Hyppää pääsisältöön

rumpukone

 • Kun Maustetytöt laulavat mielialalääkkeistä, markettikaljasta ja rahojen loppumisesta, suomalainen yleisö on innoissaan

  09.08.2019 Yle Uutiset

  Siskosten levy ilmestyy vasta syksyllä, mutta jo nyt Maustetytöistä on puhuttu tämän vuoden musiikki-ilmiönä.

 • Avaruusromua: Kuinka nämä voidaan yhdistää?

  29.11.2018 Kulttuuri

  Ratkaisu alkoi hahmottua Japanissa vuonna 1981.

  Ratkaisu alkoi hahmottua Japanissa. Roland-yhtiön perustaja Ikutaro Kakehashi teki ehdotuksen elektronisten soitinten ja musiikkilaitteiden valmistajille: kehitetään yhteinen järjestelmä. Kehitetään tekninen standardi, jolla kaikki laitteet voidaan kytkeä toimimaan keskenään: syntesoijat, sekvensserit, rumpukoneet, efektilaiteet ja tietokoneet. Samaan aikaan Suomessa eräs nuori mies, Tommi Lindell, hankki ensimmäisen syntesoijansa. Oli vuosi 1981 ja sillä tiellä herra Lindell on edelleen. Hän kyllä muistaa, mikä on MIDI. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Rap-musiikkia kokeillaan muistisairaiden hoidossa – sanailu piristi silmin nähden

  27.01.2016 Yle Uutiset

  Rap-musiikkia voidaan hyödyntää muistisairaiden hoidossa. Jyväskylässä räppiä on kokeiltu tammikuussa Keljon pitkäaikaishoidon yksikössä. Muistisairaat saivat tehtäväkseen räpätä mikä elämässä on tärkeää. Sanoituksissa nousi esiin terveys ja läheiset, mutta myös Suomen luonto. Sanailu piristi muistisairaita silmin nähden..

 • Rumpalit vaativat usein äänittäjältä mahdottomia: Vanhoilla kalvoilla ei pysty ihmeisiin

  20.12.2015 Yle Uutiset

  Moni vannoo live-musiikin nimeen ja uskoo aidon tunnelman välittyvän vain keikalla. Taitava äänittäjä pystyy kuitenkin taltioimaan tunnelman yllättävän hyvin myös digitaaliseen muotoon. Aivan yksinkertaista se ei silti ole. Äänittäjä Tuomo Vähä-Pesola kertoo ainakin rumpaleiden tuottavan ajoittain päänvaivaa.

 • 808 – rumpukone, joka muutti musiikin

  22.09.2015 Yle Uutiset

  Kasinollakasia, eli japanilaisen Roland-yhtiön rumpukonetta TR-808 ehdittiin valmistaa vain kolmen vuoden ajan 80-luvun alussa, mutta se riitti muuttamaan tavan, jolla musiikkia tehdään. Legendaarisen koneen nimiin vannovat edelleen lukemattomat artistit ja sen omintakeista, virheellistä soundia jäljitellään digitaalisesti kautta maailman. Tuotantoon sitä on turha enää kuitenkaan haikailla. Miksi? Se on salaisuus.

 • Likaista lippua ei sovi nostaa salkoon – Riittävätkö omat taitosi pesuun?

  04.06.2015 Yle Uutiset

  Suomen lipun arvokas kohtelu tarkoittaa muun muassa sitä, että salkoon ei saa nostaa likaista lippua. Lipun hehkeä sinivalkoisuus samentuu nopeasti, kun ilmansaasteet, pölyt ja kosteus tekevät tehtävänsä. Pesulayrittäjä arvioi, että kaupungeissa liehuvat liput kannattaa pestä parin vuoden välein – maalla pesuväli on pidempi.

 • Kekkilän kuivikepakkauksesta löytyi käsikranaatti

  27.09.2013 Yle Uutiset

  Kranaatin löysi varsinaissuomalainen eläkeläinen. Kekkilä, poliisi ja puolustusvoimat selvittävät asiaa.

 • Dj Somepoe lähtee New Yorkin kuumille klubeille

  27.04.2013 Yle Uutiset

  Oululaisartisti Somepoe eli Topi Paananen on päässyt tuhansien hakijoiden joukosta ainoana suomalaisena elektronisen musiikin huippukoulutukseen New Yorkiin.

 • Kranaatti löytyi multa-asemalta Kuopiossa

  03.10.2011 Yle Uutiset

  Kuopion Heinälamminrinteeltä löytyi maanantaina iltapäivällä vanha räjähde. Kekkilän multa-aseman rumpukoneen läpi meni epäilyttävä metalliesine, josta ilmoitettiin poliisille.

 • Dave Grohl: Rumpukoneet ovat perseestä

  08.07.2011 YleX

  Foo Fightersin nokkamies ei voi sietää rumpukoneita.

 • Laura Närhi: Suuri sydän

  12.11.2010 Yle Uutiset

  Nuoret naiset, kuten Anna Puu, Jenni Vartiainen ja Chisu ovat tuoneet suomipoppiin uudenlaisen särmän ja tekemisen riemun, eikä loppua ole näkyvissä.

 • Hausmylly feat. Marjorie

  27.07.2010 Elävä arkisto

  90-luvun alun menestyneimpiin kuuluva dancepop-yhtye esiintyy hyväntekeväisyyskonsertissa ilman taustanauhaa.

 • Nostalginen saundi svengaa putkiradiossa

  15.10.2009 Yle Uutiset

  Putkiradiot, levysoittimet ja monet muut menneiden vuosikymmenien äänilaitteet tekevät uutta tulemista. Etenkin suuret ikäluokat kaipaavat pehmeä-äänisiä radioita. Alan harrastajille löytyy aarreaitta Pietarsaaresta.

 • The Sisters Of Mercy Suomeen maaliskuussa

  24.11.2008 Yle Uutiset

  Kulttibändin maineessa oleva brittiläinen The Sisters Of Mercy saapuu keikalle Suomeen maaliskuussa. Bändi esiintyy maanantaina 23. maaliskuuta Helsingin Nosturissa.