Hyppää pääsisältöön

sisustustaide

 • Pikseliryijy lankatupsuista

  17.04.2017 Strömsö

  Sopiva yhteinen projekti kaikenikäisille.

  Strömsön Lee on ristinyt tämän käsityön pikseliryijyksi. Se muistuttaa ryijyä mutta koostuu yksittäisistä väripisteistä, jotka muodostavat kuvion. Tupsun tekeminen onnistuu jo nelivuotiaalta, joten tämä on koko perheen hauska yhteinen projekti!

 • Kainuulaiset opiskelijat lahjoittavat sata lahjaa Suomen kunniaksi – "Nyt pannaan kaikki taidot esille"

  17.01.2017 Yle Uutiset

  Kainuun ammattiopiston opiskelijat antavat Suomen juhlavuoden kunniaksi sata lahjaa alueen ihmisille. Arjen piristämisessä käytetään ja kartutetaan omaa ammattitaitoa.

 • Retrotrendi nosti perinteikkään tapettitehtaan suosioon

  15.10.2014 Elävä arkisto

  Kun lamavuodet nujersivat, kotimaiset tapetinvalmistajat joko katosivat tai myivät toimintansa ulkomaille. Pihlgren ja Ritolan vuonna 1930 perustettu tapettitehdas kuitenkin jatkoi tapettien painamista Toijalassa.

 • Insinöörin uusi ura - kännykän piipitys vaihtui hifistelyyn

  14.02.2013 Yle Uutiset

  It-alan rakennemuutos on näkynyt voimakkaasti myös Oulussa. Nokian alihankkijalta työttömäksi jäänyt Mikko Sundman ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan vaan siirtyi suunnittelemaan kännykän kaiuttimien sijaan hifikaiuttimia, jotka ovat samalla sisustuselementtejä.

 • Tekstiilitaiteilija Irma Kukkasjärven sinisen kukan maa

  12.11.2012 Elävä arkisto

  Taiteilija tie kohti muotoa ja tunnetta.

  Henkilökuva vuodelta 1981 kertoo tekstiilitaiteilija Irma Kukkasjärven työstä, materiaalivalinnoista ja Sinisen kukan maa -ryijyn tekoprosessista. Vasta irtauduttuaan opiskeluaikana iskostetusta käytännöllisyyden tavoittelusta, Kukkasjärvi vapautui tekemään muotoa ja tunnetta ilmentäviä taidetekstiilejä.

 • Vanhat opetustaulut arvossaan

  25.03.2011 Yle Uutiset

  Käytöstä poistetut vanhat opetustaulut ovat nousseet halutuiksi sisustustavaroiksi. Erityisesti suosittujen taiteilijoiden, kuten Rudolf Koivun ja Martta Wendelinin, taulut käyvät hyvin kaupaksi koulujen poistomyynneissä.

 • Taiteella lisää vuosia elämään

  26.07.2010 Yle Uutiset

  Bassotalo Villa Oliverissa taidetta on sananmukaisesti kukkuramitoin. Mutta mikä merkitys taiteella on? Onko koti koristeltava taiteella? Näitä kysymyksiä sekä Villa Oliverin taidetta tarkastellaan Sarka-hankkeen Minna Jaakkolan kanssa.

 • Toivekodista tulevaisuuteen – sisustusnäyttelyitä ja -kilpailuja viideltä vuosikymmeneltä

  02.12.2009 Elävä arkisto

  Kodin ja sisustuksen trendejä 1950–1990-luvuilta.

  Sisustus- ja huonekalunäyttelyt esittelevät aina aikansa uutta muotoilua ja tulevaisuuden visioita. Taltioinnit 1950–1990-luvuilta näyttävät, miten silloin asuttiin ja sisustettiin modernisti ja millaisena tulevaisuus visioitiin.

 • Koti ja sisustus 1980- ja 1990-luvulla

  30.11.2009 Elävä arkisto

  Nousukausi ja ulkomailta omaksutut tyylit

  Nousukausi ja ulkomailta omaksutut tyylit vaikuttivat koteihin 80-luvulla ja koteihin ilmestyi paljon uusia uusia esineitä vohveliraudoista vhs-nauhureihin. Tietokoneet ja elektroniikka valloittivat kotien arjen lopullisesti 90-luvulla.

 • Koti ja sisustus 1950–1970

  20.11.2009 Elävä arkisto

  Uudet värit ja materiaalit valtasivat suomalaiset kodit.

  Sodan ja pula-ajan koettelemusten jälkeen uudet värit ja materiaalit valtasivat suomalaiset kodit. Televisio ja sohvaryhmät saapuivat olohuoneisiin.

 • Koti ja sisustus 1920- ja 1930-luvulla

  19.11.2009 Elävä arkisto

  Väkiluvun kasvu ja kaupungistuminen muuttivat asumista.

  Väkiluvun kasvu, kaupungistuminen ja kulutustapojen muutos aiheuttivat muutoksia suomalaiseen asumiseen vuosisadan alkupuolella.

 • Kaupunkiasuminen ja sisustustaide muotoutuu

  10.11.2009 Elävä arkisto

  Työväenkasarmeista miljonääri-Maireaan.

  Suomen teollistuminen 1870-luvulta lähtien aiheutti muutoksia väestön ja kotien elämässä. Väestönkasvu, vesijohtovesi ja sähköt mullistivat asumista. Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu lähti nousuun.

 • Valokuvilla voi koristella vaikka koulurepun

  13.08.2009 Yle Uutiset

  Valokuvaus on lisääntynyt huimasti digikameroiden yleistyessä. Yhä useampi käyttää valokuvia aivan johonkin muuhun kuin albumien täyttöön.

 • Ensiaskeleita yrittäjyyteen valmennuksesta

  18.06.2009 Yle Uutiset

  Yrittäjyys kiinnostaa kovista talousajoista huolimatta. Esimerkiksi Kainuussa yrittäjyysvalmennuksiin hakeutuu ihmisiä enemmän kuin sisään voidaan ottaa.

 • Anu Pentik, taiteilijaelämää Posiolla

  11.02.2008 Elävä arkisto

  Anu Pentik on itseoppinut savenvalaja, joka toteutti unelmansa. Ideoita ja elämäniloa pursuavan taiteilijan kädenjälki on tullut tutuksi kaikkialla Suomessa.

 • Aulangon ihmelinna Hämeenlinnassa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  1930-1940 -luvuilla, jolloin matkailu ulkomailla oli harvinaista, YLE keskittyi esittelemään kotimaisia turistikohteita.

 • Tv vähensi lukemista mutta edisti esteratsastusta

  08.09.2006 Elävä arkisto

  1950-luvulla television arveltiin pitävän nuoret pois kaduilta ja antavan perheille yhteisiä puheenaiheita. Lukeminen, elokuvat ja radio kärsivät töllöttimen tulosta, mutta joitakin harrastuksia televisio päinvastoin edisti.