Hyppää pääsisältöön

papiljotit

 • Millainen olisi sinun unelmiesi tunti? Tyyne Notkola, 94, valitsi ruokakaupan – edellisestä ostosreissusta yli vuosi

  25.08.2018 Yle Uutiset

  Unelmatuntia on tarjottu kunnallisena palveluna jo sadoille kotihoidon asiakkaille Päijät-Hämeessä. On käyty pizzalla, laitettu papiljotteja ja käyty vaateostoksilla. Tunti vain on kovin lyhyt aika.

 • Herkut ja hyvä tunnelma – näin muistelemme suljettuja kauppoja ja kioskeja

  05.12.2015 Yle Uutiset

  Jos kauppias tai kioskin pitäjä haluaa jäädä ihmisten muistoihin, kannattaa tarjota ystävällistä palvelua. Yle keräsi muistoja jo suljetuista kyläkaupoista ja kioskeista, monet muistot liittyvät palvelun lisäksi herkkuihin.

 • Papiljotit päähän ja kaupungille huilipenkkejä – vapaaehtoinen vanhustyö on korvaamattoman arvokasta

  30.09.2015 Yle Uutiset

  Kun kymmenet innostuneet vapaaehtoiset auttavat vanhuksia arjessa ja juhlassa, niin vanhukset ovat hyvissä käsissä. Etenkin pienellä paikkakunnalla kaikki ulkopuolinen apu on tärkeää.

 • Yle Perämeri lupaa välittää – toimittajat jalkautuivat palvelukoteihin

  11.12.2014 Yle Uutiset

  Radio Perämeri vieraili torstaina vanhusten hoitokodeissa auttamassa ja pitämässä seuraa. Palvelukodeista kerrotaankin, että vierailijat ovat tervetulleita muulloinkin kuin kampanjoiden aikana - eli jokaisella on Lupa välittää!

 • Nostalgiakampaamo oli Kemin Nenäpäivän hitti

  24.10.2014 Yle Uutiset

  Minivoguet, laineet ja papiljotit – takavuosikymmenten tuulahdukset tukkamuodissa saivat kemiläiset liikkeelle Nenäpäivän tapahtumassa Kulttuurikeskuksessa.

 • Lähihoitaja on pop

  18.02.2014 Yle Uutiset

  Ammattiopisto Lappian tiloissa kuhisee satamäärin lähihoitajaopiskelijoita, joista kauimmat ovat matkanneet paikalle Kokkolasta. Kemi isännöi Pohjois-Suomen lähihoitajaopiskelijoiden teema- ja verkoistoitumispäivää.

 • Suomen pakkanen haastaa mutta ei vie virolaista tyyliä

  22.11.2013 Yle Uutiset

  Virosta Suomeen parikymmentä vuotta sitten muuttanut Linda Otsing ei anna pakkasen tai navettatöiden vesittää tälläämistä. Hän ei allekirjoita kaikkea suomalaisten pukeutumiseen liittyvää kritiikkiä, mutta ihmettelee vanhempien arkista pukeutumista esimerkiksi koulujen juhlissa.

 • Prinsessapäivä alkoi hiustenkuivaajassa

  15.02.2013 Yle Uutiset

  Monet vanhojenpäivää viettävät tytöt istahtivat jo aamutuimaan kampaajan tuolille. Upean puvun kanssa on luonnollisesti oltava yhtä upea kampaus. Kotkalainen Ella Kurki halusi pinkin röyhelömekkonsa kanssa runsaasti kiharoita.

 • Lottien ohella rintamalla ansioituivat monet muutkin naiset

  06.12.2012 Yle Uutiset

  Tutkijakin hämmästyi lottajärjestön ulkopuolisten rintamanaisten määrästä. Etenkin niin sanotut työvelvolliset ovat joutuneet kokemaan jopa törkeää syrjintää.

 • Kasari vaan oli ihanin ja karmein

  31.10.2012 Yle Uutiset

  Järkyttävät vaatteet, huvittavat pop-kappaleet, huonot elokuvat ja taloudellinen niukkuus eivät muistu mieleen, kun toimittaja Tanja Perkkiö muistelee 80-lukua. Miten voisivatkaan, koska kaikki kasari on parasta!

 • Liian pieniin sandaaleihin ei tarvitse mahtua

  11.01.2011 Yle Uutiset

  Kirjailija Hanna Hauru tutkii kirjojensa kautta ihmisenä olemisen vaikeutta. Uusimman novellikokoelmansa naiset kamppailevat valintojensa, kohtaloidensa ja ennen kaikkea naiseuden paineiden keskellä. Tosi elämän naisia Hauru kannustaa rohkeuteen.

 • Kotitarpeista voi askarrella lähes mitä vaan

  13.11.2009 Yle Uutiset

  Papiljottilehmä ja haalarihai on tänä syksynä ilmestynyt kirja, joka pursuaa ideoita helppojen lelujen tekemiseksi kotitarpeista.

 • Oululaiset iltamat perjantaina Oulun Päivillä

  04.09.2009 Yle Uutiset

  Iltamaperinnettä herättelee Meritulli-Heinäpään asukasyhdistys ja Keskustan suuralueen yhteistyöryhmä.

 • Pekka Strengin kuunnelmia

  20.01.2009 Elävä arkisto

  Kokeellisissa draamoissa kuultiin myös Strengin musiikkia.

  Lauluntekijä Pekka Streng teki Yleisradiolle vuonna 1969 kokeellisia musiikkikuunnelmia, joissa kuultiin versioita hänen myöhemmin levyttämistään kappaleista.

 • Kylli-tädin kotona

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Taiteilija Kylli Koski julkisesti kotonaan 1971 ja 1996

  Taiteilija Kylli Koski eli Kylli-täti kertoo tv-kameroille elämästään ja satuohjelmistaan henkilökuvissa vuosilta 1971 ja 1996. Tv-ohjelman teossa Kylli-tädille on sattunut yksi ja kaksikin hassua tapahtumaa.