Hyppää pääsisältöön

viljelmät

 • Ekologinen tuholaistorjunta

  09.03.2018 Strömsö

  Myrkky ei toimi yhtä hyvin kuin suojaverkko.

  Kaikenlaiset ötökät rakastavat kaalia kaikkina kesäkuukausina. Heti kevätkylvöjen jälkeen tulevat kirpat ja luteet. Sitten tulevat kaalikärpästen ja isokaalikärpästen eri sukupolvet ja lentelevät elokuuhun asti.

 • Kesäkurpitsa, kurpitsa ja kurkku – tulehduksen ehkäisijät, jotka täyttävät vatsan

  22.02.2018 Strömsö

  Runsassatoisia ja helppoja kasvattaa ilmastossamme.

  Kurpitsaa, kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua on helppo kasvattaa pohjoisessa ilmastossamme, ja niistä saa suuria satoja. Kesän lopussa joka paikka on täynnä kesäkurpitsoja ja kurpitsoja, jotka vaikuttavat vallanneen koko puutarhan. Silloin on vain käärittävä hihat ylös ja alettava säilöä, pakastaa ja täyttää varastoja.

 • Mikä Syötävä kaupunki?

  12.04.2017 Luonto

  Eikö olisi mukavaa kasvattaa omaa ruokaa?

  Eikö olisi mukavaa poimia omalta parvekkeelta tai pihalta yrttejä salaatin mausteeksi? Mitä jos ruusupensaan sijaan pihassa kasvaisikin vadelmapensas? Haastamme kaikki kaupunkilaiset viljelemään kaupungit viihtyisämmiksi, kasvattamaan omaa ruokaa lähellä. Muutetaan kaupungit syötäviksi!

 • Maan povesta kaivetaan esihistoriamme auki

  14.03.2014 Elävä arkisto

  Sarja kertoo, kuinka esi-isämme tulivat asuttamaan maata.

  Maan povesta –sarja kertoo, kuinka esi-isämme tulivat asuttamaan tätä pohjoista maata. Tutkijat kertovat, kuinka he elivät, viljelivät maata ja lopulta asuttivat kaupunkeja. Vuonna 2006 esitetyssä ohjelmasarjassa tutustutaan kattavasti myös arkeologin ja muiden tutkijoiden työhön.

 • Vinkkejä viherpeukaloille

  22.03.2010 Elävä arkisto

  Arkistojen kätköistä kaivetut puutarhaohjelmat antavat selkeitä ohjeita, käteviä vinkkejä ja inspiroivia ideoita jokaiselle viherpeukalolle.

 • Kuuba – sosialismin sokerisaari

  29.05.2007 Elävä arkisto

  Kuuba vallankumouksen jälkeen.

  ”Kuubassa on vallankumouksellinen into jo jonkin verran tasaantunut”, arvioi toimittaja Antti Kovanen maan lähihistoriaa ja arkipäivää luotaavassa filmiraportissaan vuonna 1966.