Hyppää pääsisältöön

muusikkous

 • Flinkkilä & Tastula: Kirjoita postikorttiin - nähdäänkö uudestaan?

  02.05.2018 Flinkkilä & Tastula

  Muskan laulama Kirjoita postikorttiin nousee listan kärkeen.

  Keväällä 1971 Suomen kuunnelluimmat singlet -listoille nousee uusi kappale, Kirjoita postikorttiin. Sen esittää 18-vuotias Marija “Muska” Babitzin. Mitä muuta tapahtuu vuonna 1971?

 • Pianisti Heini Kärkkäinen loi musiikkifestivaalin lieventämään nuorten muusikkojen taakkaa

  07.02.2018 Puoli seitsemän

  Pelko pärjäämisestä on kova taakka nuorelle muusikolle

  Konserttipianisti ja opettaja Heini Kärkkäinen nousi korkealle jo nuorena. Nyt hän haluaa rohkaista nuoria muusikkoja ja perusti Tampereelle uuden kamarimusiikkifestivaalin.

 • Ressu Redford: Haukut tuntuivat pahalta, mutta rock-lehdistön arvostelu käännettiin Bogart-leirissä voimavaraksi

  01.11.2017 Puoli seitsemän

  Ressu Redford: Bogart Co. käänsi haukut voimavaraksi

  Ressu palasi keskiviikon Puoli seiskassa Bogart Co:n menestyksen päiviin 80-luvulla. Teinit kirkuivat ihastuksissaan, mutta rock-skribentit löivät turkulaisia aina tilaisuuden tullen. Tanssipoppia tosissaan tehneelle muusikolle murskaava kritiikki on edelleen kova paikka. Toisaalta haukut toimivat Bogart-miehistölle myös voimavarana.

 • Kouluaikojen traumat tekivät Samae Koskisesta muusikon, mutta enää hän ei halua valittaa: "Rakkaus on kovempi juttu kuin keskisormen näyttö"

  28.09.2017 Puoli seitsemän

  Koskinen haluaa juhlia elämän hyviä asioita.

  Koulukiusaaminen ja paniikkihäiriö aiheuttivat Samae Koskiselle trauman, joka lopulta sysäsi hänet muusikoksi. Sitä traumaa Koskinen purkaa musiikissaan edelleen, mutta ei synkkyyden kautta.

 • Henkilö roolin takana: Siiri Partanen

  22.06.2017 Uusi päivä

  Cicca pukeutuu rohkeasti samoin myös Siiri Partanen

  Cicca pukeutuu rohkeasti samoin myös Siiri Partanen.

 • "Sinuun ei kohdistu uhkaa, mikäli luovut ammatistasi"

  14.12.2016 Kulttuuricocktail

  Maahanmuuttovirasto vaatii muusikkoa luopumaan ammatistaan

  Maahanmuuttovirasto vaatii muusikkoa luopumaan ammatistaan

 • Suomihittien näkymättömät duunarit

  16.09.2016 Musiikki

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.

 • Boheemia sekoilua Saimaalla, leffakaraokea Sodankylässä

  17.06.2016 Draama

  Ismo Alanko leffakaraokeisäntänä Sodankylässä!

  Kaksi aikakautta kohtaa, kun Saimaa-ilmiössä esiintyvä Ismo Alanko toimii karaokeisäntänä kyseisen elokuvan karaokenäytöksessä Sodankylän elokuvajuhlilla. Katso muusikkolegendan ajatuksia ainutlaatuisesta showsta, sekä 35 vuotta sitten kuvatusta Saimaa-ilmiöstä. #yledraama #msff2016

 • Anssi Kela: ”Eikö jumalauta voitais vain olla?”

  21.03.2016 Kulttuurin välikysymys

  Kela peräänkuuluttaa ihmisten inhimillisen puolen näkemistä.

  ”Se mitä toivon tapahtuvan on, että keskityttäisiin mieluummin meitä yhdistäviin kuin erottaviin asioihin”, vastaa Anssi Kela, kun #kulttuurinvälikysymys kysyy, mitä Suomessa tapahtuu todella vuonna 2016. Suomi on jakautunut kahtia, mutta Kela peräänkuuluttaa ihmisten inhimillisen puolen näkemistä. #kulttuurinvälikysymys julkaisee Anssi Kelan uuden musiikkivideon.

 • Musiikilla torjutaan keskenmenoja ja tasataan sykettä

  15.03.2016 Kulttuuri

  Musiikissa on paljon voimaa.

  Musiikki on epäilemättä läsnä monessa pariutumisprosessissa. Muutaman vuoden takaisessa espanjalaistutkimuksessa asetelma vietiin astetta kliinisemmäksi: musiikkia soitettiin koeputkihedelmöitysvaiheessa oleville ihmisalkioille.

 • Vatsakipu toistuvana vieraana – muusikon elämää suolistosairauden kanssa

  01.02.2016 Akuutti

  Muusikko Lauri Tuohimaa sairastui viisi vuotta sitten.

  Millaista elämä on silloin, kun vatsakipu on toistuva vieras? Oululaisella muusikolla, Lauri Tuohimaalla, todettiin haavainen paksusuolentulehdus reilut viisi vuotta sitten. Aaltoilevasta ja ajoittain kipeästi oireilevasta sairaudesta huolimatta muusikon epäsäännöllinen keikkatyö ja normaali arki ovat mahdollisia.

 • Nykyrokkarit eivät saa hankittua edes huumeita. Herra Ylppö kertoo Atte Blomista

  02.10.2015 Musiikki

  Raskaan suomenkielisen rockin pohja valettiin 90-luvulla

  Herra Ylppö todistaa, kuinka merkittävää roolia Atte Blom näytteli 90-luvulla, kun raskaan suomenkielisen rockin pohjaa valettiin. Musiikkityyli oli Herra Ylpön mukaan tuolloin "epämuodikasta, mutta Atte uskoi, että nämä jutut tulee". Usko ei osoittautunut vääräksi.

 • Hyödyllisiä ja hyödyttömiä faktoja Sibelius-viulukilpailun suomalaissoittajista

  24.09.2015 Klassinen

  Hyödyllisiä ja hyödyttömiä faktoja viulukilpailijoista

  Hyödyllisiä ja hyödyttömiä faktoja viulukilpailijoista

 • Pelit ja vehkeet

  21.08.2015 Musiikki

  Esittelyssä kuuden Rauhassa-kitaristin soittokalusto.

  Millaisilla soittimilla ja laitteilla Rauhassa-sarjassa esiintyvät kitaristit soittavat? Pelit ja vehkeet käy läpi kuuden Rauhassa-kitaristin soittokaluston. Videoilla esiintyvät kitaristit ovat Riku Karvonen (Jenni Vartiainen), Jori Hulkkonen (Sound Explosion Band), Skele (Egotrippi), Artturi Taira (Pariisin Kevät), Mikko Kosonen (Maija Vilkkumaa) sekä Tomas Niemistö (Robin). Katso kaikki videot täältä.

 • Muusikko Risto Kupiainen ei viihdy valokeilassa

  30.07.2015 Kulttuuri

  Risto Kupiainen on ehtinyt tehdä musiikin saralla jo paljon.

  Risto Kupiainen on ehtinyt tehdä musiikin saralla jo paljon.

 • Angelika Klas toteuttaa lapsuuden unelmaansa

  01.07.2015 Kulttuuri

  Musiikkiteatteri on säväyttänyt Angelika Klasia aina.

  Sopraano Angelika Klasin ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaaleihin, ja näyttävä musiikkiteatteri on ollut hänen sydäntään lähellä aina. Syksyllä eräs ympyrä sulkeutuu, kun Klas nähdään Tamara Lundina Turun kaupunginteatterissa.

 • Sara Forsberg matkalla tähtiin

  21.04.2015 Puoli seitsemän

  Sara Forsberg: läheisten tuki on tärkeää

  Sara Forsberg singahti koko maailman tietoisuuteen vuosi sitten nettiin lataamansa videon ansiosta. Nyt plakkarissa elokuvarooli ja kansainvälinen levytyssopimus. Tänään neitokainen julkaisi ensimmäisen singlensä. Matkalla tähtiin Sara on päässyt vierailemaan mm. Ellen DeGeneres Showssa sekä tutustumaan suuren maailman julkkiksiin. Puoli seitsemän selvitti, mistä kaikki alkoi.

 • 14.1. Kino Suomi: Da Capo

  08.04.2015 Yle Teema

  Honkasalon ja Lehdon suurelokuva viulun ihmelapsesta.

  Viulua soittavan ihmelapsen ankara koulutus ja kapina ovat aiheina Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon suurelokuvassa, joka haki inspiraationsa viulisti Heimo Haiton omalaatuisesta elämästä.

 • Niillas Holmberg on hieman kiukkuinen

  02.04.2015 Kulttuurin välikysymys

  Niillas Holmberg on kiukkuinen eduskunnalle

  Saamelainen kulttuurin moniottelija Niillas Holmberg luki kansanedustajan lauseen samana maaliskuisena päivänä, kun eteläisessä Suomessa istuva eduskunta äänin 162-28 hylkäsi hallituksen esityksen saamelaiskäräjien uudistamiseksi. Taiteilija halusi lähettää terveisiä pohjoisesta niille kansanedustajien sormille, jotka nappia painoivat.

 • Laura Moisio kääntää sisäisen surumielisyyden voimavaraksi

  19.03.2015 Musiikki

  Hän operoi elämän, kuoleman ja kaipauksen rajapinnassa.

  Laura Moisiota on kuvailtu yhtenä mielenkiintoisimmista tulokkaista naislaulaja-lauluntekijöiden joukossa. Hänen koskettava äänensä sekä rohkean rehellinen ilmaisunsa luovat maailman, joka pysäyttää kuuntelemaan. Toimittaja Marko Gustafsson kohtasi Moision hänen kotonaan Tampereella.

Sivut