Hyppää pääsisältöön

Keksintösäätiö

 • Mitä tehdä käytetylle teepussille? Nukketeatterimies keksi ratkaisun miljoonien teejuojien ongelmaan

  13.07.2017 Yle Uutiset

  Tamperelainen nukketeatteritaiteilija Matti Koskinen jätti työnsä ja omistautui keksijänuralle. Mies kokee, että sama luovuuden ilo pulppuaa niin teatterista kuin keksimisestä.

 • Spektikorin EKG-ilmaisin hyväksyttiin lääkelaitteeksi

  28.07.2014 Yle Uutiset

  Oululainen terveysinnovaatio on saanut lääkelaitehyväksynnän EKG-ilmaisimen uudistetulle versiolle. Laitetta on jo tilattu useisiin sairaanhoitopiireihin ja puolustusvoimille.

 • Suomalainen keksii mitä vain – vuodessa jopa 15 000 keksintöä

  16.02.2014 Yle Uutiset

  Kun suomalainen keksii jotakin, keksii hän yleisimmin laitteen, jolla mitataan jotakin. Mutta viime vuonna keksittiin myös ovenkahva, jotta vanhemmat saavat olla lapsilta rauhassa makuuhuoneessa.

 • Keksijöitä hämmentää alan kehittämisvastuun siirto Uudenmaan Ely-keskukselle

  18.12.2013 Yle Uutiset

  Suomen pelle pelottomat ovat hämmentyneitä. Keksijöiden rahoitus- ja neuvontapalvelut on hoitanut jo kymmenien vuosien ajan Keksintösäätiö. Nyt vastuun alan kehittämisestä ottaa Uudenmaan Ely-keskus.

 • Ideakilpailu löysi maaseudun salaiset keksinnöt

  16.09.2013 Yle Uutiset

  Kun ongelma on edessä, se pitää saada kierrettyä. Tästä asetelmasta monet keksinnöt saavat alkunsa, mutta ne jäävät usein vain keksijänsä tietoon.

 • Tallikeksijä kaipaa lisää tukea ideanikkareille

  22.07.2013 Yle Uutiset

  Keksintöjen eteenpäin vieminen on Suomessa hidasta. Kolmekymmentä erilaista keksintöä ideoineelle miehelle suurin saavutus oli kolme vuotta sitten, kun hän sai lieriölaitteesta Innosuomi-palkinnon. Saunavastan hän keksi laittaa vakuumiin.

 • Keksijöiden sparraaja: Vielä on sijaa luoville hulluille ja Pelle Pelottomille

  12.04.2013 Yle Uutiset

  Puolentoista vuoden ajan toimineen Keksintösäätiön Tuoteväylä-palvelun avulla on löytynyt lukuisia kansainvälisesti potentiaalisia keksintöehdotuksia. Toisaalta moni hyvä idea jää huomaamatta, koska yritykset eivät aina välttämättä oivalla, että heillä on uusi keksintö käsissään.

 • Keksijän kannattaa satsata keksintönsä tuotteistamiseen

  26.03.2013 Yle Uutiset

  Läheskään kaikki keksinnöt eivät jalostu tuotteiksi, joilla voitaisiin tehdä liiketoimintaa. Yksi syy tähän on, että keksintöjen tuotteistaminen jää monella puolitiehen.

 • Team Tampere potkii yrityksiä maailmalle

  01.02.2013 Yle Uutiset

  Kansainvälisen kaupan konkarit alkavat valmentaa lupaavia pirkanmaalaisia kasvuyrityksiä. Tavoitteena on koota 40 yrityksen ryhmä valloittamaan maailmanmarkkinoita.

 • Innovaatiotoiminta inspiroi opiskelijoita

  31.01.2013 Yle Uutiset

  Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan uusista ideoista on viime vuosina syntynyt merkittävästi liiketoimintaa Pirkanmaalle. Innovointiin annetaan niin taloudellista kuin henkistäkin taustatukea.

 • Kriisitilanteisiin kehitetty sykeilmaisin maailmanmarkkinoille

  27.11.2012 Yle Uutiset

  Kertakäyttöinen potilaaseen kiinnitettävä laite ilmaisee sydämen sykkeen led-valolla, mikä vapauttaa ensihoitajia muihin tehtäviin kriisitilanteissa.

 • Tuoteväylä voi muuttaa ideat keksinnöiksi

  24.09.2012 Yle Uutiset

  Keksintösäätiö vastaa nykyään Suomen ammattikorkeakoulujen innovatiivisten ideoiden ja keksintöjen rahoituksesta. Tuoteväylä-konseptin tavoitteena on innostaa opiskelijoita ja henkilökuntaa luomaan liiketoimintaan johtavia ideoita.

 • Tieto on valtaa - aineettomat oikeudet heikosti hallussa

  26.03.2012 Yle Uutiset

  Ideoiden arvoa on vaikeaa määritellä. Selvää kuitenkin on, että keksijän kannattaa tuntea oikeutensa ja suojata mielensä tuotteet.

 • Keksijä saa sosiaalisesta mediasta lihaa luiden ympärille

  22.12.2011 Yle Uutiset

  Keksimisestä on tullut yhteisöllistä. Internetin sosiaalisessa mediassa kuka tahansa voi auttaa keksinnön testaamisessa, kehittämisessä tai rahoittamisessa. Yksi maailman suurimmista keksijäyhteisöistä on kickstarter.com, jonka kautta suomalaisopiskelijat ovat tuoneet päivänvaloon uuden kuulokepidikkeen.

 • Tuoli hoitaa värähtelemällä

  17.10.2011 Yle Uutiset

  Lahtelainen psykoterapeutti Marco Kärkkäinen uskoo matalien taajuuksien hoitavaan vaikutukseen. Pitkäaikaisten hoitotulosten ja kokeilujen tuloksena syntyi oma keksintö, hoitava tuoli. Kärkkäinen uskoo vahvasti tuolin suotuisiin ominaisuuksiin mitä erilaisimmissa vaivoissa.

 • Keksijä testaa ideansa asiantuntijaraadilla

  26.01.2011 Yle Uutiset

  Taantuma saa tunnetusti ideanikkarit ja keksijät liikkeelle. Tämä on näkynyt Keksintösäätiössä, jonka asiantuntijaraati on Päijät-Hämeessä parissa vuodessa arvioinut noin 150 ideaa ja keksintöä. Keksijä saa asiantuntijoilta esimerkiksi palautetta ja apua liiketoiminnan perustamiseen sekä rahoittajien etsimiseen.

 • Sähköstaattinen muistilappu löi läpi maailmalla

  12.01.2011 Yle Uutiset

  Uusista keksinnöistä toivotaan työllistäjää Kaakkois-Suomeen. Perinteisen teollisuuden hiipuessa innovatiivisten uusien yritysten odotetaan luovan uusia työpaikkoja alueelle. Imatralaisen Innotoolsin tuotteistama sähköstaattinen muistilappu on lyönyt läpi maailmalla.

 • Etelä-Savo hakee liikeideoita isolla rahalla

  04.01.2011 Yle Uutiset

  Parhaalle idealle on tarjolla 10 000 euron palkintopotti. "Ideoiden ei ole tarkoitus on high techiä vaan ne voivat olla aivan arkipäiväisiä asioita", Miktechin kehityspäällikkö Marjo Niittyaho-Nastolin muistuttaa.

 • Ysisiteen Yhdysvaltoihin meno varmistunut

  18.08.2010 Yle Uutiset

  Kajaanilaisen ensisidekeksinnön amerikansopimus on varmistunut. Suomen Kenttälääkintä Oy on solminut New Yorkissa toimivan yrityksen kanssa jälleenmyynti- ja edustussopimuksen.

 • Moottoripyöräboksi herättää hilpeyttä

  28.05.2010 Yle Uutiset

  Keksintöjen kaupallistaminen on edennyt hyvin Pohjois-Pohjanmaalla. Tuleva kansainvälinen hitti saattaa olla Ride-In moottoripyöräboksi. Ennakkoon bokseja on jo myyty kymmenen kappaletta ja tuote kiinnostaa.

Sivut