Hyppää pääsisältöön

matkailijat

 • Rikollisuus rehottaa Aurinkorannikon suljetuissa kabineteissa

  12.11.2015 Elävä arkisto

  Poliisi-tv:n raportti Aurinkorannikolta 2007.

  Costa del Crime, Los Petos ja Los Varkaus. Näillä nimillä kutsutaan Espanjan Aurinkorannikkoa ja sen kaupunkeja. Poliisi-TV Extra: Los Petos -raportissa vuodelta 2007 kurkistetaan suosittujen lomakohteiden Fuengirolan ja Torremolinoksen suomalaisten elämään ja alueiden nurjiin puoliin.

 • Kesäistä höyrylaivaromantiikkaa 1960-luvun Suomessa

  30.01.2015 Elävä arkisto

  Saariston kauneutta ja välkkyviä vesiä.

  Lyhytelokuvassa vuodelta 1960 esitellään kesäistä Suomea ja matkailua kimmeltävien järvien ja valkokylkisten laivojen maassa.

 • Sami Yaffa – Soundtracker

  30.10.2014 Yle Teema

  Sami Yaffan luotsaama kehuttu musiikkisarja vie niin Samin kuin katsojatkin ympäri maailmaa löytyvän musiikin pyörteisiin. Sound Tracker on löytöretki kulttuureihin, joissa musiikki on muutakin kuin kulutushyödyke.

 • Nousuja ja laskuja – lentoemännän arkea

  14.08.2014 Elävä arkisto

  Haaveissa unelma-ammatti

  Brita Pousar kirjoitti koulussa aineen unelma-ammatista. Hän halusi tulla lentoemännäksi, nähdä maailmaa ja päästä Pariisiin kerran viikossa. Kun hänestä todella tuli lentoemäntä, hän ei useinkaan muista olevansa unelma-ammatissa. Ohjelmassa vuodelta 1964 Pousar kertoo ammattinsa eri puolista.

 • Jokamiehenoikeudet kasvattivat massaturismin uhkaa Suomessa 1974

  08.07.2014 Elävä arkisto

  Myös Urho Kekkonen paljasti mielipiteensä massaturismista.

  Presidentti Urho Kekkonen paljasti ensi kertaa mielipiteensä massaturismista Ylen vuonna 1974 esittämässä ajankohtaisohjelmassa, jossa pyrittiin tekemään selväksi mitä maan tapana pidetyillä jokamiehenoikeuksilla tarkoitettiin. Asiantuntijat sekä matkailualan ammattilaiset pohtivat myös mitä tehdä ulkomaalaisille turisteille, joiden koettiin hyväksikäyttävän näitä löyhästi valvottuja sääntöjä.

 • Toteuta unelmasi ja lennä Caravellellä

  27.05.2014 Elävä arkisto

  Finnair siirtyi suihkukauteen keväällä 1960.

  Fennada-Filmi Juniorin vuonna 1960 valmistamassa Finnairin mainoselokuvassa palaamme aikaan, jolloin lentomatkustamisessa oli sitä jotakin: elämyksiä, tasokkuutta ja mukavuutta.

 • Kesäloma Suomessa ei ole hullumpi ajatus

  14.04.2014 Elävä arkisto

  Matkailufilmi 1962 piirtää Suomesta postikortinmaisen kuvan.

  Suomessa riittää matkailijalle nähtävä ja koettavaa yllin kyllin. Yli 60 000 järveä, koskematon luonto, historialliset nähtävyydet, komeat kaupungit ja hyvin varustetut leirintäalueet ovat kesämatkailijan paratiisi.

 • Speden piilopirtistä tehtiin koko kansan huvia

  06.02.2014 Elävä arkisto

  Mesopotamia-mökistä kaavailtiin matkailunähtävyyttä 2003.

  Pertti "Spede" Pasasen Mesopotamiaksi nimeämä piilopirtti Muoniossa oli Uuno Turhapuro-elokuvien kirjoittajalle tärkeä inspiraation lähde. Vuonna 2003 paikasta kaavailtiin matkailunähtävyyttä.

 • Harrinivan Köpi on lomakeskuksen lupsakka isäntä Länsi-Lapissa

  16.01.2014 Elävä arkisto

  Matkailuyrittäjän elämää Harrinivan lomakylässä

  Seuraamme muoniolaisen matkailuyrittäjän Kyösti "Köpi" Pietikäisen elämää viikon ajan Harrinivan lomakylässä vuonna 1994.

 • Amerikansuomalaisten pitkä lento synnyinmaahan

  25.11.2013 Elävä arkisto

  Filmiseppo tallensi amerikansuomalaisten 1940-luvun arkea

  Filmisepon katsauksessa seurataan amerikansuomalaisten matkaa lentokoneella Yhdysvalloista Suomeen. Monen välipysähdyksen ja useiden lento- sekä bussikyytien jälkeen osoittautuu matka lopulta kaiken reissaamisen arvoiseksi.

 • Neljännesvuosisata naapurimatkailua

  30.10.2013 Elävä arkisto

  Mikä on neuvostomatkailun tulevaisuus?

  Vuonna 1981 esitetyssä Ajankohtaisen kakkosen ohjelmassa kerrotaan Suomen ja Neuvostoliiton välisestä lisääntyneestä matkailusta ja sen tulevaisuudesta. Oman osuutensa neuvostomatkailuun tuo myös rantalomakohteeseen suuntaava eläkeläispari.

 • Sohvasurffausta kaikenikäisille

  27.06.2013 Elävä arkisto

  Sohvasurffaajat ovat ihmisiä, jotka etsivät matkoilleen ilmaisia majoittajia netistä. Surffaajat isännöivät toisiaan omissa kodeissaan ympäri maailmaa. Surffaus sopii kaikenikäisille aikuisille.

 • Sohvasurffaten ympäri Mustanmeren

  19.06.2013 Elävä arkisto

  Pia Asikainen ja Lotta Kaihua matkasivat sohvasurffaten.

  Lotta Kaihua ja Pia Asikainen eivät olleet koskaan matkustaneet saati tehneet tv-ohjelmaa yhdessä. Naiset päättivät kuitenkin reissata ympäri Mustanmeren, maksullinen majoitus pannassa. Pia ja Lotta aikoivat siis sohvasurffata koko reissun.

 • Latinaa matkailijoille, osa 3

  11.06.2013 Oppiminen

  Junalla Tampereelle!

  Sarjan kolmannessa osassa matkustetaan junassa Tampereelle. Puhutaan arkkitehtuurista, ruuasta - ja rakkaudesta.

 • Latinaa matkailijoille, osa 2

  11.06.2013 Oppiminen

  Aamiaisen jälkeen Kauppatorille.

  Sarjan toisessa osassa Gaius ja Clodia syövät aamiaista ja tutustuvat Helsingin kauppatoriin suomalaisoppaidensa kanssa.

 • Latinaa matkailijoille, osa 1

  03.06.2013 Oppiminen

  Clodia ja Gaius saapuvat Suomeen.

  Sarjan ensimmäisessä osassa Clodia ja Gaius saapuvat Suomeen. Suomalaiset isännät Marcus ja Juhani toivottavat vieraat tervetulleiksi. Vieraat ihastelevat Havis Amandan patsasta ja matkustavat maailman pohjoisimmalle raitiovaunupysäkille Käpylään.

 • Satunnaisen matkailijan satunnaisia matkoja

  31.05.2013 Elävä arkisto

  Tässä A-Studion Maailmankuvien erikoisjaksossa on välähdyksiä Satunnaisen matkailijan eri reissuilta aina Italian San Remosta Dubliniin ja Prahaan. Vuonna 1989 taltioitu ohjelma uusittiin vuonna 2010 toimittaja Juhani Mäkelän menehdyttyä.

 • Näin Satunnainen matkailija viettelee roomattaren

  29.05.2013 Elävä arkisto

  "Tohtori, olen lihava, ujo ja kotoisin Suomesta. Mikä olisi minulle paras tapa lähestyä italialaista naista?" kysyy Satunnainen matkailija roomalaisella viettelykurssilla.

 • Savonlinna Satunnaisen matkailijan silmin

  28.05.2013 Elävä arkisto

  Toimittaja Juhani Mäkelä tutustuu Savonlinnaan.

  Tällä kertaa Satunnainen matkailija sivistää katsojia oopperasta, lörtsyistä ja laivamatkailusta tunnettuun Savonlinnaan liittyen.

 • Kreikkalainen joulu Suomessa

  29.10.2012 Elävä arkisto

  Miltä kuulostaisi joulu lumen ympäröimänä, koristellun kuusen läheisyydessä odotellessa joulupukkia poroineen? Eksoottiselta, sanoisivat ne kreikkalaiset, jotka saapuvat joulunviettoon Tornion kaupunginhotelliin.

Sivut