Hyppää pääsisältöön

luotonanto

 • Brysselin koneessa ratkotaan eurokriisiä

  26.11.2012 Elävä arkisto

  Radio-ohjelma Brysselin kone alkoi vuonna 2011 seurata EU-politiikkaa, setviä Brysselin päätöksiä ja kysellä niistä Eurooppa-asioita ajavilta henkilöiltä. Kestoaiheena on ollut euroalueen velkakriisi, jonka hoitamiseen on sarjan kuluessa ehdotettu monenlaisia lääkkeitä. Brysselin koneen velkakriisiohjelmia on nyt kuunneltavissa myös Elävässä arkistossa.

 • Vuonna 2007 eurokriisi oli vasta epätodennäköinen kauhukuva

  07.11.2012 Elävä arkisto

  "Luotamme kuitenkin pehmeään laskuun."

  Kun euro oli ollut käytössä viisi vuotta, oli aika katsastaa, miten kolmentoista hyvin erilaisen maan rahaliitto toimi. Niin Espanja kuin Italia olivat euron kriisipesäkkeitä, mutta vielä ei suurimittaiseen tuhoon uskottu. Ja jos ongelmia tulisi, Euroopan keskuspankki pesisi niistä kätensä, ennustettiin Seppo Toivosen Ulkolinja-dokumentissa.

 • Lääkkeitä eurokriisiin: ei kuritusta vaan kulutuskysyntää

  23.10.2012 Elävä arkisto

  Suomessa keskustelu euroalueen 2010-luvun talouskriisistä on usein pelkistynyt kriisipakettien kannattamiseen tai vastustamiseen ja "vastuuttomien eteläeurooppalaisten" arvosteluun. Joukko nuoremman polven taloustutkijoita ja -bloggaajia katsoo kuitenkin, ettei kriisin ytimessä ole holtiton taloudenpito eikä euron rakenteellisia ongelmia ratkaista tuhoisilla leikkauspaketeilla.

 • Espanjan talousihme päättyi syöksykierteeseen

  22.10.2012 Elävä arkisto

  Mikä synnytti asuntokuplan Espanjassa?

  Vuonna 2011 Espanja yritti toipua rakennusboomin romahduksesta. Työttömyys oli Euroopan korkein, kansalaiset pahasti velkaantuneita ja valtionvelka jatkuvassa nousussa. Pankit horjuivat luottotappioiden vuoksi. Ja Espanjan kaatuminen tietäisi koko yhteisvaluutta euron loppua. Tähän oli johtanut holtiton tuhlaus.

 • Mallivaltio Irlannista tuli roskapankkimaa

  19.10.2012 Elävä arkisto

  Irlanti kaatui kiinteistökuplaan ja pankkien ahneuteen.

  EU:n menestystarinana pidetty Irlanti kaatui kiinteistökuplaan ja pankkien ahneuteen. Keväällä 2012 ihmeteltiin, onko maalla edessä selviytyminen vai Kreikan tie?

 • Ajankohtaisen kakkosen pankki-ilta

  06.05.2009 Elävä arkisto

  Pankinjohtajat ja pankkivalvojat haastettiin keskusteluun.

  Keskellä 90-luvun suurta lamaa ja pankkikriisiä pankinjohtajat ja pankkivalvojat haastetaan keskusteluun siitä, kenen on vastuu rahalaitosten jättimäisistä luottotappioista ja pankkien huterasta tilanteesta.