Hyppää pääsisältöön

Mieskuoro Huutajat

 • Petri Sirviö on johtanut Huutajia jo 30 vuotta: "Diktaattorin valtuuksin vastaan sisällöstä ja siitä, mitä jätkien suusta tulee ja minne kävellään"

  23.07.2017 Yle Uutiset

  Mieskuoro Huutajien ensimmäisissä treeneissä johtaja Petri Sirviö huudatti kuorolla Maamme-laulua. Lopputulos ei ollut häävi, mutta jo silloin vaikutti, että parikymppisen miesten huutokuoro on jalostamisen arvoinen idea. Tänä vuonna Huutajat täyttää 30 vuotta.

 • Video: Miksi Porilaisten marssia huudettiin Sergelin torilla?

  07.06.2014 Yle Urheilu

  Yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu käydään elokuun lopussa Helsingissä.

 • Ihmisluonnonsuojelija Petri Sirviö lähtee nöyrin mielin Kaapelitehtaan johtoon

  12.03.2014 Yle Uutiset

  Oululaisen mieskuoro Huutajien kuoronjohtaja Petri Sirviö valittiin Suomen suurimman kulttuurikeskuksen johtajaksi noin 50 hakijan joukosta. Mukaansa Oulusta Sirviö pakkaa polkupyörän ja puisen penkin.

 • Mika Ronkaisen matkakertomukselle kaksi Jussi-ehdokkuutta

  10.01.2014 Yle Uutiset

  Oululaisen Mika Ronkaisen dokumentti Laulu koti-ikävästä on ehdolla parhaaksi dokumenttielokuvaksi. Elokuvalle on tarjolla pysti myös parhaasta musiikista.

 • Oululainen ottaa huumorinkin tosissaan

  02.05.2013 Yle Uutiset

  Oululaiset eivät pahemmin retostele huumorilla, sillä läppää heitetään kasvot perusilmeellä ja totisena. Näyttelijä Janne Raudaskosken mukaan huumorintajuttomuudesta pohjoispohjalaisia ei sentään voi syyttää.

 • Laulu koti-ikävästä voittoon Göteborgin elokuvajuhlilla

  04.02.2013 Yle Uutiset

  Mika Ronkaisen dokumenttielokuva Laulu Koti-ikävästä palkittiin Göteborgissa. Elokuva kertoo isän ja pojan automatkasta Oulusta Göteborgiin, missä he asuivat 70-luvulla.

 • Huuto vie miestä maailmalle

  08.12.2012 Yle Uutiset

  Kun 25-vuotiaan mieskuoro Huutajien jäsen lähtee reissuun, hän pakkaa mukaansa erityisen huutopuvun. Pidempiä huutoreissuja on yleensä kahdesta neljään vuodessa.

 • Huutajat male choir, still faux-angry after all these years

  08.11.2012 Yle News

  One of the world’s most unusual vocal ensembles, the drily humorous Mieskuoro Huutajat (Shouters Male Choir) has begun celebrating its 25th anniversary in its hometown of Oulu, northern Finland.

 • Mieskuoro Huutajat tulee iholle ja täyttää tajunnan

  07.11.2012 Yle Uutiset

  25-vuotias Mieskuoro Huutajat on noussut hämyisiltä klubeilta maailman estradeille. Kuoro ei ole kuitenkaan hylännyt maanläheisiä juuriaan.

 • Mieskuoro Huutajat 25 vuotta

  07.11.2012 Yle Uutiset

  Oululainen Mieskuoro Huutajat täyttää 25 vuotta. Ryhmä juhlistaa uraansa vuoden kestävällä tapahtumasarjalla.

 • Arktista vaatesuunnittelua muotoiluviikolla

  17.02.2012 Yle Uutiset

  Rovaniemen Design Week alkaa tänään. Lauantai-iltana Pekankadulle rakennetussa lumiympäristössä voi ihailla Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamista ja arktista vaatedesignia KAAMOS ON/OFF-näytöksessä.

 • Kakolaan etsitään huutajia

  22.09.2011 Yle Uutiset

  Turun Kakolanmäelle etsitään vapaaehtoisia huutajia syyskuun lopussa järjestettäviin huutotilaisuuksiin. Turun kulttuurivuoden hankkeeseen liittyvään konserttiin etsitään 30-40 huutajaa. Kuoroa johdattaa kansainvälistä mainetta niittäneen Mieskuoro Huutajien vetäjä Petri Sirviö.

 • Huutajat-elokuva esillä maailmalla

  25.05.2011 Yle Uutiset

  Mika Ronkaisen "Huutajat - Screaming Men" -dokumenttielokuva kiertää edelleen maailmalla. Tulevalla viikolla elokuvaa esitetään yli viidessäkymmenessä salissa Espanjassa, Chilessä ja Argentiinassa.

 • Me ihanat kylähullut!

  12.05.2011 Yle Uutiset

  Me olemme kasin kansakunta. Tutkimusten mukaan Suomi on eräs maailman parhaista maista asua. Niin se on tietysti meidänkin mielestämme, mutta miten on meidän kansalaisten laita? Olemmeko me Euroopan kylähulluja, kysyy kolumnissaan Yle Lahden toimittaja Johanna Talasterä.

 • Mieskuoro Huutajat matkaa itään ja länteen

  05.04.2011 Yle Uutiset

  Torstaina Moskovassa esiintyvä Mieskuoro Huutajat nähdään kesän ajan New Yorkissa, kuoronjohtaja Petri Sirviön videoinstallaatiolla. Videoteos Sorry Speech nähdään pohjoismaista taidetta esittävässä näyttelyssä.

 • Elokuva Mieskuoro Huutajista julkaistaan Amerikassa

  20.12.2010 Yle Uutiset

  Mika Ronkaisen dokumenttielokuvat julkaistaan Pohjois-Amerikassa DVD:llä ja tilausvideoina. Tiistaina Amerikan markkinoille astuu oululaisesta Mieskuoro Huutajista kertova elokuva. Pohjois-Amerikan markkinoita kolkuttaa kaikkiaan kuusi oululaisen ohjaajan elokuvaa.

 • Huutajat-dokumentti julkaistaan Amerikassa

  02.11.2010 Yle Uutiset

  Dokumenttielokuva Mieskuoro Huutajista julkaistaan joulukuussa DVD:llä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Oululaisen Klaffi-tuotantojen tuottama elokuva sai ensiesityksen suomessa vuonna 2003.

 • Suojele minua! -sarjaa kuvattiin Oulussa

  31.08.2010 Yle Uutiset

  YLE Teema kuvaa syksyn aikana merkittäviä rakennuskohteita, joita tv-yleisö on esittänyt suojeltavaksi. Tiistaina tv-ryhmä kuvasi Oulussa Erkki Huttusen vuonna 1937 suunnittelemaa entistä SOK:n taloa Kansankadulla.

 • Mieskuoro Huutajat esillä Australiassa

  21.05.2010 Yle Uutiset

  Oululainen Mieskuoro Huutajat valloittaa Australiaa videoinstallaatiolla. Sydneyn Biennaalin päänäyttelyssä nähtävässä videoteoksessa kuullaan huutoversio Australian pääministeri Kevin Ruddin esittämästä anteeksipyyntöpuheesta.

 • Säveltaide sai apurahoja Oulun seudulla

  25.01.2010 Yle Uutiset

  Valtion säveltaidetoimikunta on jakanut 2 120 000 euroa säveltaiteen kohdeapurahoihin, erityisavustuksiin ja toiminta-avustuksiin vuodelle 2010. Oulun Ooppera ry sai 40 000 euroa oopperatuotantoon.

Sivut