Hyppää pääsisältöön

teeastiastot

 • Kello viiden tee venäläisittäin: Kannussa tappava polonium-sekoitus

  22.01.2016 Yle Uutiset

  Viisi seikkaa supermyrkystä polonium-210:sta, jolla Putinin kiivas arvostelija Aleksandr Litvinenko murhattiin. On esitetty epäilyksiä, että Venäjän lisäksi poloniumia on käyttänyt hämäriin tarkoituksiin myös Israel.

 • Miniatyyripuutarha mahtuu vaikka teekuppiin

  03.04.2015 Yle Uutiset

  Lojuuko kotonasi turhaa pikkusälää? Pohditko, miten lasten lelut saisi uusiokäyttöön? Hurahda miniatyyripuutarhojen rakenteluun ja ongelmasi on ratkennut.

 • Teen ystävä haluaa esanssipussin sijaan haudutetun juoman – vältä valmistamisen 3 kuolemansyntiä

  22.01.2015 Yle Uutiset

  Vaikka teekulttuuri on ollut viime vuosina nosteessa, Suomi on vankkumattomasti kahvinjuojien maa. Kahviloilla on petrattavaa valikoimissaan ja kuluttajilla puolestaan teelajien sekä valmistuksen tuntemisessa, sanoo Teen Ystävien puheenjohtaja Pirkko Arstila.

 • "Kiirettä ei ole olemassa"

  09.04.2014 Yle Uutiset

  Sosiaalialan moniammattilainen Pipsa Erika ei kiistä kenenkään henkilökohtaista kokemusta. Hän pitää kuitenkin kiirettä tunnetilana, johon voi itse vaikuttaa. Hopusta hellittäminen lisää työtehoa ja palauttaa elämän ohjakset omiin käsiin. Rajat ylitetään usein miellyttämisen halusta.

 • Keraamikko on maailman vanhimmassa ammatissa

  30.01.2014 Yle Uutiset

  Taide-esineet kuuluvat ihmisen arkeen, sanoo keramiikkataiteilija Heikki Rahikainen. 40-vuotistaiteilijajuhlaansa valmistautuva taiteilija on löytänyt oman tyylinsä, mutta haastavassa materiaalissa riittää vielä tutkimista.

 • Teenjuonti pitää pintansa Britanniassa

  23.04.2013 Yle Uutiset

  Tuoreen selvityksen mukaan monet teenjuojat Britanniassa pitävät totutuista tavoista - yli puolet sanoo nauttivansa teen aina samalla tavalla.

 • 50-vuotias Bauhaus-arkisto on yhä merkittävä

  07.12.2010 Yle Uutiset

  Berliinin Bauhaus-arkisto viettää parhaillaan 50-vuotisjuhlavuottaan. Berliinin Tiergartenissa sijaitseva arkisto on merkittävin Bauhaus-aikaa dokumentoiva museo. Bauhaus oli saksalainen 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut arkkitehtuurin ja muotoilun taidekoulu.

 • Kirjastossa opastetaan aikuisia digitarinoiden maailmaan

  26.10.2010 Yle Uutiset

  Digikuvien käyttäminen omien henkilökohtaisten tarinoiden kertomiseen on yhä suositumpaa. Tapiolan kirjasto on nyt alkanut tarjota myös vanhemmalle väelle mahdollisuutta koota omat kuvat ja kokemukset tietokoneella digitarinaksi. Tieto kursseista ei kuitenkaan ole levinnyt toivotulla tavalla.

 • Radiomafian Liisa Ihmemaassa

  09.03.2010 Elävä arkisto

  Pääosaa näytteli Ona Kamu, musiikista vastasi Hector.

  Radiomafia esitti vuonna 1995 uuden kuunnelmasovituksen Lewis Carrollin lastenkirjaklassikosta. Pääosaa näytteli Ona Kamu, ja musiikista vastasi Hector.

 • Tutkimus: Kahvi ja tee suojaavat diabetekselta

  15.12.2009 Yle Uutiset

  Muutaman kahvi- tai teekupillisen nauttiminen päivittäin voi antaa hyvän suoja diabetesta vastaan, kertoo laaja kansainvälinen tutkimus. Tuloksista ilmenee, että mitä enemmän kahvia juo, sitä paremmin diabetekselta voi suojautua.

 • Kansalle tehty Bauhaus liian hintavaa köyhille

  24.07.2009 Yle Uutiset

  90 vuotta täyttävän Bauhaus-koulukunnan vaikutus näkyy yhä vahvana suomalaisessa muotoilussa. Muotoilijoiden mukaan Bauhaus kolahti pohjoismaissa, koska täällä on jouduttu tottumaan niukkuuteen. Nykyisin Bauhaus on kuitenkin kaukana niukkuudesta.

 • Ollin teekannun mysteeri selvisi

  14.04.2009 Yle Uutiset

  Antiikkia, Antiikkia -karavaani pysähtyi pari viikkoa sitten Imatralle ja selvitti Etelä-Karjalan Radion seuraaman teekannun kunniakkaan taustan. Teepannu on kulkenut 1900-luvun alun Itävallasta Lappeenrantaan.