Hyppää pääsisältöön

haastattelijat

 • Maria Veitolan ensimmäinen pomo yllätti hänet suorassa lähetyksessä – "Ilman Eeron neuvoja ja oppeja tuskin olisin tässä"

  20.04.2018 Puoli seitsemän

  Tunteiden patoaminen on tehnyt Veitolasta usein sairaan.

  Toimittaja Maria Veitolasta eivät tykkää kaikki, eikä hän sitä haluakaan. Tärkeämpää on olla oma itsensä. Liian miellyttämisen kielsi Veitolalta jo hänen ensimmäinen pomonsa radiossa.

 • Vloggaajat jakavat elämäänsä videoiden muodossa

  21.08.2014 Elävä arkisto

  2010-luvulla suureksi netti-ilmiöksi muodostuivat vloggaajat, eli videoblogien pitäjät. Videoblogeja voidaan pitää eräänlaisina netistä katsottavina videopäiväkirjoina. Suosituimmilla vloginpitäjillä voi olla yli sadantuhannen katsojan seuraajakunta.

 • Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  07.08.2014 Elävä arkisto

  Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  Pokerin suosio tavallisesta casinoilla ja illanistujaisissa pelattavasta korttipelistä kasvoi räjähdysmäisesti Internetin myötä. Nettipokerin kasvaessa jokaisella oli halutessaan mahdollisuus pelata rahasta muita pelaajia vastaan. Suomessakin pokerista tuli monelle kokopäiväinen ammatti.

 • Korttelirallia Rovaniemellä vuonna 1979

  31.07.2014 Elävä arkisto

  Rovaniemen Kortteriralli harmitti ja huvitti

  Koskikatua alas, käännös oikealle, kaasu pohjaan, korttelin ympäri ja taas Koskikadulle. Rovaniemeläisnuorten autoiluharrastus, eli kortteliralli toimi vuonna 1979 illasta toiseen samalla kaavalla.

 • Maistuuko hyönteinen?

  04.07.2014 Elävä arkisto

  Kan näin hyönteisiä voi valmistaa ruuaksi.

  Hyönteiset eivät maistu useimmille suomalaisille. Syynä ovat pitkälti kulttuuriset ruokailutottumukset. 2010-luvulla Puoli seitsemän ja Prisma Studio -ohjelmissa näytettiin, miten hyönteisiä voi valmistaa ruuaksi.

 • Geokätköilyn ABC jästeille

  26.06.2014 Elävä arkisto

  Geokätköily oli kasvava liikuntamuoto 2000-luvulla.

  Geokätköily oli kasvava liikuntamuoto 2000-luvulla. Lajin hohdokkuus piili luonnossa liikkumisessa ja aarteenetsinnän riemussa. Aihetta käsiteltiin muun muassa Ylen aamu-tv:ssä ja Erätulilla-ohjelmassa.

 • J. Karjalainen ei jäänyt yksin

  30.05.2014 Elävä arkisto

  J. Karjalainen Ruisrockissa vuonna 2013

  J. Karjalainen teki vuonna 2013 paluun suomirockin pariin kolmen amerikansuomalaisia folklauluja sisältäneen levyn jälkeen. Uuden albumin nimi oli Et ole yksin. Musiikillinen siirto otettiin todella hyvin vastaan niin levykaupoissa kuin kesäfestareilla. Yle Live tallensi Karjalaisen keikan kesällä Turun Ruisrockissa.

 • Miten minusta tuli minä, Jake Nyman

  23.04.2013 Elävä arkisto

  Yleisradion pitkäaikainen radion musiikkitoimittaja Jake Nyman kertoo Kaisa Pulakan haastattelussa lapsuudestaan Hämeenlinnassa ja siitä, miltä tuntui kertoa ensimmäisenä radiossa John Lennonin kuolemasta.

 • Proosan uudistaja Paavo Haavikko

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Runoja, proosaa, draamaa, tv-käsikirjoituksia ja librettoja

  Kirjailija, runoilija ja kustantaja Paavo Haavikko oli myös proosan, draaman ja runoepiikan uudistaja.