Hyppää pääsisältöön

asevelvolliset

 • Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa

  21.10.2014 Elävä arkisto

  Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.

 • Joulun perinteitä vaalitaan myös armeijan harmaissa

  10.12.2012 Elävä arkisto

  ”Hyvä kotiväki. Terveisiä sinne kotipuoleen täältä kenttäharmaasta. Taisitte odottaa lomalle, kun kirjoitin, että ehkä sattuisin vielä pääsemään. Mutta kai sitä yhden tämmöisenkin joulun kestää, kun täällä on sentään muitakin.”

 • Jääkäriprikaatin alokasarkea ensimmäisestä aamuherätyksestä valaan

  28.02.2012 Elävä arkisto

  Puolustusvoimien pohjoisin joukko-osasto esittelyssä.

  Jääkäriprikaati on Puolustusvoimien pohjoisin joukko-osasto ja arktisen koulutuksen keskus. Saapumiserävideolla seurataan tammikuussa 2011 aloittaneiden alokkaiden arkea aina ensimmäisestä aamuherätyksestä valatilaisuuteen asti. Lisäksi nähdään välähdyksiä Jääriprikaatin aiemmilta peruskoulutuskausilta.

 • Naiset armeijaan

  16.09.2010 Elävä arkisto

  Ensimmäiset naiset aloittivat palveluksensa 16.3.1995.

  Ensimmäiset suomalaiset naiset aloittivat asepalveluksensa 16. lokakuuta 1995. Kiinnostus naisalokkaita kohtaan oli alkuaikoina suurta. Pohdittiin kuinka naissotilasta puhutellaan. Onko hän rouva vai neiti? Myös naissotilaiden hiuksista nousi kohu.

 • Yhä useampi varusmies keskeyttää armeijan

  08.01.2010 Elävä arkisto

  Tammikuussa 2008 alkoi Kaartin Jääkärirykmentin varusmiesten alokasaika, mutta jo ensimmäisen yön jälkeen moni on tippunut kyydistä. Miksi niin moni varusmies keskeyttää armeijan?

 • SA-Int Show Rovajärvellä

  01.10.2009 Elävä arkisto

  SA-Int Show viihdytti Rovajärven tykistöleirin asevelvollisia vuonna 1972. Mukana olivat mm. Katri Helena, Johnny ja kaksi "mansikanmakuista, kuvankaunista missiä".

 • Henry Rollins, tiedostava talkkari-isäntä

  31.05.2007 Elävä arkisto

  Punkmuusikkona tunnetuksi tullut amerikkalainen on myös runoilija, satiirikko, tarinaniskijä, yhteiskuntakriitikko ja talk show -isäntä.