Hyppää pääsisältöön

Arja Alho

 • Reetta Rädyn kolumni: Ministerikin saa jäädä sairauslomalle, eikä siinä pitäisi olla mitään outoa

  16.12.2019 Yle Uutiset

  Miksi flunssa kelpaa sairausloman syyksi, mutta voimien loppuminen ei, kirjoittaa Reetta Räty.

 • Sataan vuoteen mahtuu 17 ministerieroa – neljä viidestä viimeksi eronneesta on naisia

  29.11.2019 Yle Uutiset

  Ministerien erotahti on viime vuosikymmeninä hieman kiihtynyt.

 • Erkki Virtasen kolumni: Eduskunnan värikäs syksy

  02.10.2018 Yle Uutiset

  Nykyisen eduskunnan viimeinen syysistuntokausi on alkanut värikkäästi ja lisää jännitystä on luvassa, arvioi Erkki Virtanen kolumnissaan.

 • Kolumni: Perustulokokeilu on yhtä tyhjän kanssa

  24.01.2017 Yle Uutiset

  Perustulokokeilu tai kansalaispalkkakokeilu on aloitettu. Tuloksia odotellaan muutaman vuoden päästä. Kolumnistimme Erkki Virtanen tyrmää kokeilun kokonaan, koska se ei hänen mielestään mitenkään poista isoa ongelmaa eli kannustinloukkuja.

 • Y-junan korvaava junaliikenne tulee Siuntiolle kalliiksi

  17.11.2015 Yle Uutiset

  HSL on halukas jatkamaan Helsingin ja Siuntion välistä lähijunaliikennettä maaliskuun lopusta alkaen. Liikenne- ja viestintäministeriö päätti lakkauttaa väliä kulkevan Y-junavuoron aikaisemmin tänä syksynä säästöjen takia. Siuntiossa junaliikenteen jatko on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein.

 • Liikemiesten ajatus historiallisen Porkkalan kaupungista herättää varovaista mielenkiintoa

  11.06.2015 Yle Uutiset

  Sanoman suuromistajan Antti Herlinin ja kahden muun liikemiehen sekä konsulttiyrityksen laatima luonnos esittää kahta eri vaihtoehtoa uuden Porkkalan kuntamalliksi. Länsi-Uudenmaan rannikolla on tehty viime vuosina lukuisia kuntaliitosselvityksiä ilman tulosta.

 • Mikä on kansalaisaloitteen arvo?

  05.09.2014 Elävä arkisto

  Ensimmäinen aloite oli turkistarhattomasta Suomesta.

  Vuodesta 2012 alkaen on eduskunnan pitänyt ottaa käsittelyyn yli 50 000 allekirjoittajaa saaneet kansalaisaloiteet joko laista tai toimeenpiteestä. Ensimmäisenä kansanedustajien käsittelyyn ehti kansalaisaloite turkistarhattomasta Suomesta. Eduskunnan ja lainsäätäjien nihkeän vastaanoton vuoksi heräsi kysymys, mikä on kansalaisaloitteen arvo?

 • Rinne takes Finance Minister post

  28.05.2014 Yle News

  New SDP chair Antti Rinne has announced he will take on the vacant Finance Minister portfolio. The firebrand union leader had considered other posts instead, but in the end opted to take former SDP leader Jutta Urpilainen’s old ministerial job.

 • Kokenut demarivaikuttaja arvostelee puoluettaan - "Järkyttävää"

  28.05.2014 Yle Uutiset

  SDP:n entisen kansanedustajan Arja Alhon mielestä demarit ovat hukanneet sekä ideologiansa että kykynsä tehdä vaalityötä.

 • Nyt Seinäjoella juntataan

  08.05.2014 Yle Uutiset

  Tutkija ja entinen pitkän linjan SDP:n kansanedustaja Arja Alho sanoo, että nyt Seinäjoella juntataan. Se ei näy julkisuuteen. Eikä se ole kivaa.

 • Ei ulkomaalaisia suomalaisten saunoihin tai naapuriin

  11.10.2013 Elävä arkisto

  Ulkomaalaisten on parempi pysyä poissa suomalaisten yleisistä saunoista, etteivät taudit leviä, tuumivat nuoret aikuiset katuhaastatteluissa. Naapuriinkaan ei ulkomaalaisia toivottu puutteellisen suomen kielen taidon takia. Anna palaa -ohjelma käsitteli suhtautumista ulkomaalaisiin keväällä 1987.

 • Epäoikeudenmukaisuuksien korjaaja Elisabeth Rehn

  17.07.2013 Elävä arkisto

  Elisabeth Rehn on ollut usein ensimmäinen

  Pitkän poliittisen uran ja kahden presidenttiehdokkuuden jälkeen maailman ensimmäinen naispuolustusministeri Elisabeth Rehn on luonut mittavan kansainvälisen uran. Hän on erikoistunut puolustamaan heikoimpia ja erityisesti sotien uhreja.

 • Vuonna 1992 lamaa torjuttiin ennennäkemättömällä jättigaalalla

  27.06.2013 Elävä arkisto

  Lenita Airisto kävi omilla aseillaan tappiomielialaa vastaan

  Suomi kahlasi syvällä talouskriisin suossa 75-vuotisjuhliensa alla vuonna 1992: työttömiä oli lähes 400 000, yrityksiä kaatui, ja horjuvia pankkeja pelastettiin verovaroin. Yrittäjyyden, viennin ja viihteen voimanainen Lenita Airisto päätti käydä omilla aseillaan offensiiviin tappiomielialaa vastaan: hän organisoi valtavan lamantorjuntajuhlan, joka valtasi yhdeksi illaksi Helsingin ydinkeskustan. Mukaan mammuttimaiseen spektaakkeliin oli värvätty kaikki mahdolliset ja mahdottomat tahot jäänmurtajia ja Kaj Chydeniusta myöten.

 • Tennilä: Vasemmistojohtajien suusta kuuluu pelkkää muminaa

  24.05.2013 Yle Uutiset

  Pitkän linjan vasuri Esko-Juhani Tennilä suomii vasemmistojohtajia kovalla kädellä. - Arkikansa on unohdettu - tärkeintä on miten markkinat jaksavat, Tennilä roimii Aamu-tv:n sohvalla. Yhteys duunareihin on menetetty komppaa SDP:n Arja Alho.

 • Siuntio jälleen Lohja-liitoksen kannalle

  05.11.2012 Yle Uutiset

  Enemmistö Siuntion uudesta kunnanvaltuustosta kannattaa Lohja-liitosta. Kädenvääntö kuntaliitossuunnasta jatkuu myös tulevalla valtuustokaudella - luvassa lienee uusia liitosselvityksiä.

 • Tästä bändistä suomalaisyleisö sekosi – Yle Teema esittää Dingon tarinan

  30.10.2012 YleX

  Suomalaisnuorison 80-luvulla sekoittaneen Dingo-yhtyeen perustamisesta on kulunut 30 vuotta. Sen kunniaksi Yle Teema esittää Dingo-dokkareita.

 • Teatteri Tuuva jatkoon Ramppikuumeessa

  17.06.2011 Yle Uutiset

  Teatteri Tuuva Ristiinasta selvitti tiensä jatkoon YLE Etelä-Savon Ramppikuume-visassa perjantaina. Tuuva taiteli niukkaan 13-12-voittoon Hurissalon harrastateatterista.

 • Ei riitä

  22.03.2011 Yle Uutiset

  Politiikan ja ihmisten maailmat erkaantuvat. Ykkösaamun kolumnisti Arja Alho panee toivonsa kansalaisliikehdintään.

 • Arja Alho ja sosiaalidemokratia

  12.02.2010 Yle Uutiset

  Helmikuun Perjantaiparlamentissa keskusteltiin sosiaalidemokratiasta, sen aatteellisesta perinnöstä, nykytilasta ja tulevaisuudesta. Illan vieraana oli päätoimittaja Arja Alho.

 • Arja Alho epäilee YLEä puolueellisesta uutisoinnista

  15.09.2009 Yle Uutiset

  Entinen kansanedustaja Arja Alho (sd.) väittää blogissaan, että Yleisradio uutisoi puolueellisesti kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) yhteyksistä vaalirahoitusta jakaneisiin Kehittyvien Maakuntien Suomeen ja Nova Groupiin.

Sivut