Hyppää pääsisältöön

Pikku Myy

 • Oletko lempeä kuin Muumimamma vai itsenäinen kuin Nuuskamuikkunen? Testaa, mikä Muumilaakson hahmo olet!

  06.05.2019 Draama

  Muumilaakson ainutlaatuiset hahmot testissä!

  Muumilaakso-sarjan maailma on täynnä taianomaisia ja ainutlaatuisia hahmoja. Oletko koskaan miettinyt, kuka niistä saattaisit itse olla? Ota siitä selvää tällä testillä, ja jaa tuloksesi kavereillesikin!

 • Muumilaakson lasten ensi-ilta täynnä odotusta – lapset näkivät rakastetut muumit ensimmäisinä

  23.01.2019 Yleisradio

  Muumilaakso alkaa Ylen kanavilla 25.2.

  Muumilaakso nähdään Yle TV2:lla ja Yle Areenassa maanantaisin 25.2. alkaen. Yle Fem -kanavalla sarja alkaa 26.2.

 • Miksi, oi miksi – Lähes kaikki, mitä haluat tietää uudesta Muumilaakso-animaatiosta

  07.01.2019 Muumilaakso

  Animaatiosarjan tekijät vastaavat polttaviin kysymyksiin!

  Muumilaakso-sarjasta on julkaistu nyt sekä kuvaa että ääntä ja kokonainen jakso. Kuka ääninäyttelijöistä ja taiteellisista valinnoista päättää? Nähdäänkö sarjassa pieni lohikäärme? Animaatiosarjan tekijät vastaavat polttaviin kysymyksiin!

 • Muumilaakson hahmot heräävät henkiin tunnettujen näyttelijöiden äänillä – tältä ne kuulostavat

  07.01.2019 Muumilaakso

  Kuuntele kaikki ihastuttavat hahmot!

  Muumipeikon, Pikku Myyn ja muiden rakastettujen muumihahmojen äänet täyttävät taas Muumilaakson, kun muumit heräävät talviuniltaan. Miltä Nuuskamuikkunen kuulostaa Olavi Uusivirran tulkitsemana? Kuuntele kaikki äänet!

 • ”On jännittänyt hirveästi, mutta on ollut tosi kivaa!”

  17.02.2017 Yle Uutiset

  Kokkolassa penkkarirekkojen kyytiin nousivat muun muassa Pikku Myy, Prinsessa Leia, Väiski Vemmelsääri ja Late Lammas.

 • Aasiassa uusi ruokatrendi: Muumipeikon tai Pikku Myyn kasvot lautasella

  26.10.2015 Yle Uutiset

  Riisistä, merilevästä, kasviksista ja munista muotoillut hahmot ovat osa japanilaisen pop-kulttuurin "kawaii" eli suloisuus-teemaa.

 • Muumipappa olisi oikeasti halunnut olla Pikku Myy

  10.10.2014 Yle Uutiset

  Muumihahmot ovat jälleen saaneet tuoreet äänet uudessa animaatioelokuvassa Muumit Rivieralla. Aamu-tv:n Tähtihetkessä vierailivat äänensä muumeille lainaavat Carl-Kristian Rundman ja Mats Långbacka.

 • Poliisin takavarikoimia Muumipappoja ja Pikku-Myitä ei ollutkaan varastettu

  12.09.2013 Yle Uutiset

  Poliisi on joutunut palauttamaan varastetuiksi olettamansa Muumi-tuotteet takaisin omistajilleen. Muumipappa- ja Pikku-Myy aiheisia koristeita ei kukaan ilmoittanut varastetuiksi eikä niitä kaivannut kukaan.

 • Kolumni: Arvaa, mikä aakkonen

  19.02.2013 Yle Uutiset

  Milloin olet viimeksi kirjoittanut käsin – ilman tietokonetta, kännykkää tai muita teknisiä vekottimia? Pöydän ääressä vain sinä, kynä ja paperi. Muutaman rivin jälkeen saatat huomata, että kirjoittaminen muuttuu vaivalloiseksi. Enää käsi ei kestäkään kynänpuristusta paperia vasten kovin pitkään.

 • Karkkisade siivitti jälleen penkkariajeluita - katso kuvakimara!

  14.02.2013 Yle Uutiset

  Keski-Pohjanmaan lukioissa vietettiin penkkaripäivää tällä kertaa leppoisassa pakkassäässä. Kukaan ei ollut vaarassa paleltua. Kuorma-autojen lavoille oli kiivennyt kaikenlaista joukkoa aina Putous-hahmoista, paaviin ja Darth Vaderista Pikku Myyhyn. Kuvakokoelma kertookin kaiken tarvittavan.

 • Jalkapallokenttien Pikku Myy futaa pian maajoukkueessa

  05.10.2012 Yle Uutiset

  Kemiläinen Natalia Kuikka on valittu naisten jalkapallon 94-syntyneiden maajoukkueeseen. Ennen maajoukkuepelejä Kuikka tekee kaikkensa Merilappi Unitedin liigakarsinnassa.

 • Mutkia matkalla Muumimaailmaan

  26.06.2012 Elävä arkisto

  Seikkailua, talousvaikeuksia ja selviytymistä.

  Muumimaailman vaiheet Naantalissa ovat olleet seikkailua, talousvaikeuksia ja selviytymistä. Alunperin Muumimaailman rakentamista Naantaliin vastustettiin, mutta paikasta tuli nopeasti Suomen suosituin kesävierailupaikka.

 • Kansa vakuuttaa: Ex-puolison asiat eivät kiinnosta

  30.09.2011 Yle Uutiset

  YLE Lahden kuuntelijat uskovat, että entisen puolison tietojen urkkimisen taustalla on kateus ja mustasukkaisuus. Moni on huomannut, että myös naapurit ovat ahkeria seuraamaan heidän elämäänsä. Puolison entisen kumppanin ja sukulaisten potilastietojen luvaton urkkiminen toi tuomion Päijät-Hämeen keskussairaalassa työskennelleelle hoitajalle tällä viikolla.

 • Myyjä ei ole hullu, vaan se joka ostaa

  13.09.2011 Yle Uutiset

  Hyvinkään puhdasta ilmaa lasipurkissa, mustaterttuseljamehua migreeniin, naarmun poistoainetta rikki menneeseen autonpintaan ja monia muita esimerkkejä kertyi, kun YLE Lahti kyseli Kuuntelijanlinjalla esimerkkejä siitä, millaisiin humpuukitavaroihin kuuntelijat ovat elämänsä aikana haksahtaneet.

 • Krokotiilit ja geishat mannapuuron voimalla Kouvolan kävelykadulle 2011

  18.02.2011 Yle Uutiset

  Abit aloittivat penkkaripäivän vieton aamulla kouluissaan ja lounaalla tankattiin ravintoa iltapäivän riehumista varten. Kuusankosken lukiossa krokotiilit, poliisit ja laitapuolen kulkijat nauttivat mannapuuroa sulassa sovussa.

 • Mertaranta kertoo kalavaleita

  21.10.2010 Yle Urheilu

  YLE Urheilun sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta vastaa jälleen katsojien, kuuntelijoiden ja lukijoiden hauskoihin kysymyksiin. Tällä viikolla vastauksia saadaan selostusaiheisiin kysymyksiin, ja mahtuu mukaan myös vaatetusaiheisia vastauksia.

 • Kauppahalli 114 vuotta Turussa

  13.10.2010 Yle Uutiset

  Turun Kauppahalli on ottanut 114-vuotisjuhliensa teemaksi monipuolisuuden. Yksi alkuperäinen yritys on vielä mukana.

 • Pari kolme asiaa Elina Salosta

  19.08.2010 Elävä arkisto

  "Harmittaa kun aikuiset ei muista kummosia ne oli lapsina."

  "Useimmiten mua harmittaa se, kun aikuiset ei muista kummosia ne oli lapsina", sanoo pitkän uran näyttelijänä tehnyt Elina Salo.

 • Ahtaajalakon päättyminen laukaisi nettiyleisön kommentoimaan

  19.03.2010 Yle Uutiset

  Satamalakko päättyi. Molemmat osapuolet eli Satamaoperaattorit ja Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT hyväksyivät hetki sitten valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Nettiyleisö kommentoi aamusta asti lakkoa. Moni koki lakon päättymisen suurena helpotuksena.

 • Nettikeskustelijat pelkäävät sunnuntaikaupan laajenemisen syrjäyttävän lähikauppiaat

  01.11.2009 Yle Uutiset

  Sunnuntaikaupan vapauttaminen työllistää ihmisiä, mutta tekee pienkauppiaiden elinkeinosta kannattamattoman. Nämä olivat kaksi yleistä argumenttia kun nettikeskustelijat ruotivat kauppojen aukioloaikojen mahdollista laajentumista. YLE uutisoi sunnuntaina, että kauppojen aukioloihin vaikuttavan lakiesityksen käsittelyaikataulua on kiristetty . Toteutuessaan uusi laki sallii kaikille kaupoille ympärivuotisen sunnuntaikaupan juhlapyhiä lukuun ottamatta. Lakimuutos voi astua voimaan jo joulukuun alussa.

Sivut