Hyppää pääsisältöön

Björn Soldan

 • Suomi oli 1930-luvulla ahkera, aurinkoinen ja autoistuva, mutta yhä hevosvetoinen

  18.12.2015 Elävä arkisto

  Miltä näytti 1930-luvun Suomi?

  Ahkera, aurinkoinen ja eteenpäin katsova Suomi näytti parhaat puolensa, kun kirjailija Juhani Ahon pojat Heikki Aho ja Björn Soldan tallensivat Suomi-kuvaa oikein urakalla. Tuotteliain vuosikymmen oli 1930-luku. Lähestyvästä sodasta ei ollut aavistustakaan.

 • Aho & Soldan teki filmirapsodian puunjalostuksesta

  25.04.2012 Elävä arkisto

  Kiitetty lyhytelokuva kertoo puun kiertokulun

  Aho & Soldanin kiitetty dokumenttielokuva näyttää, miten puun tie vuonna 1934 kulki koskemattomista metsistä teollisuuslaitosten kautta kohti tuntemattomia markkinoita. Elokuva päättyy teollisen kiertokulun alkupisteeseen, missä ihminen jälleen istuttaa uutta metsää.

 • Päivi Istala – elämyksiä vuosikymmenten varrelta 2

  25.11.2010 Elävä arkisto

  Päivi Istala on ohjelmissaan käsitellyt usein naisten asemaa

  Päivi Istala on uransa aikana käsitellyt naisten asemaa ja heidän epäoikeudenmukaista kohteluaan. Hän on ohjelmissaan tehnyt myös kunniaa merkittäville suomalaisille kulttuurinaisille.

 • Tv-draama Venny kertoi Juhani Ahon rakkaudesta Soldanin sisaruksiin

  04.02.2010 Elävä arkisto

  Tositapahtumiin pohjaava sarja nähtiin vuonna 2003

  Vuonna 2003 esitetty tv-sarja Venny ei ainoastaan tarjonnut aikamatkaa taiteemme kultakauteen vaan myös pääsyn keskelle kutkuttavaa, tositapahtumiin perustuvaa kolmiodraamaa. Sillä sellainen se oli, taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin, hänen sisarensa Tilly Soldanin ja kirjailija Juhani Ahon rakkaustarina. Tapahtumat kuvattiin boheemin ja itsenäisen Vennyn näkökulmasta. Pääosissa nähtiin Sara Paavolainen, Ville Virtanen ja Miina Turunen.

 • Elokuvaaja kesälomalla

  26.08.2009 Elävä arkisto

  Juhanin Ahon pojat kesänvietossa

  Kesä koittaa. Filmiyhtiötä pyörittävät Heikki Aho ja Björn Soldan muuttavat perheineen Helsingistä Tammisaaren Tvärminneen. Verkot lasketaan heti vesille ja seuraavana aamuna saadaan iso silakkasaalis. Kuvissa vilahtaa myös Venny Soldan-Brofeldt.