Hyppää pääsisältöön

naiskirjallisuus

 • Essi Tammimaa: Paljain käsin

  17.03.2011 Elävä arkisto

  Pelko, häpeä,turvattomuus ja kykenemättömyys rakastaa siirtyvät äidiltä tyttärille aina kolmanteen sukupolveen asti. Essi Tammimaan uusi romaani kuvaa kolmen nuoren naisen kasvua.

 • Hanna Tuuri: Orapihlajapiiri

  17.02.2011 Elävä arkisto

  Esikoisromaanin päähenkilö Kirsi jättää taakseen entisen elämänsä ja lähtee etsimään aivan uutta suuntaa ja muuttaa ulkomaille.

 • Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit

  11.03.2010 Elävä arkisto

  Hanna Haurun Liian pienet sandaalit-teoksessa naiset kertovat monologeissaan, kuinka nykyaika on muuttunut suvaitsemattomammaksi. Naiset ovat itse sisäistäneet häpeän ja tyytymättömyyden kehoonsa. He ovat suvaitsemattomia jopa itseään kohtaan.

 • Sirpa Kähkönen: Neidonkenkä

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Kauneus ja kauheus limittyvät yhden päivän romaanissa, joka on itsenäinen viides osa Kuopio-sarjaa. Ajankohtana on jatkosodan päivä yhdeksäs kesäkuuta 1942. Sirpa Kähkönen kirjoittaa voimakkaan kantaaottavasti inhimillisen vastuun kantamisesta.

 • Monika Fagerholm: Säihkenäyttämö

  13.10.2009 Elävä arkisto

  Rakkaus, kuolema, suru, lapsuuden loppu. Näistä isoista asioista kehittyy taianomainen ja vangitseva romaani Säihkenäyttämö. Vaikka nämä tuntemukset ovat meille kaikille yhteisistä, lukija tunnistaa niistä oman, yksityisen sisimpänsä.

 • Taina Teerialho: Hiljainen kevät

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Moni elää arkista elämäänsä ilman suuria suruja tai värittömästi. Taina Teerialho kuvaa pienen kaupungin pieniä ihmisiä romaanissaan Hiljainen kevät.