Hyppää pääsisältöön

Terveet Kädet

 • Hardcore-punkkia, kaasunaamareita ja toisiin tajunnantiloihin vieviä keikkakokemuksia – mutta oikeasti 60 vuotta täyttävä Läjä Äijälä on ujo ihminen

  23.09.2018 Yle Uutiset

  Terveet Kädet -yhtyettä luotsannut Läjä Äijälä on lumoutunut sähköisistä äänistä ja Albrecht Düreristä.

 • Avaruusromua: Keskellä ei mitään!

  20.09.2018 Kulttuuri

  Hän kulkee omia polkujaan, trendeistä piittaamatta.

  Hän voitti "Vuosisadan lappilainen" -yleisöäänestyksen. Hän on vuosikymmenien mittaan ollut mukana monenlaisissa musiikillisissa projekteissa. Hän on kulkenut omia polkujaan, trendeistä piittaamatta. Häntä on kuvailu muun muassa sanoilla: erilainen, outo, sydämellinen, tinkimätön ja rehellinen. Viime vuosina hän on tehnyt rankan elektronisia soololevyjä. Hän on Veli-Matti O Äijälä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Punk-bändi Terveet Kädet lopettaa

  15.03.2016 Yle Uutiset

  Yhtye ilmoitti lopettamisesta Facebookissa, ja tiedot vahvistettiin Ylelle bändin taustajoukoista. Vasta noin kuukausi sitten bändi oli vasta aloittelemassa uuden albuminsa äänittämistä.

 • Punk-legenda Terveet Kädet palaa studioon – yhdestoista albumi tulossa

  05.02.2016 Yle Uutiset

  Torniolaislähtöinen hardcorepunkin ikoni Terveet Kädet julkaisee uuden albumin. Yhdestoista studioalbumi Minun vereni on määrä julkaista loppukesällä.

 • Sivuraiteilla: Läjä Äijälä hullujen huoneella

  25.11.2015 Musiikki

  Kun Läjä Äijälä hullujen huoneella kävi.

  ”Voin sanoa, että joka haluaa käydä tutkimassa sieluaan, niin käy kerran elämässään hullujenhuoneella hoitamassa”, Läjä Äijälä sanoo. Keskustelu ajautui sivuraiteille, kun Mervi Vuorela kohtasi Äijälän.

 • Sananen – Punkkivaroitus

  19.05.2015 Yle Uutiset

  Harkintakyky on pettänyt täydellisesti. Näinhän meille usein sanotaan. Vaan punkkarillepa ei sanota. Hän elää omaa elämäänsä ja venyttää rajojaan. Punk-aate voi kotimaassamme nyt paremmin kuin koskaan!

 • Punk-tukka voi olla punainen, mutta myös harmaa

  10.01.2015 Yle Uutiset

  Räväkkä kapina ja anarkismin vivahteet vetoavat yhä uusiin sukupolviin. Eri punk-sukupolvet kohtaavat lauantaina Tampereella Puntala Winter Attackissa.

 • Särkynyt Lyhty nousi Tornion uudeksi maamerkiksi

  25.11.2013 Yle Uutiset

  Torniossa paljastettiin lauantaina Teija ja Pekka Isorättyän obeliski Särkynyt Lyhty.

 • Punkin vaikutus näkyy valtavirrassa

  28.02.2013 Yle Uutiset

  Jo kertaalleen kuolleeksi julistettu punk rock porskuttaa eteenpäin vimmatulla voimalla. Rockin rosoisin genre tarjoaa kuulijoilleen alkuräjähdysmäistä energiaa sekä muoti-ilmiöitä valtavirtaan.

 • Tico Tico löysi uudet tilat

  19.11.2012 Yle Uutiset

  Kansainvälisestikin tunnettu Tico Tico Studio on löytänyt uudet tilat. Yrittäjä Ahti Kortelainen kertoo, että uudet tilat remontoidaan Kemin Syväkankaalla sijaitsevaan kiinteistöön.

 • Töminän kirjava kattaus julki

  15.03.2012 Yle Uutiset

  Ilosaarirock-festivaalin käynnistävän Töminä-klubin ohjelma on valmis. Suomen suurimpiin punk-tapahtumiin kuuluvassa Töminässä soittaa kahdeksan kotimaista yhtyettä.

 • Rock-Suomi-bonuksia 1: Kapina

  01.11.2010 Elävä arkisto

  Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen avausjaksoon.

  Rock-Suomen avausjaksossa jäljitetään myyttistä kapinaa ja tee-se-itse-asennetta halki suomalaisen rock-historian. Elävä arkisto tarjoaa aiheesta lisämateriaalia.

 • Terveet Kädet on Suomi-punkin legenda

  08.06.2010 Yle Uutiset

  Torniolainen Terveet kädet -yhtye on suomalaisen hardcorepunkin uranuurtaja ja samalla vanhin toimiva hc-punk -yhtye. Aggressiivista, nopeaa ja tiivistä punkia soittavaa bändiä fanitetaan raskaan musiikin piireissä pitkin maailmaa.

 • Terveet Kädet on suomalaisen hardcoren kova ydin

  08.06.2010 Elävä arkisto

  Terveet Kädet on vanhin edelleen toimiva hardcoreyhtye Suomessa. TK aloitti uransa vuonna 1980 muutaman kymmenen sekunnin pituisilla sähköshokkimaisilla metelibiiseillä.

 • Jyrock innostuu pienistä

  16.04.2010 Yle Uutiset

  Suomen vanhin indie-rockfestivaali Jyrock juhlii viikonloppuna Jyväskylässä 25-vuotista taivaltaan. Festivaali ei ole suostunut muuttumaan. Ylioppilastalon sali on yhtä matala kuin ennenkin ja edelleen tapahtuma haluaa nostaa esille bändejä musiikin marginaaleista. Isoja yhtyeitä ei edes kosiskella, koska hintalappu on kasvanut monella liian suureksi.

 • Punk- ja hardcoremusiikki kohtaavat Oulussa

  22.06.2009 Yle Uutiset

  Hässäkkä-päivät ja Pottupeltorock yhdistyvät tänä kesänä yhdeksi kokonaisuudeksi. Kulttuuriyhdistys Paskakaupunni tarjoaa 26.6.-27.6. raskaan musiikin ystäville monipuolisen kokonaisuuden Ykän Pubissa.