Hyppää pääsisältöön

Veikko Honkanen

 • Kesäkino: Punatukka

  06.06.2014 Yle Teema

  Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.

 • Hamlet 1970

  08.11.2013 Elävä arkisto

  Parikymppisten suomalaisten teatterintekijöiden televisiosovitus tiivisti William Shakespearen klassikkonäytelmän reiluun puoleentoista tuntiin. Filosofian, rakkauden ja vihan teemoista rakentui jännitysnäytelmä.

 • Erotiikkaa etsimässä Kajaanissa

  14.10.2010 Elävä arkisto

  Kajaanin Runoviikolla 1988 päätettiin kokeilla, kuinka erotiikka toimisi sanoin ja sävelin suomalaisessa kulttuurimaisemassa. Voitaisiinko meillä näistä asioista puhua ja ilmaista niiden oikeilla nimillä?

 • Mary Marckin klassikkoteos Eevan luokka viehätti myös tv-draamana 1986

  15.01.2009 Elävä arkisto

  Muistatko Eevan, Hertan, Marjan ja Saaran?

  Yksi kotimaisten nuortenkirjojen klassikoista on Mary Marckin Eevan luokka. Vuosina 1917–1923 julkaistu kirjasarja on teemoiltaan ajaton: se jokin nuorten koulutyttöjen maailmassa on pysynyt samana, sillä kirjat löytävät yhä uusia viehättyneitä lukijoita. Vuonna 1986 kirjasarjasta ohjattiin tv-draama.

 • Sinuhe egyptiläinen valloitti Radioteatterin suursarjassa

  21.09.2007 Elävä arkisto

  Mika Waltarin merkkiteos taipui kuunnelmaksi.

  Mika Waltarin suurteoksessa faarao Ekhnatonin henkilääkäri Sinuhe käy läpi elämänsä vaiheita muinaisessa Egyptissä. Romaanin pääsanoma on Sinuhen toteamus: "Näin on ollut ja näin on aina oleva."

 • Niskavuoren Heta

  04.09.2007 Elävä arkisto

  Niskavuoren Heta kertoo hämäläisen mahtitilan tyttärestä.

  Niskavuoren Heta kertoo hämäläisen mahtitilan tyttärestä, joka nai tilallisena vasta aloittelevan Akustin.