Hyppää pääsisältöön

Tankki täyteen

 • Tankki täyteen, jos halvalla saa – Miksi bensiiniä jonotetaan aivan pikkusumman takia?

  21.06.2017 Yle Uutiset

  Bensa-aseman valinnassa sentin kymmenysosatkin ovat ratkaisevia. Mitään järkeä siinä ei ole, mutta polttoainetta ei ostetakaan järjellä.

 • Kymmenvuotias Areena on suositumpi kuin koskaan

  14.06.2017 Blogit

  Areenan viimeiset kuusi kuukautta

  Kesäkuussa 10 vuotta täyttävän Yle Areenan käyttäjäennätykset ovat paukkuneet kevään aikana: Areenaa käyttää viikossa jo noin 2,3 miljoonaa eri selainta. Kevään aikana palveluun on tuotu myös runsaasti uusia ominaisuuksia.

 • Oletko huumorin knoppitietäjä? Tee huumoritesti ja paljasta tietoutesi!

  11.04.2017 Blogit

  Tee huumoritesti ja jaa koko maailmalle kuinka paljon tiedät

  Kuka on se artisti ja mitä se maksaa? Mitä oli kauhea katsoa? Luuletko tietäväsi kaiken suomalaisesta tv-huumorista? Testaa taitosi huumoritestissä ja jaa onnistumisesi koko maailmalle!

 • Toivotut Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät nyt Areenassa

  11.04.2017 Blogit

  Auts, töks, töks vaan!

  Kun puhutaan suomalaisesta tv-huumorista, on vaikea ohittaa sellaisia sarjoja kuin Tankki täyteen, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät. Niitä on kaivattu ja toivottu uudelleennähtäväksi. Siksi nämä sarjat ovat nyt kaiken kansan katsottavana Areenassa.

 • Teeman Elävä arkisto: Konstaapeli Reinikainen käynnistää huumorin kevään

  11.04.2017 Yle Teema

  Konstaapeli Reinikaisen suosio yllätti

  Reinikainen on 80-luvun alun huippusuosittu komediaklassikko. Teemalla nähdään sarjan ensimmäinen jakso pitkänä, tunnin mittaisena erikoisversiona. Tuoreessa Arkistovieraana -haastattelussa näyttelijä Tuija Vuolle kertoo Reinikaisen tekemisestä. Ohjelmat Teemalla tiistaina 11., perjantaina 14. ja sunnuntaina 16.4.

 • Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

  11.04.2017 Elävä arkisto

  Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

  Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

 • Tankki täyteen -sarjan Ullakin jää jo eläkkeelle! – Tuire Salenius on lähes sadan teatteriroolin nainen

  31.01.2017 Yle Uutiset

  Tuire Salenius muistetaan vielä 40 vuoden jälkeenkin Tankki täyteen -televisiosarjan Ullana. Eläkkeelle jäävän näyttelijän isoimmat roolit ovat kuitenkin teatterista.

 • Hyvä draama jättää vahvan jäljen – Sinun tarinasi

  09.09.2016 Sinun tarinasi

  Laadukas draama on aina ollut Ylen ohjelmiston kivijalka.

  Laadukkaat draamasarjat ja tv-elokuvat ovat aina olleet osa Ylen kivijalkaa. Näyttelijät ja ohjaajat muistelevat omia suosikkiohjelmiaan: hyvä draama yllättää jollain ennennäkemättömällä, on henkilövetoinen, hyvä tarina, joka tarjoaa samastumiskohteen, hyvät näyttelijät, hyvä ohjaaja ja erinomainen teksti!

 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.

 • Mika Nuojua: "Näytelmän rakastettavuus tulee lunastaa joka ilta uudelleen"

  17.06.2016 Yle Uutiset

  Kesäteattereissa pelataan usein varman päälle valitsemalla ohjelmistoon kevyt ja humoristinen näytelmä. Kilpailu katsojista on kovaa kesäteattereiden kirjossa, mutta aina suosittu klassikkokaan ei takaa yleisön saapumista.

 • Tutkijatohtori: Tuttuus vie tv-sarjan fanin myös kesäteatteriin

  17.06.2016 Yle Uutiset

  Suositut tv-sarjat ovat vallanneet yhä useamman kesäteatterin näyttämöt. Tutkijan mukaan mm. Tankki täyteen, Sisko ja sen veli, Reinikainen, Taivaan tulet ja Puhtaat valkeat lakanat viihdyttävät katsojia tuttuudellaan. Katso video Taivaan tulien kesäteatteriversiosta.

 • Janne Kataja on Korpelan kujanjuoksu-sarjan koheltava sankari

  09.06.2016 Draama

  Korpelan kujanjuoksu-sarjan näyttelijä Janne Kataja

  Alkukesä on kukkeimmillaan, kun Janne Kataja saapuu Tampereelle. Kahvi maistuu ja juttu kulkee, mieli on korkealla sillä kohta alkaa Korpelan kujanjuoksu-sarjan ensikatselu. Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen maaseutudraaman ensimmäinen kausi kuvattiin viime vuonna ja se esitetään TV1 Kotikatsomossa sunnuntaisin 4.9.2016 alkaen. Sarjan päärooleissa nähdään Jannen lisäksi Esa Latva-Äijö ja Karoliina Vanne. Toisen kauden kuvaukset alkavat elokuussa.

 • Miljoonien televisionkatsojien suosikki nousee näyttämölle Tampereella – Reinikainen herättää henkiin 80-luvun hokemat

  08.06.2016 Yle Uutiset

  Parhaimmillaan 2,4 miljoonaa suomalaista istui aikoinaan television äärellä seuraamassa konstaapeli Reinikaisen edesottamuksia. Nyt suomalaisten suursuosikki seikkailee kesäteatterin näyttämöllä, ja mukana on myös alkuperäisiä konkareita.

 • Kesäteatterit luottavat komediaan, harvat uskaltautuvat uusille urille

  01.06.2015 Yle Uutiset

  Kesäteatterit valmistautuvat tulevaan kauteen. Näytelmävalinnat nojaavat perinteeseen: yleisölle tarjotaan pääosin kevyttä, musiikillista ja televisiosta tuttua.

 • Tampereen Komediateatteri kokosi TV2:n suosikkisarjojen näyttelijät takaisin yhteen vuosikymmenten jälkeen

  05.09.2014 Yle Uutiset

  Tampereen Komediateatteri pyhittää ensi kevään ja kesän tamperelaisille tv-sarjoille. Teatteri houkutteli vanhoihin rooleihinsa Juhanaa ja Ullaa Tankki täyteen -sarjassa näytelleet Ilmari Saarelaisen ja Tuire Saleniuksen. Lavalle hyppäävät myös kaikki Kyllä isä osaa -sarjan keskusperheen alkuperäiset näyttelijät.

 • Tankki täyteen -kesäteatteri Oulussa yleisömenestys

  25.07.2014 Yle Uutiset

  Mikko Kivisen tähdittämä komedia Tankki täyteen yltänee 20 000 katsojaan. Pääroolissa esiintyvä Kivinen nauttii jopa parintuhannen katsojan näytöksistä, sillä yleisön reaktiot vaihtelevat illasta toiseen näyttelijöiden improvisointien mukaan.

 • Jukka Rasila hyppäsi Reinikaisen isoihin saappaisiin

  26.04.2014 Yle Uutiset

  Meri Oulun kesäteatteri tuo oululaistaustaisen näyttelijä Jukka Rasilan kesäksi takaisin kotikaupunkiinsa. Unohtumattoman konstaapeli Reinikaisen roolin näytteleminen pelotti aluksi.

 • Väitös: Luokkaerot palasivat Yle TV2:n sarjoihin 80- ja 90-luvulla

  27.02.2014 Yle Uutiset

  Tampereen yliopistossa lauantaina tarkastettavan väitöskirjan mukaan laman jälkimainingeissa tehdyssä Kyllä isä osaa -sarjassa hyvinvointivaltio oli enää lähinnä vitsi. Sarjan tekijä sanoo, että päähenkilöihin vaikutti ennen kaikkea sarjan tyylilaji.

 • Matkailuoppaita tarvittaisiin lisää

  21.02.2014 Yle Uutiset

  Uusia matkailuoppaita valmistuu välillä runsaastikin, mutta vain harva heistä jää paikkakuntansa opasreserviin. Yksi syy saattaa olla se, että opastyöstä ei juuri makseta ja sitä pitäisi tehdä vapaa-ajalla. Erityisen suureen suosioon ovat nousseet oppaiden hautausmaakierrokset.

 • Harri Ekonen: Näyttelijän tunteet vaihtelevat kateudesta iloon

  17.10.2013 Yle Uutiset

  Kun kuningas astuu lavalle, tapahtuu hulvattoman hauskaa, tragikoomista tai dramaattista, niin kuin elämä itse. Näyttelijä Harri Ekosen pitkälle uralle ovat mahtuneet lähes kaikki Ylen suositut maalaiskomediat Reinikaisesta Taivaan tuliin saakka.

Sivut