Hyppää pääsisältöön

Urpo Leppänen

 • Perussuomalaiset syntyi niin kuin Suomessa ennen vanhaan synnyttiin: saunassa

  09.06.2017 Yle Uutiset

  Perussuomalaiset -puolueen syntypaikka tunnetaan tarkasti. Se on punainen hirsisauna Saarijärvellä, Kalmarin kylässä.

 • Pekka Ervasti: Sutki arkkienkeli

  22.01.2016 Yle Uutiset

  Kokoomus ja vassarit etsivät uutta puoluesihteeriä. Homma ei ole helppo. Hyvässä puoluesihteerissä yhdistyvät elegantti höyryjyrä ja sutki arkkienkeli harmoniseksi kokonaisuudeksi, kirjoittaa Pekka Ervasti blogissaan.

 • Vuonna 1985 keksittiin uusia keinoja torjua nuorisotyöttömyyttä

  29.11.2013 Elävä arkisto

  YK:n julistamaa nuorisovuotta vietettiin Suomessa ja muualla maailmalla vuonna 1985. Suomessa suurennuslasin alla oli kasvava nuorisotyöttömyys. Ajankohtainen kakkonen vieraili neljällä paikkakunnalla tapaamassa työttömiä nuoria sekä aikuisia, jotka halusivat laittaa stopin nuorisotyöttömyydelle.

 • Virkamiesten hovikuljettaja kuuntelee ja vaikenee

  25.04.2013 Yle Uutiset

  Jämsänkoskelainen Pauli Salminen toimi virkamiesten autonkuljettajana lähes 40 vuoden ajan. Luottokuskin takapenkillä istui aikanaan kyydittäviä aina maaherrasta ministeriin.

 • Ylen ohjelmaneuvostot vartioivat innolla tasapuolisuutta

  05.11.2012 Elävä arkisto

  Tupakka savusi ja keskustelu ryöppysi vilkkaana, kun Yleisradion ohjelmaneuvostot linjasivat, millaisia ohjelmia televisiosta ja radiosta saa lähettää. Erityisen hoivan kohteena oli poliittinen tasapuolisuus.

 • Hekin ovat olleet eduskunnan yksinäisiä susia

  07.09.2011 Yle Uutiset

  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä pois potkitut Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho toimivat eduskunnassa omana ryhmänään. Eduskunnan historia tuntee lukuisia muitakin puolueista irtautuneita pienryhmiä.

 • Saako presidentti hajottaa eduskunnan?

  18.08.2011 Elävä arkisto

  Keskustelua presidentin valtaoikeuksista.

  Eduskunnassa vallitsi vuoden 1988 presidentinvaalien jälkeen lähes puoluerajat ylittävä yksimielisyys presidentin vallan suitsimisesta. Laajempaa parlamentarismia kannattivat muun muassa tuoreet kansanedustajat Pekka Haavisto ja Anneli Jäätteenmäki.

 • Anteeksi, onko täällä näkynyt anarkisteja?

  08.07.2011 Elävä arkisto

  Ohjelmassa yritetään löytää ihkaelävä anarkisti valtioneuvoston linnasta, armeijasta, kirpputorilta ja eduskunnasta.

 • Rehniä vokoteltiin SMP:n leipiin

  07.07.2011 Yle Uutiset

  Mikkeliläinen talouskomissaari Olli Rehn paljasti mielenkiintoisen poliittisen kuvion Päämaja-symposiumin paneelikeskustelussa. 1980-luvulla Rehniä vokoteltiin SMP:n tiedotussihteeriksi. - Olin tehnyt sympaattiset jutut Länsi-Savon kesätoimittajana Urpo Leppäsestä ja Pentti Skönistä, komissaari muisteli.

 • Perussuomalaisten vaalitentissä rakennettiin haaveyhteiskuntaa

  15.03.2011 Yle Uutiset

  Vaalitenttien sarja jatkui tiistaina Perussuomalaisten kanssa. Puolueen vaaliohjelmaa avaamassa ja yleisökysymyksiin vastaamassa olivat Marja-Leena Leppänen Lappeenrannasta ja Erkki Saarimäki Imatralta.

 • Vapauspuolue ei piilottele väriään

  23.11.2010 Yle Uutiset

  Oranssia väriä tunnustava uusi Vapauspuolue rekisteröitiin suomalaiseen puoluekarttaan maanantaina 22. marraskuuta. Puolue peräänkuuluttaa rohkeaa ja avointa politiikkaa eduskuntaan, eikä kainostele omia arvojaan. Puolueen suhde muunmuassa pakkoruotsiin, maahanmuuttajiin ja homoseksualeihin käy selväksi puolueen vaalimonisteesta.

 • Soini: Kyytiin on tulijoita

  24.04.2010 Yle Uutiset

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole huolissaan muiden puolueiden tulosta perussuomalaisten ”tontille” maahanmuuttopolitiikassa. Hän ei myöskään usko, että perussuomalaiset menettävät ääniä muille puolueille.

 • Urpo Leppänen työministerinä

  15.03.2010 Elävä arkisto

  Suomen maaseudun puolue lupasi poistaa työttömyyden kuudessa kuukaudessa. Niin ei käynyt, mutta Urpo Leppäsen nimeä kantava työllisyyslaki syntyi vuonna 1987.

 • Urpo Leppänen on kuollut

  15.03.2010 Yle Uutiset

  Kymen vaalipiirin entinen kansanedustaja Urpo Leppänen on kuollut. Leppänen toimi myös Imatran ja Luumäen kunnanvaltuutettuna.

 • Urpo Leppänen on kuollut

  15.03.2010 Yle Uutiset

  Entinen ministeri ja kansanedustaja Urpo Leppänen on kuollut. Leppänen kuoli sunnuntai-iltana sairauteen Forssan sairaalassa.

 • Urpo Leppänen on kuollut

  15.03.2010 Yle Uutiset

  Entinen kansanedustaja ja ministeri Urpo Leppänen on kuollut 66-vuotiaana. Leppänen kuoli sunnuntaina illalla sairauteen Forssan sairaalassa.

 • Ajankohtaisen kakkosen työttömyysilta

  05.05.2009 Elävä arkisto

  90-luvun jättiläistyöttömyyden keskellä tehty teemailta, jossa työttömät ottavat mittaa päättäjistä. Taistelun keskiössä on työministeri Ilkka Kanerva, joka luonnehditaan ”hallituksen turhimmaksi ministeriksi”.

 • Tuttu juttu: Urpo ja Ana

  04.05.2009 Elävä arkisto

  Urpo Leppänen ja Ana Risquet-Leppänen 1992

  SMP:n entinen kansanedustaja Urpo Leppänen tuli Tuttu jutun parisuhdetestiin kuubalaisen vaimonsa Ana Risquet-Leppäsen kanssa.

 • Kolmas kerros

  23.04.2008 Elävä arkisto

  Hissi on juuttunut kerrosten väliin. Suljettuun tilaan jää viisi julkisuuden henkilöä. Tilannetta kuvataan läpinäkyvien peiliseinien lävitse. Mukana ovat mm. Jope Ruonansuu ja Urpo Leppänen.

 • Kahden vaiheilla -visailuohjelma tenttasi tunnettuja pariskuntia

  07.12.2007 Elävä arkisto

  Kahden vaiheilla -ohjelma edelsi Tuttu juttu showta.

  Tuttu jutun edeltäjässä Kahden vaiheilla -ohjelmassa vieralivat mm. Hannele ja Hannu Lauri sekä Sinikka Hurskainen-Leppänen ja Urpo Leppänen.

Sivut