Hyppää pääsisältöön

Mika Nuojua

 • Pekka ja Pätkä homoina – tällainen elokuvasta piti tulla

  20.09.2016 Kulttuuricocktail

  Pekka Lehto suunnitteli Pekka ja Pätkä homoina -elokuvaa.

  Kulttuuripiireissä on vuosikymmeniä kiertänyt ajatus vähän erilaisesta Pekka ja Pätkä -elokuvasta. Pisimpään asian kanssa on askaroinut elokuvaohjaaja Pekka Lehto. Hän halusi taistella homofobiaa vastaan, mutta rahoittajat ja näyttelijät kauhistuivat. Lehdon mukaan valtioneuvos Johannes Virolainen oli harvoja rohkeita ja lupautui jopa hankkeen suojelijaksi.

 • "Haloo, haloo, Lasten mehuhetki"

  04.06.2010 Elävä arkisto

  Radiomafian lastenohjelman viimeinen lauantaiaamu.

  Radiomafian Lasten mehuhetki viihdytti lapsia puhelintoivekonsertteineen ja lastenklassikoineen joka lauantaiaamu ja myöhemmin sunnuntai-iltapäivisin. Muuttoa uuteen lähetysaikaan tehtiin Mehuhetken lähetyksessä maaliskuussa 1998.

 • Kolme suudelmaa on elokuva elämisen ja rakastamisen vaikeudesta

  22.09.2008 Elävä arkisto

  Matti Ijäksen Kolme suudelmaa

  Koulumaailmaan sijoittuva Matti Ijäksen tv-elokuva Kolme suudelmaa on komedia lehtori Jaakko Sakkasesta, joka on omistautunut historialle löytääkseen maailmaan järjen.

 • Ilman kavaluutta -sarjassa nainen ei suostunut olemaan uhri

  27.06.2008 Elävä arkisto

  Neliosainen tv-sarja vuodelta 1996.

  Tove Idströmin käsikirjoittama ja Peter Lindholmin ohjaama neliosainen Ilman kavaluutta on trilleri 1990-luvun lamasta ja Paulasta, joka joutuu entisen poikaystävänsä huijaamana tämän pankkilainan maksajaksi. Sarja esitettiin TV1:ssä tammikuussa 1996.

 • Liian paksu perhoseksi -elokuva rikkoi katsojaennätyksiä

  27.05.2008 Elävä arkisto

  Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi

  Ketosen Kaisu on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi. Sisko Istanmäen samannimiseen romaaniin pohjautuva tv-elokuva rikkoi ensiesityksellään vuonna 1998 katsojaennätyksiä. Myös uusinnat ovat saaneet runsaasti yleisöä. Tv-elokuvaksi romaanin on käsikirjoittanut Tove Idström ja ohjannut Heidi Köngäs.