Hyppää pääsisältöön

kesätapahtumat

 • Pylkönmäkeläinen Pentti on järjestänyt lasten Olympialaisia jo 44 vuotta – "Pentillä on aina ollut taito saada kaikki tuntemaan itsensä voittajiksi"

  30.03.2019 SuomiLOVE

  Pentin Olympialaisissa keskitytään urheilun riemuun.

  Kerran vuodessa varhaisena kesäiltana voi nähdä valkoisen kalkkijauheen pöllähtelevän ilmaan Pylkönmäellä. Silloin kylän aikuiset viimeistelevät urheilukenttää seuraavan päivän riemukasta urheilutapahtumaa varten. Lapsille suunnattu kilpailu, Pentin Olympialaiset, on järjestetty jo 44 kertaa – ja mikäli Pentillä, 80, on asiaan sanomista, luvassa on vielä monet urheilujuhlat.

 • Ai mikä ihmeen Kukkakuhhaus? Jos rakastat kukkia, tämä on sinun tapahtumasi

  04.03.2019 Egenland

  Kukat on Rääkkylässä se juttu.

  Rääkkylän Haapasalmen kylässä kukat kuhahtelevat. Kukkakuhhaus on kukkien ja perhosten juhla, jonne matkataan kauempaakin. Näihin kyläjuhliin päästäkseen pitää tosiaan poiketa polulta.

 • Yle vastaa: Yle on läsnä ympäri Suomen myös kesällä

  28.08.2017 Yleisradio

  Yleltä toivotaan näkyvyyttää paikallisissa tapahtumissa.

  Jyri Kataja-Rahko ja Petri Jauhiainen vastaavat mielipidekirjoitukseen, jossa toivotaan lisää näkyvyyttää paikallisille tapahtumille ja kritisoidaan uusintoja.

 • Pessimismi-ilta tuo eloa Puolangan kesään

  17.12.2015 Elävä arkisto

  Pessimisteille on Puolangassa oma kesätapahtumansa

  Velkaisen Puolangan asukkaat ovat niin pessimistisiä, että yksi heistä, "joutonoomi" Arto Korkatti, keksi piirteelle omistetun kesätapahtuman. Eila Luukkonen vieraili Puolangalla vuonna 2008.

 • Isot koolla Imatralla

  07.07.2011 Elävä arkisto

  Imatralla on puhallettu torveen ja jammailtu ison orkesterin voimalla vuodesta 1983 lähtien. Jazzmusiikin ohella tapahtuma tarjoaa runsaasti musiikillisia elämyksiä bluesista funkiin, rockista souliin ja viihdemusiikin helmiin.

 • Assembly – demojuhlasta tietokonekulttuurin suurtapahtumaksi

  24.08.2010 Elävä arkisto

  Assembly kokoaa yhteen väsymättömimmät tietokoneharrastajat.

  Assembly-tapahtumat keräävät Helsinkiin tuhansia tietokonedemoista ja -peleistä kiinnostuneita nuoria ympäri maailmaa. Vuodesta 1992 järjestetty Assembly on säilyttänyt asemansa tunnetuimpana ja yhtenä maailman suurimmista tietokoneohjelmoinnin, pelaamisen ja mediataiteen harrastajien kilpailutapahtumista eli demopartyista. Alkuvuosina uutisjutuissa vielä hymyiltiin yötä päivää pelaaville "mikroniiloille". Pelialan noustessa raportointikin on muuttunut. Assemblyssa järjestetyissä kilpailuissa on saanut alkunsa moni menestynyt suomalainen peliyhtiö.

 • U2 Ruisrockissa 1982

  19.08.2010 Elävä arkisto

  U2-yhtyeen ensimmäinen keikka Suomessa oli Ruisrockissa.

  Irlantilaisen U2-yhtyeen ensimmäinen keikka Suomessa oli 7.8.1982 Turun Ruisrockissa. Bändi oli julkaissut vasta kaksi albumia ja matkalla maineeseen ennen kaikkea vauhdikkaiden konserttiesiintymistensä ansiosta. Tuolloin 22-vuotias Bono, 21-vuotispäiviään Suomessa viettänyt The Edge ja 20-vuotias rumpali Larry Mullen Jr. antoivat haastattelun Rockradiolle.

 • Keravan Valkosipulifestivaalit

  18.08.2010 Elävä arkisto

  Vuonna 1995 Keravan valkosipulifestivaaleilta raportoineen Pekka Holopaisen sanoin kyseessä on varsinainen kansanliike. Valkosipulifestivaaleja on järjestetty vuodesta 1986.

 • Mansikkapaikka

  30.07.2010 Elävä arkisto

  Ohjelmassa seurataan elämää suonenjokelaisella mansikkatilalla kesän kuumimpaan aikaan heinäkuussa vuonna 2000. Saadaanko mansikkasato korjattua? Mitä mansikkamaa merkitsee suomalaisille, venäläisille ja virolaisille poimijoille?

 • Ilovaari rokkaa taas

  16.07.2010 Elävä arkisto

  Ilovaarirock on nostalgiaa huokuva rocktapahtuma. Keskellä Joensuuta, Ilosaarella eli Ilosaarirockin alkuperäisellä pitopaikalla, juhlivat joka vuosi 1960- ja 1970-lukujen rockmusiikin ystävät.