Hyppää pääsisältöön

Reinikainen

 • Kruununpuiston kesäteatterissa laitetaan ensi kesänä Tankki täyteen

  02.11.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  40 vuotta sitten kirjoitettu komedia imaisi aikoinaan suomalaisperheet tv-ruudun ääreen.

 • Mitä yhteistä on Reinikaisella, Heikillä ja Kaijalla sekä Rintamäkeläisillä? No Pertsa ja Kilu tietenkin!

  16.08.2018 Blogit

  Pertsan ja Kilun seikkailut jatkuvat Areenassa.

  Pertsan ja Kilun seikkailut jatkuvat Areenassa.

 • Reinikaisia "Niin maan perusteellisesti!"

  18.07.2018 Elävä arkisto

  Suosikkisarjan alkuperäiset, täysimittaiset jaksot.

  Konstaapeli Artturi Sakari Reinikainen oli vuosina 1978 ja 1980 esitetyn Tankki täyteen -tv-sarjan suosituimpia hahmoja. Reinikaisen viisitoista, alkuperäistä ja täysimittaista jaksoa julkaistaan Yle Areenaan osana Toivotut-draamajulkaisua. Sarja jää pysyvästi katsottavaksi palveluun.

 • Onnea Neil Hardwick! Tunnetko sitaatit ohjaajan teoksista?

  18.07.2018 Blogit

  Muistatko, kuka sanoi nämä lauseet?

  Muistatko, kuka sanoi nämä lauseet?

 • Kaikki Reinikaiset vm/2009

  23.05.2017 Elävä arkisto

  Kaikki Reinikaiset järjestyksessä.

  Suositusta Tankki täyteen -sarjasta jäi elämään etenkin roolihahmo konstaapeli Reinikainen, joka sai myös oman sarjansa. Yle TV2 solmi vuonna 2009 sopimuksen, joka mahdollistaa kokonaisten Reinikainen-jaksojen katsomisen Elävässä arkistossa. Artikkeliin on kerätty järjestyksessä Reinikaisen kaikki 15 jaksoa. Jaksot on katsottavissa hieman alkuperäisistä lyhennettyinä versioina, siinä muodossa, miten ne vuonna 2009 uusittiin ja esitettiin televisiossa.

 • Oletko huumorin knoppitietäjä? Tee huumoritesti ja paljasta tietoutesi!

  11.04.2017 Blogit

  Tee huumoritesti ja jaa koko maailmalle kuinka paljon tiedät

  Kuka on se artisti ja mitä se maksaa? Mitä oli kauhea katsoa? Luuletko tietäväsi kaiken suomalaisesta tv-huumorista? Testaa taitosi huumoritestissä ja jaa onnistumisesi koko maailmalle!

 • Teeman Elävä arkisto: Konstaapeli Reinikainen käynnistää huumorin kevään

  11.04.2017 Yle Teema

  Konstaapeli Reinikaisen suosio yllätti

  Reinikainen on 80-luvun alun huippusuosittu komediaklassikko. Teemalla nähdään sarjan ensimmäinen jakso pitkänä, tunnin mittaisena erikoisversiona. Tuoreessa Arkistovieraana -haastattelussa näyttelijä Tuija Vuolle kertoo Reinikaisen tekemisestä. Ohjelmat Teemalla tiistaina 11., perjantaina 14. ja sunnuntaina 16.4.

 • Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  10.08.2016 Sinun tarinasi

  1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

  Jos synnyit 1980-luvulla, synnyit nousukauden loppua elävään Suomeen. Lapsuutesi kavereita olivat Ransu ja Sirkuspelle Hermanni ja sinua ärsytti, kun jokin nimeltä Tšernobyl esti sinua leikkimästä vesilätäköissä. Kasvaessasi maailma muuttui hurjaa vauhtia. Neuvostoliitto katosi ja Saksat yhdistyivät. Myöhemmin musiikkiohjelmista tuli sinulle identiteetin lähde. Ja kun ajankohtaisohjelmista tuli sinulle tärkeitä, et ehkä kuluttanutkaan niitä televisiosta tai radiosta.

 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.

 • Mika Nuojua: "Näytelmän rakastettavuus tulee lunastaa joka ilta uudelleen"

  17.06.2016 Yle Uutiset

  Kesäteattereissa pelataan usein varman päälle valitsemalla ohjelmistoon kevyt ja humoristinen näytelmä. Kilpailu katsojista on kovaa kesäteattereiden kirjossa, mutta aina suosittu klassikkokaan ei takaa yleisön saapumista.

 • Tutkijatohtori: Tuttuus vie tv-sarjan fanin myös kesäteatteriin

  17.06.2016 Yle Uutiset

  Suositut tv-sarjat ovat vallanneet yhä useamman kesäteatterin näyttämöt. Tutkijan mukaan mm. Tankki täyteen, Sisko ja sen veli, Reinikainen, Taivaan tulet ja Puhtaat valkeat lakanat viihdyttävät katsojia tuttuudellaan. Katso video Taivaan tulien kesäteatteriversiosta.

 • Miljoonien televisionkatsojien suosikki nousee näyttämölle Tampereella – Reinikainen herättää henkiin 80-luvun hokemat

  08.06.2016 Yle Uutiset

  Parhaimmillaan 2,4 miljoonaa suomalaista istui aikoinaan television äärellä seuraamassa konstaapeli Reinikaisen edesottamuksia. Nyt suomalaisten suursuosikki seikkailee kesäteatterin näyttämöllä, ja mukana on myös alkuperäisiä konkareita.

 • Ylen poliisiautoilla riittää keikkaa – Virkavaltaa tarvitaan lähes jokaisessa tv-draamassa

  29.12.2015 Yle Uutiset

  Poliisia kaivataan televisiodraamoissa ja elokuvissa niin usein, että Ylellä on 1980-luvulta lähtien ollut lupa omistaa muutamia poliisiautoja rekvisiittakäyttöön. Rekvisiitta-autoilla liikkuminen ihmisten ilmoilla on kuitenkin tarkasti säädeltyä.

 • 70 vuotta täyttävä Esko Roine: "Jos lavalle menee, siellä täytyy myös uskaltaa olla"

  05.09.2014 Yle Uutiset

  Tamperelainen näyttelijä Esko Roine täyttää perjantaina 70 vuotta. Esiintymistä rakastava Roine työskentelee edelleen täysillä - työpäiviä kertyy yli 200 vuodessa. Parrasvaloissa hänet pitää, omien sanojensa mukaan, sirkushevosen luonne.

 • Jukka Rasila hyppäsi Reinikaisen isoihin saappaisiin

  26.04.2014 Yle Uutiset

  Meri Oulun kesäteatteri tuo oululaistaustaisen näyttelijä Jukka Rasilan kesäksi takaisin kotikaupunkiinsa. Unohtumattoman konstaapeli Reinikaisen roolin näytteleminen pelotti aluksi.

 • Matkailuoppaita tarvittaisiin lisää

  21.02.2014 Yle Uutiset

  Uusia matkailuoppaita valmistuu välillä runsaastikin, mutta vain harva heistä jää paikkakuntansa opasreserviin. Yksi syy saattaa olla se, että opastyöstä ei juuri makseta ja sitä pitäisi tehdä vapaa-ajalla. Erityisen suureen suosioon ovat nousseet oppaiden hautausmaakierrokset.

 • Harri Ekonen: Näyttelijän tunteet vaihtelevat kateudesta iloon

  17.10.2013 Yle Uutiset

  Kun kuningas astuu lavalle, tapahtuu hulvattoman hauskaa, tragikoomista tai dramaattista, niin kuin elämä itse. Näyttelijä Harri Ekosen pitkälle uralle ovat mahtuneet lähes kaikki Ylen suositut maalaiskomediat Reinikaisesta Taivaan tuliin saakka.

 • Retrokomedia vie värikkäälle 70-luvulle

  16.03.2012 Yle Uutiset

  Kemin kaupunginteatterin lavan valtaa lauantaista lähtien monille suomalaisille tuttu huoltoasemamiljöö. Kevään ensimmäinen ensi-ilta on Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen tekstiin perustuva Tankki täyteen -näytelmä.

 • Sähköelvytin saa sydämen takaisin tahtiin

  17.02.2012 Yle Uutiset

  Sairaalasarjoista tuttu defibrillaattori yleistyy yritysten ja jopa yksityisten käytössä. Sydämen rytmin korjaava laite on kuulunut jo lähes vuoden ensiapukurssienkin kalustoon.

 • Reinikainen: Väliaikaista kaikki on vaan

  15.04.2009 Elävä arkisto

  Reinikaisen viimeinen jakso.

  Vappu, suomalainen kevätkarnevaali on poliisin tiloissa tuiki toisenlainen kuin kadulla, toreilla ja kapakoissa. Tai oli ennen Reinikaisen taloon tuloa.

Sivut