Hyppää pääsisältöön

vinttikoirat

 • Leader-tukea vinttikoirien juoksurataan

  24.06.2019 Yle Uutiset

  Leader-yhdistyksen hallitukset esittävät hankerahoituksia liki 250 000 euron edestä.

 • Koiranpissi lattialla? Katso peiliin: Voit tehdä ulkoilusta koirallesi ikävän kokemuksen

  17.05.2017 Yle Uutiset

  Koiranpennun kyky oppia sisäsiistiksi riippuu siitä, kuinka paljon omistajalla on aikaa, kärsivällisyyttä ja innostusta.

 • Liperiin tulee Itä-Suomen ainoa vinttikoirien juoksurata

  10.08.2016 Yle Uutiset

  Itäsuomalaisten vinttikoirien omistajineen ei tarvitse enää kohta lähteä kauas treenaamaan ratajuoksua. Pohjois-Karjalan Liperiin on tekeillä juoksurata, jota voitaisiin käyttää harjoitteluun ja myös virallisten ratajuoksukokeiden järjestämiseen. Radan pohja on tehty Liperin vastavalmistuneen harjoitusraviradan yhteyteen, mutta vielä on paljon rakentamista edessä.

 • "Aivan uskomatonta, kuinka ihan tuntemattomat auttavat" – rakkaus eläimiin yhdistää hädän hetkellä

  14.07.2016 Yle Uutiset

  Hätä on suuri, kun lemmikki katoaa. Eläinrakkaiden ihmisten on helppo samaistua tuskaan, mikä usein ajaa auttamaan. Kokkolassa lukuisat vapaaehtoiset ovat yhdistäneet voimansa ja etsineet viime päivinä kuumeisesti kaikille tuiki tuntematonta koiraa.

 • Jämin koiramaailma saamassa kunnalta kymmenientuhansien tuet

  04.03.2016 Yle Uutiset

  Jämijärven kunta on lähdössä tukemaan Jämin koiramaailman rakentamista lähes 31 000 eurolla. Koiramaailman toivotaan tuovan Jämille lisää matkailijoita.

 • Mitä koiran kanssa voi harrastaa?

  26.02.2016 Yle Uutiset

  Koiran kanssa voi harrastaa monia asioita tekemättä harrastuksesta liian vakavaa. Harrastamisen tapoja määräävät paitsi koiran ominaisuudet myös omistajan mieltymykset.

 • Sananen – Kadonneet miehet

  17.03.2015 Yle Uutiset

  Kautta aikain miehet ovat kadonneet. Huoli on vaihtunut nopeasti helpotukseksi. Sitten he ovat palanneet, muina miehinä.

 • Amos seisoo ruokapalkalla, Usko vahtii takaa tulevia

  08.01.2015 Yle Uutiset

  2-vuotias whippet Usko ottaa harjoitukset kansainvälistä koiranäyttelyä varten lunkisti, ja on jo oppinut paljon kehäkäyttäytymistä. 10-kuukautinen Amos puolestaan jännittää ensimmäistä näyttelykertaansa myös ensikertalaisen omistajansa kanssa.

 • Pariskunnan koiraharrastus maksaa 30 000 euroa vuodessa

  08.01.2015 Yle Uutiset

  Merja Lääveri-Kentan ja Reijo Kentan kotona eletään hektisiä aikoja, kun valmistaudutaan viikonvaihteen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Yhteinen harrastus rokottaa pariskunnan kukkaroa rutkasti.

 • Koiraharrastusten kirjo kasvaa – nyt koirat hyppivät pallojen päälle

  09.12.2014 Yle Uutiset

  Uudessa dobo-harrastuksessa koira ja ihminen liikkuvat suuren kumipallon päällä. Tämän kerrotaan vahvistavan koiran syviä lihaksia ja eläimen sekä omistajan suhdetta.

 • Vinttikoiralla on pikajuoksijan treeniohjelma

  22.09.2014 Yle Uutiset

  Vinttikoiraharrastukseen voi helposti hurahtaa hyvän harrastajaporukan kautta. Vinttikoirakisoissa menestyminen vaatii kuitenkin koiran kouluttajalta pitkäjänteistä työtä.

 • Miten kovaa koirasi pinkoo – Mittaa poliisitutkalla!

  03.06.2014 Yle Uutiset

  Jos koiran juoksunopeus mietityttää, lemmikin voi pistää nopeustestiin. Koirien nopeutta mitataan tänään illalla Vaasan raviradalla, jossa käytössä on poliisin nopeusvalvontatutka.

 • Tuulta nopeammat vinttikoirat

  27.05.2014 Elävä arkisto

  Vinttikoirat ovat maailman vanhimpia koiria.

  Jopa 80 kilometrin tuntinopeudella juoksevat vinttikoirat ovat maailman vanhimpia koiria. Alkujaan metsästyskoiriksi jalostettujen koirien omistajat ovat jo ammoisista ajoista lähtien mitelleet koiriensa paremmuudesta juoksukilpailuissa. Suomessa ensimmäiset vinttikoirakilpailut juostiin 1950-luvulla.

 • Koiraradan huoltorakennus paloi Luotsimäessä

  20.04.2014 Yle Uutiset

  Vähäiselle käytölle jäänyt vinttikoiradaan huoltorakennus on palanut maan tasalle Porissa. Vahingot jäivät vähäisiksi.

 • Vinttikoira on peto kisassa, mutta laiska kotona

  07.03.2014 Yle Uutiset

  Vinttikoirien kisat juoksuttavat omistajia ympäri maailmaa, ja toisinaan iso hurtta vie taluttajaa ihan kirjaimellisestikin. Padasjoen Nyystölässä kilpailee viikonloppuna 150 vinttikoiraa maastoradalla.

 • Jämille puuhataan koiramaailmaa

  25.06.2013 Yle Uutiset

  Koira-alan liikevaihto yltää jo lähes miljardiin euroon Suomessakin. Jämi haluaisi nyt profiloitua koiraharrastajien keskuspaikkana.

 • Lukukoira Lumikki on grillimakkarasta pitävä lady

  25.04.2013 Yle Uutiset

  Lukukoiran on tarkoitus tukea lasta lukemisen opettelussa. Kouvolan pääkirjaston uutta lukukoiraa kuvaillaan hiljaiseksi ja kiltiksi.

 • Luotsinmäen ajoharjoittelurata uhan alla

  04.04.2013 Yle Uutiset

  Porin tekninen lautakunta joutuu päättämään, saako motocross-, enduro- ja moottorikelkka-ajoharjoittelua jatkaa Luotsinmäellä. Alueella on toiminut harjoittelurata kymmenisen vuotta.

 • Luurangonlaihan koiran kohtalo kuumentaa verkkoyhteisöä

  17.10.2012 Yle Uutiset

  Hämeenlinnasta sunnuntaina talteen otetun greyhoundin kuva on herättänyt kohinaa sosiaalisessa mediassa. Löytöeläimiä vastaanottavan Etelä-Hämeen Eläinhoitolan Facebook-kuvaa nälkiintyneestä koirasta on jaettu viljalti ja keskustelu käy kuumana. Sosiaalinen media voi myös toimia käytännön eläinsuojelutyön apuna.

 • Koiraharrastajat suuttuivat Weekend-festivaalin roskista

  24.08.2012 Yle Uutiset

  Luukin ulkoilualue on käyttäjiensä mielestä edelleen huonossa kunnossa viime viikonlopun Weekend-festivaalin jäljiltä. Liikuntavirasto on siivonnut alueelta suurimmat roskat, mutta esimerkiksi koirapuistossa on vielä lasinsiruja ja ruuantähteitä.

Sivut