Hyppää pääsisältöön

Inhimillinen tekijä

 • Flinkkilä & Tastula – koskettavia kohtaamisia

  20.12.2017 Yle TV1

  Tutut tekijät palaavat ruutuun uudessa keskusteluohjelmassa.

  Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula palaavat ruutuun uudessa keskusteluohjelmassa.

 • Inhimillinen tekijä kiittää ja päättää – keskustelu jatkuu

  13.04.2017 Ohjelmat

  Inhimillinen tekijä lopettaa, mutta keskustelu jatkuu

  Vaikeiden kysymysten ja ymmärrystä lisäävien ajatusten ohjelmia tarvitaan aina. Yle TV1:ssä esitetty Inhimillinen tekijä lopettaa, mutta keskustelu jatkuu. Yle tuo televisioon keskusteluohjelmien ystäville suunnatun uuden ohjelman vuoden 2018 alkupuolella.

 • Toimittaja Anne Flinkkilä: Ihmisen tarina koskettaa aina

  13.04.2017 Yle TV1

  Inhimillinen tekijä päättyy, mutta keskustelu jatkuu.

  “Inhimillisellä tekijällä on ollut fiksu ja kriittinen yleisö, joka on aina haastanut meidät tekijät yrittämään parhaamme”, sanoo toimittaja Anne Flinkkilä.

 • Inhimillinen tekijä: 20 vuoden taipaleen ydin

  12.04.2017 Elämä

  Mikä on minun tarinani, kenen silmillä minua katsotaan?

  Anne Flinkkilän vieraina valokuvaaja Leena Louhivaara, ohjaaja Marja Mosander ja apteekkari Mauno Turunen.

 • Inhimillinen tekijä: Paras kaveri – lastenkodin johtajan kiltti koira

  03.03.2017 Elämä

  Miksi lastensuojelu ei aina suojele lasta?

  Missä lastensuojelu meni vikaan, jos lapsen ainoa turva oli lastenkodin johtajan kiltti koira? Vieraina opiskelija Eija-Eerika Hiironen, poliisi, kokemusasiantuntija Sami Isoniemi ja historiantutkija Pirjo Markkola.

 • Inhimillinen tekijä: Takaisin pimeydestä

  24.02.2017 Elämä

  Aivoinfarkti muutti toimittaja Kaj Kunnaksen arvomaailman.

  Aivoinfarkti muutti toimittaja Kaj Kunnaksen arvomaailman. Mona Moisalasta infarkti teki aivotutkijan. Jari Salosen uusi elämä löytyi vanhoista vinyyleistä.

 • Kun pelaamisesta tulee pakko

  26.09.2014 Elävä arkisto

  Harmittomana alkava pelaaminen voi hallita koko elämää

  Suomalaisiin iski pelihimo 1980-luvulla. Kansalaiset alkoivat törsätä suuria summia rahapeleihin jopa kansainväliselläkin tasolla. Jo silloin tiedettiin, että osa oli todellisia pelureita, jotka pelasivat aina kun oli mahdollista ja kaiken muun kustannuksella.

 • ADHD – Duracell-pupuja ja takapulpetin haaveilijoita

  07.08.2014 Elävä arkisto

  ADHD:sta kärsii noin viisi prosenttia suomalaisista.

  Sataseitsemän ajatusta, jotka kaikki singahtavat esiin samaan aikaan. Esimerkiksi tällaiselta saattaa tuntua ADHD:sta kärsivän pään sisällä. Parhaimmillaan neurologinen häiriö voi olla myös valtava luovuuden lähde.

 • Eutanasia vie kärsimyksestä ja kuolemisen pelosta

  18.03.2014 Elävä arkisto

  Eutanasia herättää vahvoja tunteita ja voimakkaita keskusteluja, joissa esiin nousevat ihmisten erilainen arvomaailma. Inhimillisessä tekijässä kaksi naista kertoo, miksi heidän läheisensä halusivat eutanasian.

 • Autismi on edelleen arvoitus

  18.11.2013 Elävä arkisto

  Keskustelua ja asenteita autismista 1990- ja 2000-luvulla

  Autismi on lapsuudessa alkava neurologinen kehityshäiriö, joka aiheuttaa ongelmia sosiaalisessa kanssakäymisessä ja viestimisessä. Sen perimmäiset syyt ovat edelleen tuntemattomia. Sairaudesta ei ole ulospääsyä, mutta jotkut autistit oppivat elämään lähes normaalia elämää.

 • Kolme kertomusta isyydestä

  07.11.2013 Elävä arkisto

  Ihmillinen tekijä: Isän roolista

  Isien rooli lastensa elämässä on muuttunut sukupolvien ketjussa. Poissaolevien isien tilalle ovat astuneet läsnäolevat isät. Mutta minkälaisen mallin isät antavat lapsilleen ja mitä isänrakkaus merkitsee lapsille?

 • Neljä tarinaa lapsettomuudesta ja sijaissynnytyksistä

  05.11.2013 Elävä arkisto

  Vuonna 2007 voimaan tullut uusi hedelmöityshoitolaki kielsi sijaissynnytykset. Ennen lainmuutosta sijaissynnytyksen avulla Suomeen on syntynyt noin parikymmentä lasta. Kiellon myötä lapsettomilta pareilta suljettiin portti oman biologisen lapsen saamiseksi.

 • Kauneusleikkaukset viehätysvoimaa ja itsetuntoa rakentamassa

  30.10.2013 Elävä arkisto

  Aerobic -tunneilla ja kuntosaleilla rehkitään unelmavartalon eteen. Osa kuitenkin on päätynyt itsensä ehostamisen rajuimpaan muotoon - plastiikkakirurgiaan.

 • Kolme tarinaa kuuroudesta

  24.10.2013 Elävä arkisto

  Inhimillisessä tekijässä kuullaan tarina kuulon menettämisestä ja sen takaisin saamisesta, kuurona elämisestä sekä elämästä kuurojen vanhempien kuulevana lapsena.

 • Taiteilija ja muusa

  14.10.2013 Elävä arkisto

  Kuka pesee taiteilijan pyykit ja lohduttaa?

  Kuka pesee taiteilijan pyykit ja lohduttaa, jos maailma potkii päähän? Onko kaiken takana sittenkin ja aina nainen? Taiteilija Kalervo Palsan tukija Maj-Lis Pitkänen, taiteilija Alpo Jaakolan vaimo Marja Jaakola ja Albert Edelfeltin salaisen Virginien löytänyt Anna Kortelainen antavat kukin erilaisen näkökulman taiteilijan ja muusan suhteeseen.

 • Inhimillinen tekijä: Ei ainakaan meidän lapsi

  11.10.2013 Elävä arkisto

  Vuonna 2001 Helena Itkosen vieraina olivat kolme äitiä, heillä jokaisella oli omakohtaisia kokemuksia siitä kuinka huumeiden käyttö vaikuttaa koko perheeseen. Leena Tolosen poika kuoli huumeisiin, Marjukka Viljalan poika yrittää vapautua huumeista omin avuin ja Sanna Niukkanen on itse entinen käyttäjä ja kolmen lapsen äiti.

 • Elämmekö minä-minä-maassa?

  24.09.2013 Elävä arkisto

  Elämmekö narsistista ja itsekeskeistä aikaa, jossa oma nautinto menee muiden hyvinvoinnin edelle? Helena Itkosen johdolla 2000-luvun alun hedonistista elämäntyyliä pohtivat runoilija Arno Kotro, teatteriohjaaja Kaisa Korhonen ja psykologi Pekka Sauri.

 • Kolme tarinaa häpeästä

  30.08.2013 Elävä arkisto

  Häpeän otteesta voi päästä irti.

  Köyhyys, koulukiusaus, seksuaalisuus, siinä muutamia suomalaisen häpeän juuria. Miten häpeästä kasvaa vammauttava, elämää kahlitseva voima? Ja millä sen voiman kukistaa, kun häpeän myöntäminenkin jo hävettää?

 • Pääjohtaja Heikki Marttisen ajolähtö Fortumista

  07.02.2013 Elävä arkisto

  Heikki Marttinen oli energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja 2000-luvun alussa, kun hän sai yllättäen potkut. Syytä irtisanomiseen hänelle ei koskaan kerrottu.

 • Elämä narsistin kanssa on ainaista kujanjuoksua

  31.05.2012 Elävä arkisto

  Elämää narsistin kanssa

  Arviolta noin 50 000 suomalaista sairastaa narsistista persoonallisuushäiriötä, joka on psyykkinen häiriö. Narsistinen häiriö ei ilmene älyllisenä ongelmana tai mielenterveysongelmana vaan se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä. Läheisille narsistinen persoonallisuushäiriö aiheuttaa usein kärsimystä ja se voi pahimmillaan olla hengenvaarallinen.

Sivut