Hyppää pääsisältöön

turistit

 • Man muddui sámeguovlu gierdá turismma? Dan birra ságastallojuvvui geassit 1972

  27.02.2017 Ealli arkiiva
  Mátkkošteapmi Sápmái ja Sámis lassánišgođii 1970-logu álggus. Dalle bođii dárbu lasihit maid idjadanbáikkiid ja eará bálvalusaid Sámi. Mo dan dahkat, čohkkego buohkaid stuorát turismaguovddážiidda vai diktágo mátkálaččaid vádjolit bieđgguid miehtá Sámi. Dat čielggaduvvui nu daddjon Saariselkä-plánas.
 • Vuosikymmenen huikein revontulisyksy käynnissä – kuvat ja video

  14.09.2016 Yle Uutiset
  Kuluva syksy pitäisi tutkijoiden mukaan olla parasta revontuliaikaa yli kymmeneen vuoteen. Pohjois-Suomessa revontulia voi nähdä lähes joka yö ja parhaina hetkinä aivan eteläisimmässäkin Suomessa.
 • Benidorm

  02.06.2016 Yle TV1
  Solanan lomakeskus Costa Blancalla on aina valmiina ottamaan vieraat vastaan.
 • "Matkailija kohtaa Suomessa vähäpuheisen ja kielitaidottoman kansan"

  18.02.2016 Elävä arkisto
 • Karhusafarilla tajuaa, ettei otsoa tarvitse pelätä

  16.02.2016 Elävä arkisto
  2000-luvulla yhä useammat ulkomaalaiset turistit suuntasivat Suomen-vierailuillaan Kainuun syviin metsiin. Syy on kutkuttava: siellä voi nähdä karhun sen omassa elinympäristössään. Ja mikä parasta, aivan vapaana.
 • Reppumatkailija harhauttaa rosvoa

  25.01.2016 Oppiminen
  Sarah Eggers on nähnyt paljon maailmaa. Eniten hän pitää latinojen mutkattomasta asenteesta sekä musiikista, joka saa hyvälle tuulelle.
 • Matkailuenglantia – 10. Deittailuenglantia

  21.12.2015 Oppiminen
  Intiimitilanteet baareissa voivat luoda kielitaitopaineita. Kuinka ilmaista tunteensa ratkaisun hetkinä ja kuinka ravistaa turhan rasittava ihailija? Muutama, simppeli lausahdus flirttailutilanteissa auttaa eteenpäin. Seuraukset tietenkin omalla vastuulla.
 • Matkailuenglantia – 9. Englantilaista teekulttuuria

  21.12.2015 Oppiminen
  Kaikki ovat kuulleet englantilaisesta teestä, mutta brittien ikuiset kilpailijat, ranskalaiset, ehtivät tässäkin asiassa ensin. Trendikäs tee saapui Pariisiin jo vuonna 1636. Englantiin se rantautui 22 vuotta myöhemmin.
 • Matkailuenglantia – 8. Hotelli ja majoitus

  21.12.2015 Oppiminen
  Matkailijan on päästävä nukkumaan turvallisissa ja siedettävissä olosuhteissa. Ilmoita majapaikkasi ongelmista ja puutteista henkilökunnalle välittömästi – peruskohteliaisuutta unohtamatta. Pidä mielessä, mitä matkatoimiston tai netin kautta olet itsellesi tilannut.
 • Matkailuenglantia – 7. Mutkia matkassa

  21.12.2015 Oppiminen
  Suuristakin sattumuksista selviää, jos hallitsee ongelmatilanteiden ydinsanaston. Apua tulee osata pyytää. Sairastumiset tai omaisuuden katoaminen voivat yllättää ikävästi.
 • Matkailuenglantia – 6. Ostoksilla

  21.12.2015 Oppiminen
  Shoppailu ulkomailla on matkailijan suuri huvi. Kaupoissa on näkösällä kylttejä, jotka on hyvä ymmärtää, mikäli etsii tiettyjä tuotteita. Perusskäsitteiden ottaminen haltuun helpottaa. Käy siis läpi maksutapasanasto, lukusanat ja itsellesi tärkeiden tavaroiden avainsanasto
 • Matkailuenglantia – 5. Syöminen ja juominen

  21.12.2015 Oppiminen
  Matkailun suurimpia nautintoja on syöminen ja juominen paikallisissa ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa. Englanninkielisissä maissa aterioinnin aikataulut ovat melko lailla samat kuin Suomessa, mutta Etelä-Euroopassa kulttuuri on jo hyvin erilainen.
 • Matkailuenglantia – 4. Milloin? Paljonko? Montako?

  21.12.2015 Oppiminen
  Monissa maissa elämänrytmi ja käytännöt poikkeavat suomalaisista. Lisäksi maan sisällä voi olla huomattaviakin alueellisia eroja. Matkailunähtävyyksien ja muiden kohteiden aukioloajat kannattaa aina tarkistaa etukäteen.
 • Matkailuenglantia – 3. Kulkuneuvoja

  21.12.2015 Oppiminen
  Maailmalla voi seikkailla yleisillä kulkuneuvoilla, silloin näkee enemmän ja tutustuu paikalliseen meininkiin.
 • Matkailuenglantia – 2. Paikkoja ja suuntia

  21.12.2015 Oppiminen
  Kysymisen kulttuuri on maailmalla hyvinkin tavallista eikä sitä kannata arastella. Ystävällinen hymy on aina paikallaan! Ihmiset ovat yleensä avuliaita ja kysyvät itsekin mielellään.
 • Matkailuenglantia – 1. Tutustutaan!

  21.12.2015 Oppiminen
  Ulkomailla tervehditään aktiivisesti. Usein myös tuntemattomat tervehtivät toisiaan rappukäytävissä, hisseissä tai muissa paikoissa, joissa ollaan samoissa, ahtaissa tiloissa. Tervehdyksiin kannattaa vastata, jos ei itse saa tervehdityksi ensin. Kohteliaisuus kannattaa aina.
 • Matkailuenglantia

  21.12.2015 Oppiminen
  Aina jossain päin maailmaa pehmeä hiekka ja kuuma aurinko odottavat lomailijaa – tai hyvä ravintola ruokailijaa. Oli matkakohteesi sitten ranta tai kaupunki, muutama sana englantia auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. Have a fantastic vacation – Ihanaa lomaa!
 • Latinaa matkailijoille

  15.12.2015 Oppiminen
  Latinaa matkailijoille -sarjassa seurataan Clodiaa ja Gaiusta, kahta latinaa puhuvaa matkailijaa, jotka tulevat Suomeen ensi kertaa. Suomalaiset Marcus ja Juhani toimivat heidän oppainaan.
 • Rikollisuus rehottaa Aurinkorannikon suljetuissa kabineteissa

  12.11.2015 Elävä arkisto
  Costa del Crime, Los Petos ja Los Varkaus. Näillä nimillä kutsutaan Espanjan Aurinkorannikkoa ja sen kaupunkeja. Poliisi-TV Extra: Los Petos -raportissa vuodelta 2007 kurkistetaan suosittujen lomakohteiden Fuengirolan ja Torremolinoksen suomalaisten elämään ja alueiden nurjiin puoliin.
 • Suomen vanhin itsehallintoalue Kallankarit unohtui EU:n ulkopuolelle

  30.10.2015 Elävä arkisto
  Perämerellä, noin kuudentoista kilometrin päässä Kalajoen kaupungin rantaviivasta, sijaitsee kaksi saarta, joita hallitsevat kalastajat. Ihan kirjaimellisestikin, sillä vuonna 1771 Ruotsin kuninkaan säätämän lain mukaan Kallankarien asioista päättää karikokous.

Sivut