Hyppää pääsisältöön

paluu

 • Erilainen muurahaistyttö Caru seikkailee

  27.10.2014 Elävä arkisto

  Kaunis piirroskuvitus on Aivo Taivalvuon käsialaa.

  Piirrostarina muurahaiskeossa syntyneen Caru-tytön seikkailuista on tarina kasvamisesta, erilaisuudesta ja oppimisesta. Tarinan on kirjoittanut Kristiina Taivalvuo ja kaunis piirroskuvitus on Aivo Taivalvuon käsialaa.

 • He tekivät comebackin, he tulivat takaisin — ainakin hetkeksi

  14.08.2014 Elävä arkisto

  Koosteessa suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä.

  Elävän arkiston koosteeseen on kerätty suosittujen ja suurten suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä haastatteluiden muodossa.

 • Kurdistan – Irakin ihme

  01.08.2013 Elävä arkisto

  Irakin sodan jälkeen Kurdistanin talous lähti nousuun.

  Saddam Husseinin vallitessa Irakia, olivat kurdit vainottuja ja pohjoinen Kurdistan tuhottu. Yhdysvaltojen hyökättyä Irakiin 2000-luvulla kaikki muuttui. Kun etelässä soditaan, on Kurdistan noussut Irakin rauhallisimmaksi ja talouskasvultaan nopeimmaksi alueeksi.

 • Kuitunen palasi muuttuneeseen lajiin 2003 Val di Fiemmessä

  14.02.2013 Elävä arkisto

  Kuitunen palasi kilpailukiellon jälkeen suoraan MM-kisoihin.

  Virpi Kuitunen (nyk. Sarasvuo) palasi kahden vuoden kilpailukiellon jälkeen suoraan maailmanmestaruuskisoihin Val di Fiemmessä 2003. Hänellä oli takaa-ajon maailmanmestarina henkilökohtainen paikka ensimmäistä kertaa kisoissa nähtyyn yhdistelmähiihto skiathloniin.

 • Sielun Veljet palasi ja nukkuva hirviö heräsi

  07.11.2012 Elävä arkisto

  Vuoden 2011 rock-tapahtumaksi tituleerattu Sielun Veljien paluukonsertti keräsi Ilosaarirockin 40-vuotisjuhlahumuun vannoutuneita faneja vuosien takaa. Mutta miten Siekkarien livehurmos iski nuorempaan sukupolveen? Lavalla kun nähtiin tällä kertaa poikien sijaan aikamiehiä.

 • Paluu Ithakaan

  01.02.2011 Elävä arkisto

  Kirjailija Paavo Rintala ja ohjaaja Eeli Aalto matkaavat junassa pohjoiseen, kohti Oulun Raksilaa, jossa molemmat asuivat sotavuosien aikana poikasina. Matkan aikana pohdiskellaan maailmaa, Oulua ja taiteilijan asemaa niissä molemmissa.

 • Evakko Eeli Aalto palasi Wiipuriinsa puolen vuosisadan päästä

  13.10.2009 Elävä arkisto

  Lapsuuden muistikuvista syntyi nostalginen dokumenttifilmi.

  Talvisodan aikana evakkoon joutunut Eeli Aalto palasi Viipuriin vuonna 1991, ja hänen lapsuutensa muistikuvat muuttuivat nostalgiseksi dokumenttielokuvaksi.

 • Iltalypsy: Urkin paluu

  09.02.2009 Elävä arkisto

  Iltalypsy ennusti Kekkosen paluuta.

  Aika ajoin Suomeen on toivottu vahvaa presidenttiä laajoin valtaoikeuksin. Iltalypsy povasi jo vuonna 1996 Kekkosen paluuta.

 • Albert Järvinen Band

  25.09.2007 Elävä arkisto

  Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia.

  Legendaarinen Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia Albert Järvinen Bandin kera. Stratocaster soi Tampereen Tullikamarilla keväällä 1989.

 • Raptori rienaa

  20.09.2007 Elävä arkisto

  Suomirapin varhaiskauden suosituin ryhmä esittää hittinsä.

  Suomirapin varhaiskauden suosituin ryhmä esittää hittinsä Oi beibi ja Tuhansien sulojen maa. Haastattelussa kolmikko pohtii, mikä on rapin isänmaa.

 • Vellu Ketola kotiutui Kanadasta

  03.05.2007 Elävä arkisto

  Jääkiekkoilija Veli-Pekka Ketola haastattelussa vuonna 1978.

  Veli-Pekka Ketola ja Heikki Riihiranta olivat ensimmäiset suomalaiset ammattilaiset pohjoisamerikkalaisessa WHA-liigassa. Kanadassa Ketola oppi voittamisen tahdon.