Hyppää pääsisältöön

suunnitelmat

 • Näin teet lukusuunnitelman

  11.10.2017 Abitreenit

  Järkevä lukusuunnitelma auttaa valmistautumisessa.

  Olennaista on arvioida luku-urakkaa suhteessa käytettävissä olevaan aikaan ja omaan jaksamiseen. Lukeminen on helpompi pitää kohtuuden rajoissa, kun myös tauot ja vapaa-aika on kirjattuna kalenteriin.

 • Harjavallan Dali keitti liemen ja pyyhkäisi viiksiään

  11.12.2013 Elävä arkisto

  Olavi Niemelä osti 1900-luvun alussa valmistetun viiksivahan reseptin ja ryhtyi valmistamaan vahaa käsityönä perheyrityksessä.

 • HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

  21.11.2013 Elävä arkisto

  Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

  Ostari-blues on paitsi kertomus Maunulan ostoskeskuksesta ja sen yrittäjistä, myös osoitus siitä, kuinka vaikeaa pienyrittäjien on taistella suuria yrityksiä vastaan.

 • Muotoilija korostaa omaleimaista ajattelua

  22.10.2012 Elävä arkisto

  Li Englundin aiheet kumpuavat luonnosta.

  Muotoilija Li Englund on tullut tunnetuksi Artekille tekemistään tekstiili- ja tapettimalleista. Aiheet hän on useimmiten saanut luonnosta, jonka vaaliminen on Englundille ollut tärkeää.

 • Raitapaita taipuu muodin mukana

  17.10.2012 Elävä arkisto

  Annika Rimala tunnetaan Marimekon Tasaraita-paidoista.

  Annika Rimala (Annika Piha) on suomalainen Marimekollekin työskennellyt muotoilija ja tekstiilisuunnittelija. Hänen tunnetuimpia töitään Marimekolle ovat Tasaraita-paidat.

 • Lasin tie ideasta käyttöesineeksi

  21.09.2012 Elävä arkisto

  Nuutajärvi on yksi tunnetuimmista suomalaisista lasikylistä.

  Suomalaisen lasiteollisuuden juuret ovat maaseutukylissä, joissa raaka-aineiden ja työvoiman lisäksi oli myös pääomia teollisen tuotannon aloittamista varten. Nuutajärvi on yksi tunnetuimmista suomalaisista lasikylistä. Nuutajärven lasitehdas toimii edelleen vuosisatoja perustamisensa jälkeen.

 • Eurooppa ja ajatukset avautuivat Suomi-tyttöjen reilireissulla

  30.12.2011 Elävä arkisto

  Reilillä tyttöjen maailmankuva avartuu.

  Marita ja Merja interrailasivat 80-luvun Euroopassa. Tukholman ja Kööpenhaminan jälkeen haaveissa siinsivät idylliset italialaiskaupungit ja Itä-Berliini. Matkalla tytöt pohtivat maailmaa ja maailmankuvaansa.

 • Loiri: Elämäkertaa on turha odottaa

  15.11.2010 Elävä arkisto

  "Mä en halua loukata ihmisiä enkä puhua kenestäkään pahaa."

  "Mä en halua loukata ihmisiä enkä puhua kenestäkään pahaa. Sellainen on täysin turhaa." Elämäkertaa on turha odottaa. Veskun mielestä levyt, elokuvat ja Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertovat Veskusta ja Veskun elämästä tarpeeksi.

 • John Lennonin haastattelu 1965

  08.10.2010 Elävä arkisto

  Harvinainen haastattelu suomalaismedialle

  Beatles-yhtyeen älypää ja toinen lauluntekijä John Lennon saatiin vuonna 1965 Yleisradion Kaleidoskooppi-ohjelman haastateltavaksi Help-elokuvan filmauksen aikaan.

 • Ahveniston moottoriradan alkuvaiheita

  01.10.2010 Elävä arkisto

  Ahveniston uudella moottoriradalla Hämeenlinnassa käytiin 60-luvun lopulla, sen valmistumisen jälkeen kovia kansallisen ja kansainvälisenkin tason moottoriurheilukilpailuja.

 • Sami Yaffa Nybergin vieraana

  28.04.2010 Elävä arkisto

  Muusikon haastattelut vuosilta 2010 ja 2014.

  Sami Yaffa on soittanut legendaarisen New York Dolls-bändin riveissä, on mustalaisrockbändi Mad Juanan nokkamies ja yhdessä Michael Monroen kanssa perustetun yhtyeen basisti.

 • Tonttu Rämäkän ja kissan salainen suunnitelma

  11.12.2007 Elävä arkisto

  Anelman Unelman kissa ja tonttu Rämäkkä alkavat tehdä suunnitelmaa Titiinan pelastamiseksi. Täytyisi vain saada käsiin eräät tärkeät asiapaperit.

 • Uutisbändin Tutti frutti, solistina Arvi Lind

  01.03.2007 Elävä arkisto

  Arvi Lind laulaa rokkia!

  Kiivas uutistahti on pitänyt toimitusväellä rytmin veressä. TV-uutisten 40-vuotisjuhlassa uutisuniformusta kuoriutui ulos Archie and the Bulletins featuring the Anchorettes. Toimituksen Tutti frutti pani jalat vispaamaan.

 • Bolivian sotilasjuntan johtaja haastattelussa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Barrientos syrjäytti uudistusmielisen presidentti Pazin vuonna 1964.

 • Otto Skorzeny - seikkailija vai aatteen mies

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Hitlerin erikoismies Otto Skorzeny vapautti Mussolinin heinäkuussa 1943 ja sieppasi amiraali Horthyn lokakuussa 1944. Toimittaja Paavo Eini tapasi salamyhkäisen kommandon Madridissa vuonna 1968.

 • Normandian maihinnousu arkistonauhojen kertomana

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Toisen maailmansodan kulun kääntänyt maihinnousu 1944

  Sotahistorian suurimpaan maihinnousuun kesäkuussa 1944 osallistui yli miljoona miestä, tuhansia aluksia ja toistakymmentätuhatta lentokonetta. Toimittaja Jorma Savinen käy läpi Normandian maihinnousua arkistonauhoja kuunnellen 50 vuotta myöhemmin.