikkeelle Westerbergin omasta tarinasta. Eero Aho on kertakaikkisen hyvä roolissaan ohjaaja Antti Tähtisenä.

 • 23.4. Kino Suomi: Tuntematon ystävä

  08.04.2015 Yle Teema

  Susikoski-jännärissä kansainväliset tähdet ja Anne Pohtamo.

  Tuntematon ystävä oli 1970-luvun odotettu kotimainen Susikoski-jännäri, johon kiinnitettiin jopa maailmantähdet Kate O’Mara ja Bruno O’Ya. Kotimaiset suurnimet Anne Pohtamo ja Åke Lindman jäivät kansainvälisten tähtien jalkoihin markkinoinnissa.

 • Vapauteen!

  22.12.2014 Kulttuuri

  Kansallisteatterin Pohjalla on upea, kirkas esitys, joka saa kylmät väreet virtaamaan. Janne Reinikaisen ohjauksen pääosassa ovat vuokrakasarmin varkaat, petturit, huorat ja narkkarit. Silti esitys kertoo toivosta, rakkaudesta ja vapaudesta.

 • 02.10. Kino Suomi: Silmä silmästä ja Vastanaineet

  13.08.2014 Yle Teema

  Kotimaisten kauhuelokuvien sarjan lopuksi Kino Suomessa esitetään Atro Lahtelan ohjaama Silmä silmästä, jossa kainuulaisen syrjäkylän pahat voimat pääsevät valloilleen. Lisäkuvana nähdään saman ohjaajan makaaberi lyhytelokuva Vastanaineet.

 • Boheemi elää edelleen

  07.09.2011 Elävä arkisto

  Ystävät ja työtoverit muisteleva Matti ”Peltsi” Pellonpäätä.

  Ystävät ja työtoverit muistelevat vuonna 1995 kuollutta Matti ”Peltsi” Pellonpäätä Janne Kuusen ohjaamassa dokumenttielokuvassa: Boheemi elää.

 • Pete Q - nuorallatanssijan kuolema

  20.02.2009 Elävä arkisto

  Suomen Kansan Teatterin Pete Q oli 1970-luvun lopun nuorelle teatteripolvelle samanlainen merkkipaalu kuin Lapualaisooppera 60-lukulaisille.

 • Tauno Palo perheen parissa

  24.10.2008 Elävä arkisto

  Näyttelijälegenda kotiloloissaan vuonna 1973

  "Tauno laulaa kylvyssä ja ruokaa laittaessaan. Tauno laulaa itselleen ja koiralle, mutta ei minulle", väittää näyttelijälegendan puoliso Kirsti Ortola.

 • Thilia Thalia Thallallaa

  07.12.2007 Elävä arkisto

  Thilia Thalia Tallallaa viihdytti suomalaisia 80-luvulla.

  Letkeä teatterivisailu Thilia Thalia Tallallaa viihdytti suomalaisia tv-katsojia usealla tuotantojaksolla vuodesta 1982 alkaen.

 • Tauno Palon laulajanura

  26.03.2007 Elävä arkisto

  Tauno Palo oli työmyyrä. Hän teki teatteri- ja filmiroolien lisäksi näyttävän laulajan uran.