Hyppää pääsisältöön

muurit

 • Katja Kettu Meksikossa: Ihmiset ovat ärtyneitä ukko-Trumpin muuripuheista – Professori: Trump voi silti olla maalle parasta aikoihin.

  10.03.2017 Kulttuuricocktail

  Ihmiset ovat hämmentyneitä ukko-Trumpin muuripuheista

  Kirjailija Katja Kettu oli Meksikossa lomailemassa ja kirjoittamassa seuraavaa romaaniaan. Loman aikaan Donald Trump astui virkaansa Yhdysvalloissa ja muuri, ”el muro”, oli kaikkien huulilla. Meksikolaisen professorin Tarik Zeraouin mukaan Trump voi muuripuheistaan huolimatta olla hyvä asia maalle.

 • Alas kyrillisten kirjainten kielimuuri!

  23.02.2017 Kulttuuri

  Venäjän kielen oppiminen ei ole niin vaikeaa kuin luullaan.

  Venäjän kielen oppiminen on tuntunut minusta aina mahdottomalta. Sehän on todella vaikeata! Siinä ei ole mitään tuttua! Venäjän vierailujani on aina varjostanut totaalinen avuttomuuden tunne: en osaa lukea edes kadunnimiä. Miksi venäläiset haluavat eristää itsensä kyrillisten kirjainten muurin taakse?

 • Me kaupunkilaiset opetti urbanisaation termit

  09.08.2013 Elävä arkisto

  Me kaupunkilaiset -sarja kertasi kaupungistumisen vaiheita.

  Me kaupunkilaiset -sarja kertasi kaupungistumisen vaiheita ja pohti ja rakennetun ympäristön vaikutuksia ihmisten elämään vuonna 1975. Esimerkkejä nähtiin Suomesta ja ulkomailta sekä historiasta että 70-lukulaisen nykyhetken kaupunkilaisuudesta.

 • Kiista Berliinistä 1961 kuumensi kylmän sodan uhkaavasti

  28.01.2011 Elävä arkisto

  DDR sulki Berliinin itävyöhykkeen ensin piikkilankaesteellä.

  Elokuun 13:ntena 1961 DDR sulki Berliinin itävyöhykkeen piikkilankaesteillä. Muutaman päivän kuluttua rajalle alkoi kohota betoninen muuri, joka jakoi kaupungin 28 vuoden ajan.

 • Raine Salo Band

  19.02.2010 Elävä arkisto

  Raine Salo kertoo juontaja Leo Frimanille inhoavansa kaikkia musiikkisuuntauksia, koska "mitään suuntauksia ei itse asiassa oo olemassa".

 • Berliinin muuri oli idän ja lännen synkeä rajalinja

  14.08.2008 Elävä arkisto

  Berliinin muuri symboloi 28 vuoden ajan Euroopan kahtiajakoa

  Vuonna 1961 rakennettu Berliinin muuri symboloi 28 vuoden ajan Saksan ja koko Euroopan kahtiajakoa. Kylmän sodan tunnetuin ja konkreettisin monumentti murtui syksyllä 1989 sosialistisen järjestelmän alkavan romahduksen myötä.

 • Ihmisiä muurin varjossa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Elämän jälleenrakennusta muurin itäpuolella vuonna 1967

  Elämän jälleenrakennusta muurin itäpuolella vuonna 1967. Ohjelmassa tarkastellaan, miten elämä Berliinissä sujui. Kuusi vuotta Berliinin kriisin jälkeen tehdyn reportaasin aiheina ovat mm. kabaree, kirjallisuus ja asuntopula.

 • Kansannousu mursi Berliinin muurin 1989

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ensimmäiset kuvat juhlivista berliiniläisistä 9.11.1989.

  Itäsaksalaisten kansannousu sai DDR:n avaamaan rajat kansalaisilleen 9.11.1989. Ilmoitus tuli julki tuona iltana ennakoimattomasti ja näkyi etenkin Berliinin muurilla, joka muuttui idän ja lännen kohtauspaikaksi. Muuri murtui vielä samana yönä.