Hyppää pääsisältöön

Merete Mazzarella

 • Valitut sanat tuo kirjallisuuden tähdet Teemalle

  20.12.2017 Kulttuuri

  Valituissa sanoissa viime kevään Helsinki Lit -keskusteluja.

  Valituissa sanoissa viime kevään Helsinki Lit -keskusteluja.

 • Vanhan kirjallisuuden päivien teemana on Itsepäinen Suomi – Yle Tampereen iltapäivälähetys tulee Sastamalasta

  30.06.2017 Yle Uutiset

  Kesän ajan Yle Tampere retkeilee viikoittain ulkoilmassa ympäri Pirkanmaan. Tänään perjantaina suunnataan Sastamalaan, Vanhan kirjallisuuden päiville.

 • Epäonnistumiset tekivät kirurgi Henry Marshin kirjasta menestyksen

  13.05.2017 Kulttuuri

  Helsinki Lit keskusteluttaa

  Helsinki Lit keskusteluttaa

 • Pettämissivustot saapuivat Suomeen

  23.10.2013 Elävä arkisto

  Lokakuussa 2011 Helsingin Kalliossa erään kerrostalon julkisivulle ripustettiin suuri mainos, sen mustavalkoisessa kuvassa nainen ja mies syleilivät toisiaan. Mainoksen vasenta reunaa hallitsivat suurin kirjaimin sanat: Oletko naimisissa? Elvytä intohimosi - hanki salasuhde. Ensimmäinen varatuille suunnattu deittisivusto oli saapunut Suomeen.

 • Merete Mazzarella: Elämä sanoiksi

  23.10.2013 Yle Uutiset

  Merete Mazzarellan kirja Elämä sanoiksi on mainio opaskirja kaikille omasta menneisyydestä ja sen ylöskirjaamisesta kiinnostuneille, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Kun saa aikuisena äiti- tai isäpuolen

  02.10.2013 Yle Uutiset

  Leskeksi jäänyt Marja päätti lähteä kuusikymppisenä Välimeren risteilylle. Viikon kuluttua aikuinen tytär Kirsi sai puhelinsoiton: äiti ilmoitti löytäneensä ihanan miehen. Kirjailija Merete Mazzarella kirjoittaa: mikään ikä ei sovi rakkaudelle paremmin kuin eläkeikä. Voi olla, mutta eri asia on innostuvatko aikuiset lapset äiti- tai isäpuolesta. Kokkolalaiset Marja Lehtola ja Kirsi Huuhka kertovat tarinansa.

 • Sofi Oksanen Littfestiin

  24.02.2012 Yle Uutiset

  Vaasan kirjallisuustapahtuma on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. Taiteellisen vastuun Littfestistä ottaa vaasalainen kirjailija Marko Hautala.

 • Kulttuurilehtikatsaus 28.3.2011

  28.03.2011 Yle Uutiset

  Kulttuurilehtikatsauksessa käsitellään Ison-Britannian sukupolvikiistoja, oligarkin esimerkillisyyttä sekä uutisvirta-addiktiota, josta on tullut aika yleinen oireyhtymä.

 • Ehrnroothien säätiöiltä rahaa tieteelle ja kulttuurille

  08.12.2010 Yle Uutiset

  Helsingin yliopisto on saanut miljoonan euron lahjoituksen Ehrnroothien säätiöiltä. Säätiöt jakoivat lisäksi viisi 50 000 euron kunniapalkintoa tieteen ja kulttuurin edustajille.

 • Päivi Istala – elämyksiä vuosikymmenten varrelta 3

  01.12.2010 Elävä arkisto

  Ohjelmia Päivi Istalan 40-vuotiselta uralta

  Päivi Istalan yli 40-vuotisen uran varrelta on kerääntynyt monia elämyksiä ja muistoja ihmisistä sekä tapahtumista. Tässä koosteessa tavataan merkkihahmoja kulttuurin eri aloilta.

 • Mahdollisuuksien ikkunat ja ovet

  12.08.2010 Yle Uutiset

  Elämässä tarjoituu mahdollisuuksia tehdä, uskaltaa ja luoda uutta aina silloin tällöin. Hetket ovat kuin avautuvia ovia tai ikkunoita uusine mahdollisuuksineen. Mahdollisuudet sulkeutuvat toisinaan niin, että tilaisuus on jäänyt käyttämättä. Suunvuorossaan Riitta Vesala pohtii elämässä tehtyjen valintojen merkitystä ja suuruutta. Menneeseen elämän risteyskohtaan kun ei voi koskaan enää palata.

 • Merete Mazzarella usuttaa eläkeläisiä pitämään puoliaan

  01.04.2010 Yle Uutiset

  Kirjailija Merete Mazzarella toivoo, että eläkeläisiä ei niputettaisi keskenään samanlaisiksi. Itsekin eläkkeelle jääneeltä Mazzarellalta on juuri ilmestynyt ikääntymistä käsittelevä teos nimeltä Matkalla puoleen hintaan.

 • Finlandia-palkinto jaetaan tänään

  02.12.2009 Yle Uutiset

  Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon jaetaan tänään puoliltapäivin. Kuopiolainen dekkarikirjailija Marko Kilpi on ehdolla palkinnon saajaksi.

 • Finlandia-palkinnon saaja ratkeaa

  02.12.2009 Yle Uutiset

  Kirjallisuuden Finlandia-palkinto jaetaan keskiviikkona puoliltapäivin. Voittajan valitsee kulttuurineuvos Tuula Arkio.

 • Kilpi pöllämystyi Finlandia-ehdokkuudestaan

  12.11.2009 Yle Uutiset

  Kirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus tuli kuopiolaiselle dekkarikirjailija Marko Kilvelle yllätyksenä. Kilpi tavoittelee palkintoa teoksellaan Kadotetut.

 • Merete Mazzarella: Ingen saknad, ingen sorg

  12.11.2009 Yle Uutiset

  Teosesittely vuoden 2009 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaasta Ingen saknad, ingen sorg. En dag i Zacharias Topelius liv (Ei kaipuuta, ei surua. Päivä Zacharias Topeliuksen elämässä).

 • Kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistettu

  12.11.2009 Yle Uutiset

  Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelevat Turkka Hautalan Salo, Kari Hotakaisen Ihmisen osa, Antti Hyryn Uuni, Marko Kilven Kadotetut, Merete Mazzarellan Ingen saknad, ingen sorg sekä Tommi Melenderin Ranskalainen ystävä.

 • Topelius väsyi satusetäilyyn

  06.05.2009 Yle Uutiset

  Suomen lasten satusedästä Zacharias Topeliuksesta piirtyy intiimi lähikuva uudessa romaanissa. Kirjallisuudentutkija Merete Mazzarellan esseeromaani Ei kaipuuta, ei surua esittelee aikansa kuuluisimman suurmiehen ihmisenä, joka kärsi roolistaan julkisuuden paineessa ja toisaalta käänsi julkisuuden palvelemaan itsenäisen kansakunnan aatetta.

 • Anja Snellman luotsaa jälleen Littfestiä

  30.03.2009 Yle Uutiset

  Kirjallisuus houkuttaa Anja Snellmanin takaisin Vaasaan. Vuorossa on jo toinen vuosi Vaasa Littfestin johdossa.

 • Merete Mazzarella sai Vuoden tiedekirja -palkinnon Fredrika Runebergin elämäkerrasta

  17.03.2008 Yle Uutiset

  Tutkija-kirjailija Merete Mazzarella on saanut Vuoden tiedekirja -palkinnon Fredrika Runebergistä kertovasta elämäkerrastaan. Mazzarellan teos Fredrika Charlotta född Tengström käsittelee sekä Fredrika Runebergin kirjailijanuraa että hänen yksityiselämäänsä kansalliskirjailija J. L. Runebergin puolisona. Vuoden tiedekirja -palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Sivut