Hyppää pääsisältöön

Katja Tukiainen

 • Katja Tukiaisen kuusi kuvaa

  06.02.2015 Elämä

  Taidemaalari ja sarjakuvataiteilija avaa elämänsä

  Kuka on se suurisilmäinen tyttö, jonka Katja Tukiainen yhä uudelleen maalaa tauluihinsa? Italiasta, Intiasta ja Japanista lumoutunut taidemaalari ja sarjakuvataiteilija avaa elämäänsä kuuden itse valitsemansa valokuvan kautta.

 • Tyttötaiteen söpöily on pelkkää pintaa

  11.09.2012 Yle Uutiset

  Tyttötaide on 2000-luvun trendi kuvataiteessa. Vuosituhannen alussa päätään nostanut ilmiö elää naistaiteilijoiden töissä edelleen.

 • Helene Schjerfbeckistä jäi lopulta jäljelle vain suu ja silmäkuopat

  04.06.2012 Elävä arkisto

  Helene Schjerfbeckin vaikuttava omakuvien sarja huipentuu äärimmäiseen pelkistykseen, joka jättää kasvoista näkyville vain kaikkein oleellisimman: silmäkuopat ja suun, joka vielä hengittää. Taidemaalari ja sarjakuvapiirtäjä Katja Tukiainen kävi Ateneumissa ihailemassa sukupolvien takaisen kollegansa töitä.

 • Suomalainen sarjakuva on henkilökohtaista

  02.08.2011 Yle Uutiset

  Omasta elämästä ammennettavat tarinat ovat tyypillisiä suomalaiselle sarjakuvalle.

 • Taidetta projekteilla nuorille ja vanhuksille

  09.03.2010 Yle Uutiset

  Espoon modernin taiteen museo EMMA vie projekteillaan taiteen osaksi elämää niin Tapiolan SOS-lapsikylän nuorille kuin Helsingin Kustaankartanon vanhuksillekin. Vanhoja taide auttaa muistelemaan, nuoria kasvamaan.

 • Sari Peltoniemi sai Anni Polva -palkinnon

  02.10.2009 Yle Uutiset

  Sari Peltoniemi on saanut Anni Polva -sarjakirjapalkinnon lastenkirjastaan Soita minulle, Kukka Kaalinen. Turun kirjamessuilla luovutettu palkinto jaettiin nyt toisen kerran.

 • Kuvataideakatemian kevätnäyttelyssä voi ryömiä pinkkiin kuiluun

  14.05.2009 Yle Uutiset

  Kuvataideakatemian kevään lopputyönäyttely levittäytyy Helsingin Taiteen talon eri kerroksiin. Näyttely esittelee teoksia neljältäkymmeneltä uudelta kuvataiteen maisterilta. Yksi valmistuvista taiteilijoista on Katja Tukiainen, jonka maalaus-installaatioon voi esimerkiksi ryömiä sisään.

 • Ville Ranta sai Puupäähatun

  23.04.2009 Yle Uutiset

  Oululainen Ville Ranta on saanut Suomen sarjakuvaseuran tämänvuotisen Puupäähattu-palkinnon. Seura perustelee valintaa Rannan tuotannon laajuudella ja monisäikeisyydellä.

 • Taiteilijoiden Kalevala 2009

  25.02.2009 Elävä arkisto

  Kalevalan tapahtumat ja hahmot ovat kiinnostaneet taiteilijoita 1840-luvulta lähtien. Kalevalan juhlavuonna 2009 Taitelijoiden Kalevala -hankkeessa valmistui 20 uutta Kalevala-aiheista teosta.

 • Sarjakuvan Puupäähattu Juho K. Juntuselle

  24.04.2008 Yle Uutiset

  Kotimaisen sarjakuvan Puupäähattu-palkinto on myönnetty Juho K. Juntuselle.

 • Muotoilun valtionpalkinto sarjakuvantekijä Katja Tukiaiselle

  15.05.2007 Yle Uutiset

  Sarjakuvataiteilija Katja Tukiainen on saanut muotoilun valtionpalkinnon. Palkintoperustelujen mukaan Tukiainen on malliesimerkki suomalaisesta 2000-luvun sarjakuvantekijästä, joka liikkuu sulavasti kuvataiteen eri alueilla, mutta pitää silti sarjakuvaa taiteensa keskipisteenä.