Hyppää pääsisältöön

skientologia

 • Kun Mariette Lindstein pakeni skientologien päämajasta, onnentunne vaihtui pian ihmetykseen: "En tiennyt mitään internetistä tai somesta"

  22.09.2019 Yle Uutiset

  Ruotsalainen Mariette Lindstein vietti elämästään yli parikymmentä vuotta eristyksissä ulkomaailmasta skientologien päämajassa. Hän on purkanut kokemuksiaan kirjoittamalla psykologisia trillereitä.

 • Vankila, Vietnam ja venkula presidentti - kuusi kovinta dokkaria USA:sta nyt Areenassa

  02.11.2018 Dokumentit

  Yhdysvaltojen nykyhetki ja historia valottuvat dokumenteissa

  Yhdysvaltojen nykyhetki ja historia valottuvat mielenkiintoisissa dokumenteissa.

 • Skientologit rynnivät elokuva- ja uutisbisnekseen: Kiistelty kirkko avasi jättistudion Hollywoodissa

  22.06.2016 Yle Uutiset

  Skientologit uhoavat saavuttavansa uuden studionsa tuotannolla käytännössä maailman jokaisen ihmisen ja haastavansa koollaan muun muassa studiojätti Paramountin. Scientology Media Productions aikoo muun muassa lähettää studioltaan vuorokauden ympäri uutisia. Kirkon johtaja David Miscavige julisti avajaisissa, että tarkoitus on välittää "tärkeitä, hyviä ja välttämättömiä uutisia maailmalle".

 • Docventuresin viikon leffa: Going clear

  05.10.2015 Docventures

  Docventuresissa tällä viikolla teemana uskonto

  Docventuresin viidennen viikon elokuva Going Clear on pysäyttävä kurkistus järjestäytyneen uskonlahkon kulisseihin ja sen päivänvaloa kestämättömään toimintaan. ”Dokumentit eivät koskaan saa koko sivun mainosta, mutta kun ne saavat, ne pärjäävät hyvin”

 • Tällainen on Tom Cruisen uskonto: skientologia paijaa, koukuttaa ja kiristää

  05.10.2015 Docventures

  Going clear kertoo julkkisten kultista.

  Valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin kolumnisti koko kauden ja ottaa aina maanantaisin käsittelyynsä viikon dokkarin! "Going Clear on pöyristyttävä raportti julkkisten suosimasta kultista, jonka perusti väkivaltaan taipuvainen tieteiskirjailija."

 • Skientologin kuolema

  02.04.2015 Yle Uutiset

  Kolme selvittämätöntä skientologin kuolemaa – oliko kyseessä itsemurha, sattuma vai liikkeestä eroon halunneiden vaientaminen? Yle TV2 16.4.2015.

 • Mestari on elokuvakerronnan mestarinäyte

  24.11.2014 Yle Teema

  Paul Thomas Andersonin elokuva skientologista ja oppipojasta

  Paul Thomas Andersonin Mestari on sekä näyttelijätyön että elokuvakerronnan mestarinäyte, kirjoittaa ohjaaja Jukka-Pekka Valkeapää. ”Tarinan ihmisiä ympäröivä todellisuus on vain vaivoin hahmotettavaa sumua.” Pääosissa ovat Philip Seymour Hoffman ja Joaquin Phoenix.

 • Todellinen skientologia

  28.07.2014 Kulttuuri

  Paul Thomas Andersonin ohjaama Mestari kertoo skientologian varhaisvaiheisiin sijoittuvan tarinan. Elokuva on saanut mahtavat kehut USA:ssa, mutta antaako se todenmukaisen kuvan skientologiasta?

 • Slovakia äänestää presidentistä

  29.03.2014 Yle Uutiset

  Vaaleista odotetaan tiukkaa kamppailua, jossa kohtaavat maan pääministeri, sosiaalidemokraattien Robert Fico ja poliittista keskustaa edustava suosittu liikemies ja hyväntekijä Andrej Kiska.

 • Brittioikeus määritti skientologian uskonnoksi

  11.12.2013 Yle Uutiset

  Brittinainen haki muutosta vuonna 1970 tehtyyn oikeuspäätökseen. Yli 160 maahan levinnyttä skientologikirkkoa ei tunnusteta uskonnoksi Suomessa.

 • Googlen pitää korjata hakukoneen automaattista tekstinsyöttöä Saksassa

  15.05.2013 Yle Uutiset

  Lisäravinneyhtiön kotisivuja etsivä harhautui hakukoneella helposti skientologien nettisivuille.

 • Korealaisen Kim Ki-dukin ohjaus palkittiin Venetsian elokuvajuhlien parhaana

  09.09.2012 Yle Uutiset

  Kiitospuheessaan ohjaaja puhkesi laulamaan. Venetsian elokuvajuhlilla palkittujen joukossa ovat myös näyttelijät Philip Seymour Hoffman ja Joaquin Phoenix.

 • L. Ron Hubbardin jäljiltä yli tuhat uutta luentoa

  08.01.2010 Yle Uutiset

  Neljännesvuosisadan kestänyt kartoitus on tuonut päivänvaloon valtavan määrän Skientologi-kirkon perustajan luentoja ja kirjeenvaihtoa.

 • Skientologeille sakot petoksesta Ranskassa

  27.10.2009 Yle Uutiset

  Ranskalainen oikeusistuin on tuominnut Ranskan skientologiakirkon tuntuviin sakkoihin petoksesta. Oikeus ei kuitenkaan puuttunut skientologien toiminnan jatkamiseen Ranskassa.

 • Skientologit voittivat oikeudenkäynnin Venäjää vastaan

  01.10.2009 Yle Uutiset

  Skientologien kirkko on voittanut oikeudenkäynnin Venäjän valtiota vastaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Venäjä ei suostunut rekisteröimään kahta skientologikirkkoa 1990-luvulla.

 • Skientologit käräjille Ranskassa

  25.05.2009 Yle Uutiset

  Ranskassa on alkanut petosoikeudenkäynti skientologien kirkkoa ja sen johtajia vastaan. Jos oikeudenkäynti johtaa tuomioon, skientologien kirkko saatetaan kieltää Ranskassa.

 • Saksa ei kiellä skientologien toimintaa

  22.11.2008 Yle Uutiset

  Saksa on luopumassa tavoitteestaan kieltää skientologiakirkon toiminta maassa, koska todisteita laittomasta toiminnasta ei ole riittävästi. Asiasta kertoi sisäministeri Wolfgang Schaeuble perjantaina.

 • Skientologit oikeuden eteen Ranskassa

  08.09.2008 Yle Uutiset

  Ranskassa on alkamassa oikeudenkäynti kiisteltyjä skientologeja vastaan.

 • Saksa hyväksyi Tom Cruisen elokuvahankkeen

  15.09.2007 Yle Uutiset

  Saksan hallitus on päättänyt sallia Tom Cruisen uusimman elokuvan kuvaamisen Toisen maailmansodan muistomerkillä. Saksa oli aiemmin kieltänyt Cruisen tuotantoyhtiöltä Adolf Hitlerin salamurhayrityksestä kertovan elokuvan filmaamisen alkuperäisillä tapahtumapaikoilla.

 • Kohu Hollywood-elokuvasta jatkuu Saksassa

  09.07.2007 Yle Uutiset

  Saksassa kohu uudesta Hollywood-elokuvasta jatkuu. Hitlerin murhayrityksestä kesällä -44 kertovan jännityselokuvan kuvausten on määrä alkaa Saksassa ensi viikolla. Elokuvan pääosaan tulee Tom Cruise. Skientologia-uskonlahkon jäsenen ottaminen esittämään vastarintaliikkeen sankaria on herättänyt Saksassa laajaa vastustusta.

Sivut