Hyppää pääsisältöön

hevosenhoito

 • Roosan tulevaisuudenhaaveet vaarassa ison selkäleikkauksen vuoksi

  12.12.2017 Elossa 24h

  Viekö skolioosileikkaus Roosan, 17v, ammattihaaveet?

  Riskialttiiseen skolioosileikkaukseen menevällä Roosalla, 17, on edessään puolen vuoden toipumisaika ja epätietoisuus, toteutuuko ammatti hevosalalla.

 • Hevosten hoito

  11.01.2017 Summeri

  Kaikki hevosten hoitoon liittyvät artikkelit löydät täältä.

  Kaikki hevosenhoitoon liittyvät artikkelit löytyvät listattuna täältä.

 • Vuoden 2016 viisi suosituinta postausta

  30.12.2016 Summeri

  Joko luit vuoden 2016 luetuimmat postaukset?

  Ystäväni Hevosen blogiin on kuluneen vuoden mahtunut monenlaisia aiheita. Listasimme vuoden 2016 viisi suosituinta postausta. Ehkä joukosta löytyy myös oma suosikkisi?

 • Luitko jo nämä? – Ystäväni Hevosen lukupaketti

  23.12.2016 Summeri

  Keräsimme yhteen suosittuja postauksia, oletko jo lukenut?

  Lomalla on aikaa ottaa rennosti ja lueskella. Ystäväni Hevonen kokosi joulun kunniaksi lukupaketin, joka on koottu muutama luetuimmista postauksista. Löydät kunkin postauksen aina linkin takaa. Mukavia lukuhetkiä!

 • Näin teet hevoselle hemmotteluhieronnan

  18.12.2016 Summeri

  Hieronnan tarkoitus on viettää hevosen kanssa aikaa.

  Hevosta voi aina silloin tällöin hemmotella kevyellä hieronnalla. Pyörittely kumisualla tai kämmenellä rentouttaa hevosta ja parantaa pintaverenkiertoa. Hemmotteluhieronnassa ei ole kyse lihashuollosta, vaan ennemmin rauhallisesta ja mukavasta oleskelusta hevosen kanssa.

 • Miten loihtia joulutunnelmaa hevosystävän karsinaan?

  04.12.2016 Summeri

  Siivous ja kuusenhavut tuovat joulutunnelman!

  Joulun lähestyessä tekee mieli tuoda pala joulutaikaa myös kotitallille. Kunnon joulusiivous tuo hyvän mielen niin hevoselle kuin ihmisellekin. Siivouksen jälkeen tunnelman voi viimeistellä pienellä koristelulla.

 • Miten pientä varsaa käsitellään?

  18.09.2016 Summeri

  Tärkeintä on totuttaa varsa ihmisen kosketukseen.

  Varsat ovat ihania! Niiden ensimmäisiä päiviä on kiehtovaa seurata. Varsat ovat heti syntyessään erilaisia yksilöitä, ihan niin kuin me ihmisetkin. Ystäväni hevonen selvitti, miten nuorta pienokaista pitäisi käsitellä.

 • Miten valita sopiva ori tammalle?

  11.09.2016 Summeri

  Haaveiletko omasta varsasta? Mistä lähetä liikkeelle?

  Oma tamma on maailman ihanin. Mutta mitä jos niitä ensi kesänä olisikin kaksi? Jokainen tammaa hoitanut on joskus haaveillut varsasta. Mutta miten sellaisen voisi hankkia? Ystäväni Hevonen kokosi pienen tietopaketin niille, jotka haaveilevat omasta varsasta. Ennen tamman astutusta kannattaa käydä läpi huolellinen ajatustyö.

 • Tarvitseeko hevonen lisäravinteita?

  04.09.2016 Summeri

  Lisäravinteita on markkinoilla lukematon määrä.

  Perusrehujen lisäksi hevoselle voidaan tarvittaessa syöttää vielä erikseen lisäravinteita. Niiden käyttö perustuu aina hevosen käyttötarkoitukseen ja yksilöllisiin tarpeisiin. Kuinka hyödyllisiä lisäravinteet todella ovat ja voiko niiden käytöllä olla haittavaikutuksia?

 • UKK eli usein kysytyt kysymykset

  07.02.2016 Summeri

  Kokosin yhteen viime aikoina paljon kysyttyjä kysymyksiä.

  Kokosin yhteen viime aikoina paljon Instagramissa ja Snapchatissa kysyttyjä kysymyksiä. Joukossa on paljon blogia, minua ja hevosiani koskevia kysymyksiä, mutta myös kyssäreitä jotka koskevat hevosten käytöstä ja käsittelyä. Toivottavasti moni saa tästä postauksesta vastauksen!

 • Viisi helppoa maastakäsittelyharjoitusta

  05.02.2016 Summeri

  Maastakäsittely parantaa suhdettasi hevosystävääsi.

  Huolellinen maastakäsittely lujentaa suhdettasi hevoseesi. Maastakäsittelyssä ei tarvitse suorittaa ihmeellisiä temppuja, huolellisuudella ja tarkkuudella pääsee jo pitkälle.

 • Uusi hevonen!

  24.11.2015 Summeri

  Tervetuloa perheeseen Adaltro.

  10-vuotias hollantilainen puoliverinen menee esteitä, koulua ja kenttää. Alusta saakka vakuuttanut Allu siirtyi minun, äitini ja tätini sekä serkkuni omistukseen viime viikolla.

 • Poliisihevoselta vaaditaan rautaisia hermoja

  07.09.2015 Summeri

  Miten poliisihevoset harjoittelevat?

  Poliisihevoset on valittu tehtäväänsä huolella, sillä töissä eteen voi tulla lähes mitä tahansa. Vanhempi konstaapeli Annukka Cederlöf kertoo, miten hevosesta tulee poliisihevonen ja millaisia ominaisuuksia hevonen työtehtävissä tarvitsee.

 • Harjoittelun kautta hevosenhoitajaksi

  03.09.2015 Summeri

  Hevosenhoitajan työ on rankkaa mutta palkitsevaa.

  Julia Setälä päätyi hevosenhoitajaksi koulun ja työharjoittelujen kautta. Vaikka hevosenhoitajan työ on rankkaa ja ympärivuorokautista, terveet ja onnelliset hevoset palkitsevat. Hevosenhoitaja on oleellinen osa hevosen menestystä.

 • Matka hevoshierojaksi

  20.08.2015 Summeri

  Kiinnostus lähti halusta auttaa omaa hevosta.

  Erja Niemeläisen kiinnostus hevoshierontaan lähti halusta auttaa omaa hevosta. Opintojen aikana Niemeläinen kuitenkin ymmärsi, että hierontataidolla hän voi auttaa muidenkin hevosia. Paras palkinto hevoshieronnassa on se, kun näkee hevosen voivan paremmin.

 • LUKU KAHDEKSAN jatkotarina

  02.08.2015 Summeri

  Milenkan ja kiusaajien välit selvitetään lopullisesti.

  Milenkan ja kiusaajien välit selvitetään lopullisesti.

 • LUKU SEITSEMÄN jatkotarina

  26.07.2015 Summeri

  "Milenka tunsi jännityksensä sulavan askel askeleelta."

  "Milla lähti pienestä merkistä liikkeelle, ja Milenka tunsi jännityksensä sulavan askel askeleelta. Milenkan ei juuri tarvinnut ohjata, hän saattoi vain nauttia yhteisestä matkasta."

 • Ratsastuksen vaietut aiheet

  23.07.2015 Summeri

  Pelko, kateus ja agressiivisuus. Oletko jo lukenut jutut?

  Pelosta, ketaudesta ja agressiivisuudesta ei kuule paljon puhuttavan. Aiheisiin liittyy paljon häpeää ja ne ovat vaikeita käsitellä. Ystäväni hevonen halusi nostaa esille muutamia ratsastusmaailman tabuja, kuten hevosiin kohdistuvan agressiivisuuden ja pelon. Oletko jo lukenut kaikki sarjan artikkelit? Mistä muusta aiheesta haluaisit jatkossa lukea?

 • Kovien otteiden kautta kiltiksi valmentajaksi

  16.07.2015 Summeri

  Katariina Alongi on halunnut päästää irti agressiosta.

  Kaikki ovat joskus nähneet, kuinka hevosten kanssa käytetään voimakeinoja. Hevosia läpsitään, potkitaan, revitään suusta ja pakotetaan. Ratsastusvalmentaja Katariina Alongi opetettiin lapsuuden ratsastuskoulussa näyttämään hevoselle rajuilla keinoilla “kuka on pomo.” Tänä päivänä toimiessaan valmentajana hän irtisanoutuu kaikesta väkivallasta hevosen kanssa.

 • VIIDES LUKU jatkotarina

  12.07.2015 Summeri

  Viidennessä luvussa Milenkan unelma toteutuu!

  Viidennessä luvussa Milenkan suurin toive toteutuu.

Sivut