Hyppää pääsisältöön

matkakirjallisuus

 • Tatu Vaaskiven jalanjäljillä ikuisessa Italiassa

  22.11.2016 Elävä arkisto

  Vaaskiven kirjojen maisemissa Italiassa.

  Suomalainen kirjailija Tatu Vaaskivi vietti kesän 1939 Italiassa, löysi etruskien polut, antiikin muistot ja renessanssin loiston. Hän kirjoitti matkastaan lumoutuneena kirjan Rooman tie. Vuonna 2016 toimittajat Jorma ja Helena Pilke kulkivat Vaaskiven jalanjäljissä Roomassa, Ostiassa, Firenzessä ja Assisissa kuvaten viisiosaisen videosarjan. Nykyajan kulkija löytää samat näkymät – ja kolmikymmenluvun kulttuurimatkailija on edelleen oiva opas.

 • Kari Hotakainen: Jumalan sana

  30.08.2011 Elävä arkisto

  Yhden päivän romaanissa investointipankkiiri Jukka Hopeaniemi jumittuu Lappiin Islannin tuhkapilven takia. Hänen pitäisi ehtiä seuraavaksi aamuksi suoraan tv-haastatteluun.

 • "Pyöräilen siis olen" – Matti Rämö polkee pitkin maapalloa

  23.04.2010 Elävä arkisto

  Toimittaja Matti Rämö tunnetaan intohimoisena pyöräilijänä.

  Ylen teksti-tv:n toimittaja Matti Rämö tunnetaan intohimoisena pyöräilijänä, joka on matkannut polkien Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

 • Jussi Siirilä: Juoksija

  05.05.2009 Elävä arkisto

  Juoksija on satiirinen kohellusromaani elämänhallinnasta ja täydellisyyden tavoittelusta. Siirilä ravistelee hauskasti lukijoiden ennakkoasenteita toisenlaisia ihmisiä kohtaan.

 • Esa Salminen: Köyhyyden ammattilainen

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Esa Salmisen romaani Köyhyyden ammattilainen kertoo kehitysyhteistyöntekijä Petteri Savion kolmesta vuodesta Sambiassa eteläisessä Afrikassa.

 • Petri Tamminen: Mitä onni on

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Mitä onni on -kirja on lakonisen hauska ja velmu Tammisen aiemman tuotannon malliin. Vaikka Tamminen kirjoittaa iskeviä tiivistelmiä onnesta, hän kuvaa miehiä ja miehenä olemista.

 • Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Kirjailija Olli Jalonen on keksinyt huikean ajatusrakennelman kauan kirjoittamaansa romaaniin. Hän laittaa Grahamin, Islan, Petrin ja Karin matkaamaan tähtitieteilijä Edmond Halleyn kunniaksi järjestetyssä kilpailussa maailman ympäri.