Hyppää pääsisältöön

Pertti Neumann

 • Dingon Neumann: "Olli Lindholm nukkui pois kohtuuttoman nuorena"

  12.02.2019 Yle Uutiset

  Olli Lindholm ja Pertti "Nipa" Neumann olivat 1980-luvulla Pori-rockin ikoneita.

 • Kun rock meni meren edelle – Dingon Neumann ei ole pohtinut valinnasta syntynyttä hysteriaa

  13.10.2017 Yle Uutiset

  Dingon keulakuva Pertti Neumannin valinta ja 58 vuoden elämä on koottu kansien väliin.

 • Dingo viikonloppuna kotiyleisön edessä: "Uskoisin, että tanner tömisee ja aitaa kaatuu"

  03.08.2017 Yle Uutiset

  Huippuvuosien kokoonpanolla paluun tehnyt Dingo on otettu vastaan keikkalavoilla tänä kesänä upeammin kuin Pertti "Nipa" Neumann osasi odottaa. Erityisen suuret odotukset hän lataa tähän viikonloppuun, jolloin bändi esiintyy kotiyleisön edessä Porisperessä.

 • Dingon diesel on hyvin treenattu ja koskettaa jo kolme ikäpolvea

  08.07.2017 Yle Uutiset

  1980-luvun puolivälinen huippusuosittu Dingo on palannut menestyneimmässä kokoonpanossaan kesäfestivaalien lavoille. Hämeenlinnan Wanaja Festivalilla jopa Juha Tapion oli myönnettävä, että bändin comeback kuulostaa hyvältä.

 • Dingo jatkaa kesän festivaalikeikkojen jälkeen konserttisaleihin - uutta musiikkia jo tänä vuonna?

  11.05.2017 Yle Uutiset

  Bändin aikataulu sanelee syksyn konserttikiertueen laajuuden. Neumann kertoo, että yhtye on treenannut jopa yhdeksäntuntisia päiviä kesän festarikeikkoja varten.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Suomirokkareiden sisäjalkapallon SM-kisat Perniössä 1990

  15.03.2016 Elävä arkisto

  Monella rytmitaju siirtyi esiintymislavoilta pelikentille.

  Rokkiväellä oli 1990-luvun alussa tapana kokoontua vuosittain kamppailemaan jalkapallomestaruuksista niin sisällä kuin ulkona. Vuoden 1990 lokakuussa oli vuorossa sisäpelikisailu. Rokkareiden taitotaso oli varsin korkea ja monella rytmitaju siirtyi esiintymislavoilta pelikentille.

 • Neumannin tumppi, keikkabussin pölyä ja raskaustesti – Aarrenäyttelyn esineet säilövät palan menneisyyttä

  13.11.2015 Yle Uutiset

  Muistoina säilötyt esineet ovat mitä moninaisempia. Seinäjoen kaupunginteatterin aulassa on esillä Dingon keikkabussin jälkeensä jättämää tomua ja Nipan tupakantumppi. Esineet liittyvät Kaaos-näytelmän oheisnäyttelyyn.

 • Rockstopin kolmas vuosi

  02.11.2015 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan kolmas kausi vuosilta 1989–1990.

  Musiikkiohjelmasarjan kolmannella kaudella vuosina 1989–1990 nähtiin peräti 21 ohjelmaa. Erikoisimmat jaksot olivat hard rock -yhtye Skid Row'lle räätälöity yleisötoivejakso sekä tunnin mittainen videoteatteri ranskalaislaulaja Édith Piafin elämästä. Heli Nevakare jatkoi tuttuun tyyliinsä sarjan juontajana, toimittajana ja välillä ohjaajanakin. Hän myös näytteli nimiroolin Piafin elämänkertajaksossa.

 • He tekivät comebackin, he tulivat takaisin — ainakin hetkeksi

  14.08.2014 Elävä arkisto

  Koosteessa suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä.

  Elävän arkiston koosteeseen on kerätty suosittujen ja suurten suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä haastatteluiden muodossa.

 • Ajan kintereillä keikkabussissa ja hääkirkossa

  04.04.2014 Elävä arkisto

  Porilainen rockbändi Aika halusi vakiinnuttaa nimensä Porin 1980-luvun rock-suuruuksien rinnalla. Toimittaja Ari Koivumäki seurasi Aikaa vuonna 1986 keikailla, keikkabussissa ja jopa yhtyeen kosketinsoittajan häissä.

 • Dingo – suosion hinta on nimensä veroinen

  03.04.2014 Elävä arkisto

  Dingon soittajien sensuroimattomat haastattelut.

  Elävän arkiston Suomirockin sensuroimaton historia -sarjassa keskitytään tällä kertaa poikkeuksellisesti vain yhteen yhtyeeseen, 1980-luvun puolivälissä muutamaksi vuodeksi huikeaan suosioon nousseeseen Dingoon.

 • Tästä bändistä suomalaisyleisö sekosi – Yle Teema esittää Dingon tarinan

  30.10.2012 YleX

  Suomalaisnuorison 80-luvulla sekoittaneen Dingo-yhtyeen perustamisesta on kulunut 30 vuotta. Sen kunniaksi Yle Teema esittää Dingo-dokkareita.

 • MTV3: Dingosta suunnitellaan elokuvaa

  25.04.2012 Yle Uutiset

  Neumann kertoi MT3:fin Viihdeuutisille alkuperäisen Dingon palaavan mahdollisesti lavalle ensi vuonna. Juhlavuoden kunniaksi valmisteilla on myös elokuva yhtyeestä.

 • Pertti Neumannin oma beibi

  01.11.2011 Elävä arkisto

  Pertti Neumann kertoo loukkaantumisestaan ja uudesta Dingo-albumista. Saamme vastauksen kysymykseen milloin hän lopetti meikkaamisen, mutta voisiko hän vielä joskus harkita heittävänsä lateksit ja kajaalit naamaansa?

 • Dingon hajoaminen teki myös uutishistoriaa

  07.10.2011 Yle Uutiset

  Dingon hajoamisesta tuli perjantaina kuluneeksi tasan 25 vuotta. Bändin hajoaminen lokakuussa 1986 oli tiettävästi Suomen ensimmäinen rocktapaus, josta kerrottiin tv-uutisissa. Dingon keulahahmo Neumann ilmoitti asiasta bändikavereilleen Nivalan keikan jälkeen. Dingo-kitaristi Jonttu Virran mukaan hajoaminen oli monen ongelman summa.

 • Isoimmat Emma-rohmut kantavat kotiin sylyllisen pystejä

  23.02.2011 Elävä arkisto

  Artisteilta ehtyvät pyörityksessä usein kiitossanat.

  Emma-palkittujen joukosta erottuvat artistit, jotka ovat kerralla kahmineet kottikärryllisen patsaita. Sellaisessa pyörityksessä kiitossanat tahtovat ehtyä, joillakin jo ensimmäisen pystin kohdalla.

 • Rock-Suomi-bonuksia 5: Idolit

  26.11.2010 Elävä arkisto

  Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen idolijaksoon.

  Teinisensaatioita, supersuosikkeja, nuorisotähtiä, armotonta fanitusta, hysteriaa, palvontaa... Suomipopin ihanat idolit ovat kerrankin koolla Elävän arkiston kavalkadissa.

 • Suomalaisia rock-klassikkoja A-E

  01.09.2010 Elävä arkisto

  Ylen Rock-Suomi metsästi Suomen olennaisinta rock-levytystä.

  Ylen Rock-Suomi metsästi syksyllä 2010 olennaisinta kotimaista rock-levytystä. Elävä arkisto kokosi ehdokasbiisejä katsottaviksi ja kuunneltaviksi.

 • Neumannille puolivuosisataa täyteen

  08.10.2009 Yle Uutiset

  Pertti "Nipa" Neumann juhlii tulevana sunnuntaina 50-vuotista taivaltaan. Suuret juhlat ovat kuitenkin luvassa jo tänään legendaarisella Tavastia-clubilla. Ohjelmassa on Dingon keikan lisäksi Dingon uuden live albumin julkistus. Materiaali on nauhoitettu viime kesän Down By The Laituri –tapahtumassa.

Sivut